Home » Haken » Zelfde inhoud, nieuw jasje (en nieuw garen)

Zelfde inhoud, nieuw jasje (en nieuw garen)

Geplaatst in: Haken, Handwerk 26

Heb je ‘t gezien? Mijn site is vernieuwd! Ik schreef er al over in een vorige blogpost: ik wilde graag overstappen van Blogger/Blogspot naar WordPress. Zodat ik meer invloed heb op de uitstraling van mijn blog en geen halve ICT-er hoef te zijn om het aan te passen naar mijn wensen. Zo wilde ik al langere tijd een homepagina die overzichtelijk is. In blogspot moet je eerst het hele artikel naar beneden scrollen en dan pas kom je bij een volgende. Ik wilde graag een foto en een stukje tekst, zodat je als gebruiker daarna zelf kan kiezen of je het hele artikel wilt zien of op zoek gaat naar een interessantere. En dat kan dus nu! Ik hoop dat jij er net zo blij mee bent als ik.

Homepage Jip by Jan
Overzichtelijke blogposts

 

In de rechterkolom van de homepagina en subpagina’s een overzichtje van laatste blogposts en een dropdown-menu met alle onderwerpen, zodat je snel de voor jou interessante blogposts op een rijtje hebt.

En, waar ik ook heel blij mee ben, een mooi overzicht met alle tutorials. Je vindt een aantal ervan direct op de homepage:

Jip by Jan naaitutorials en haakpatronen
Tutorials direct zichtbaar op de homepage

Je kan er door heen scrollen door links op rechts op het pijltje te klikken dat zichtbaar wordt als je er met je muis overheen gaat. Of direct klikken op een tutorial die je aanspreekt.

Ondertussen heb ik al wat door jullie antwoorden op mijn vragenlijst gescand. Ik ben blij dat ik een beetje handig ben met Excel, want man, wat hebben velen van jullie de moeite genomen om mijn enquete te beantwoorden! Voor een ding heb ik Excel niet nodig en dat is concluderen dat ‘Vrolijk’ een woord is dat bij velen opkomt als ze denken aan mijn blog. Dat heb ik daarom opgenomen in de tekst onder mijn logo: Vrolijke handwerkinspiratie (‘Inspiratie’ was het volgende woord dat er uit sprong). Daar stond hiervoor iets in het Engels en ik wilde terug naar Nederlands. Het overgrote deel van de lezeressen is Nederlands en het begon een wirwar van talen te worden. Daarnaast kost het schrijven van een blogpost is het Nederlands en Engels gewoon dubbel zoveel tijd. En zoals voor iedereen geldt: tijd is beperkt en dus moeten er keuzes gemaakt worden.

En dan nog een ding dat ik erg fijn vind aan mijn nieuwe site: hij is responsive. “Hij is wattes?” zal een aantal van jullie nu denken. Nou, hij past zich aan aan het apparaat en de grootte van het scherm waarmee je mijn blog bekijkt. Probeer maar eens: eerst kijken op een desktop of laptop en daarna op een smartphone. Of pak de zijkant van je browserscherm op en maak het telkens kleiner. Je ziet dat de site zich dan aanpast aan de nieuwe afmeting. Als het goed is een stuk gebruiksvriendelijker. Ik hoop dat jij het ook zo ervaart!

Responsive design
Zo ziet het er uit op mijn laptop
Responsive website Jip by Jan
Zo ziet het er uit op mijn iPhone

 

Niet alles is nu overigens spic en span hoor. Ik importeerde zo’n 300 blogposts van Blogger naar WordPress. Op zich een fluitje van een cent, voor ik het wist was alles overgeblazen. Alleen werken niet alle linkjes meer. Een aantal ervan heb ik al aangepast, maar alle 300 posts door… Daar heb ik iets meer tijd voor nodig. Niet dat ik de illusie heb dat ik ze allemaal ga repareren. Mocht je er een tegenkomen die gefikst moet worden, geef het me vooral door! (dat mag onder aan deze blogpost of per email)

Genoeg over de website. Het is maar een jasje, het gaat om de inhoud (maar stiekem vind ik het wel leuk dat het jasje nu beter zit ;-)). Ik haakte het ponchootje voor mijn nichtje af (die in deze blogpost wordt gepast en waarvan het haakpatroon voor de rand hier is te vinden) en ben dus weer toe aan een nieuw project. Nu was ik inmiddels ook gevraagd door Eliane van RoestHaakt om mee te doen aan haar serie #MyFavouriteYarn. Ik kwam echter niet verder dan vier favorieten, dus moet ik op zoek naar nummer vijf. Is dat een briljant excuus om meer garen te kopen of niet?

Aan het begin van dit jaar kwam ik dit garen oneindig veel tegen, toen iedereen druk was met de CAL-deken: Special DK van Stylecraft. Het is een 100% acrylgaren. Dat had ik nog niet eerder geprobeerd, dus twee vliegen in een klap. Ik heb de eerste toeren er al gehaakt, weer een ponchootje. Kan ik het goed vergelijken met de eerder gehaakte twee (de eerste met Scheepjeswol Stonewashed XL en de tweede met Catania).

Special dk by Stylecraft

In een volgende blogpost laat ik je weten wat ik er van vind.

 

 

 

26 Responses

 1. jenneke van maurik
  | Beantwoorden

  het ziet er echt enorm mooi en bovenal duidelijk uit
  succes met deze nieuwe site

 2. antoinet broeksteeg
  | Beantwoorden

  moooooi,overzichtelijk!!!! veel succes…….

  (denk dat het moet zijn: will NOT be published…..:-) )

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel voor je compliment en tip! Dat zit ergens in de vertaling van de template, ik ga het opzoeken (en verbeteren!)

 3. José
  | Beantwoorden

  Het ziet er goed uit! Mooi overzichtelijk zo, ik blij f volgen 🙂

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je José, fijn dat het overzichtelijk is. Daar ging ik voor!

 4. sabrina
  | Beantwoorden

  Wat super dat je site nu responsive is! Kan ik je blogs ook makkelijk op mijn telefoon en tablet lezen!

  • Jan
   | Beantwoorden

   Ja precies Sabrina! Dank voor je reactie!

 5. Sofie
  | Beantwoorden

  Leuk bevonden én vrolijk 😉

 6. Elvira
  | Beantwoorden

  Complimenten!! Je nieuwe site ziet er heel mooi uit!!

 7. Danielle
  | Beantwoorden

  Het ziet er prachtig uit, blijf je gewoon volgen. Elke keer weer een feestje je verhalen te lezen.

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je Daniëlle, wat een fijn compliment!

 8. Ine
  | Beantwoorden

  Je staat in mijn top 3 om te volgen. Iedere dag kijk ik wel een keertje.
  Wil niets missen. Je site is nu heel overzichtelijk. Compliment.

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Ine, wat een compliment! Erg leuk te lezen en fijn dat je de site nu heel overzichtelijk vindt!

 9. Lisanne
  | Beantwoorden

  Ziet er top uit! Ik ga even lekker surfen! hihi Groetjes Lisanne

 10. Marjon
  | Beantwoorden

  Echt geweldig!! En alles is goed te vinden. TOP!!!
  Groetjes, Marjon

  • Jan
   | Beantwoorden

   Fijn Marjon, dat alles goed te vinden is nu. Was een van mijn doelen, dus fijn te lezen!

 11. Daphne
  | Beantwoorden

  Het zonnetje laat zich de laatste dagen wat minder zien, maar jouw nieuwe site heeft minstens dezelfde straalkracht. Zonnige complimenten dus!! 🙂

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Daphne, voor je prachtige compliment!

 12. Lisette
  | Beantwoorden

  Heel mooi geworden! Inderdaad overzichtelijker… En fijn he, WordPress? Alles werkt net even mooier en beter 🙂

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je Lisette! Ik zag dat jij ook van Blogger naar WordPress ging. Ik ben fan, die themes, plugins, heerlijk! Jouw theme is ook prachtig trouwens, heel mooi!

 13. Marianne Dekkers-Roos
  | Beantwoorden

  Ben een beetje “late to the party”, maar wil je zeker laten weten hoe mooi ook ík je nieuwe website vind! Gefeliciteerd, echt iets om trots op te zijn. Ik heb je nog niet zo lang geleden gevonden via Instagram en kom sindsdien graag hier langs. Je haakt prachtige, inspirerende dingen, maar ik houd ook van je schrijfstijl. Tja en als je dan ook nog een leuke hond in huis haalt ……
  Veel succes met je mooie wordpress-site, Janneke!
  Marianne xx

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dankjewel Marianne voor je lieve complimenten en felicitatie! x Janneke

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.