Home » Tutorial » Zpagetti opbergzakken voor mijn jongens

Zpagetti opbergzakken voor mijn jongens

Geplaatst in: DIY, Haken, Tutorial 8

Zpagetti waszakken hakenIk kondigde ze in mijn vorige blogpost al aan met een sneak peek: de Zpagetti waszakken die ik als sjaals-wanten-en-mutsen-verzamelaar aan de kinderkapstok ga gebruiken. Aangezien ik twee zoons heb, kon het natuurlijk niet bij één zak blijven, elk moest een eigen. Zoals dat gaat met broers en zussen.

Nu zaten in het Libelle haakpakket dat ik bestelde bij Hoooked.nl twee klossen Zpagetti en had ik er aan een genoeg om een waszak te haken, dus dat kwam uit. Dit weekend haakte ik ook waszak nummer twee.

I already announced them in my previous blogpost: the Zpagetti laundry bags I wanted to use for the kids’ scarfs, hats and gloves. As I have two sons, it wasn’t an option to just crochet one. I had to make two, so they both would have their own. Cause that’s the way it is with brothers and sisters.

The crochet kit I ordered on Hoooked.nl consisted of two rolls of Zpagetti and I had only used one to crochet the first bag, so that was pretty convenient in my case. This weekend I also crocheted storage bag number two.

 

Zpagetti waszakken haken

Om misverstanden te voorkomen bevestigde ik er naamkaartjes aan. Deze maakte ik van kartonnen kaartjes, die ik voorzag van hun naam (stempel met dank aan Moosmade), een leuke autosticker van Studio Ditte en wat masking tape, om er vervolgens een randje omheen te haken.

To avoid any misunderstanding I attached name labels to the bags. I made them out of carton. I used their name stamps (which I have thanks to Moosmade) and a Studio Ditte car sticker and some masking tape. And then I finished them with a crochet edge. 

Naamkaartjes haken Spaghetti waszakkenZullen we eens zien of deze opbergzakken het ochtendritueel (“Mam, waar zijn m’n handschoenen?”) versnellen. Ik heb goede hoop. Maar ook wel eens last van naïviteit…

We’ll see whether these storage bags will speed up the morning ritual (“Mom, where are my gloves?”). I have high hopes. But I can be naïve when it comes to that…

— Update — het Libelle Waszak haakpatroon kun je gratis downloaden op Hoooked

8 Responses

 1. kreamade
  | Beantwoorden

  Heel mooi geworden en natuurlijk super handig! Daar gaan we voorlopig maar even wel vanuit.. gr. Hennie

 2. Nardy
  | Beantwoorden

  Wat een leuk idee Janneke!

 3. Henrike de Graaf
  | Beantwoorden

  Gaaf zeg!!! Complimenten!!

  Groetjes Henrike

  http://www.eendraadjelos.blogspot.nl

 4. Piece of a Cookie
  | Beantwoorden

  Afgelopen zaterdag heb ik ook de waszak gemaakt, nadat ik die van jou op pinterest was tegengekomen. Ik heb hem omgedoopt tot ‘dassen tas’ omdat die er het meest in zitten :).

  Misschien vind je het leuk om te weten dat ik in mijn blogbericht een linkje naar jouw blog heb geplaatst:
  http://www.pieceofacookie.nl/2014/02/zpagetti-dassen-tas.html

  Groetjes Saskia
  PieceOfaCookie

 5. Ilse
  | Beantwoorden

  Op welke.nl zag ik de wasbakken die jij haakte…
  Welke kleur hebben deze?
  Als ik goed gelezen hebt, heeft u deze gekocht via hooked.nl?
  Zo 1 ‘bol’ per zak?
  Groeten,
  Ilse uit België

  • Jan
   | Beantwoorden

   Hallo Ilse,
   Ik weet zo niet meer welke kleur het precies is, het lijkt nog het meest op grijs, een beetje taupe. Het was een haakpakket met 2 bollen en ik kon er net 2 zakken uit haken.

 6. Eva
  | Beantwoorden

  Ik zou heel graag zo’n zak haken voor de poezen. Ik zocht het patroon op via hooked…maar het is niet meer te vinden. Kun je me aub verder helpen aan het patroon?

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.