Home » DIY » Zakgeldboek en dagboek voor Leon

Zakgeldboek en dagboek voor Leon

Geplaatst in: DIY 7
Jip by Jan Zakgeldboek en dagboek Leon

Zoals ik al aangaf in mijn vorige post: het op tijd klaar hebben van verjaardagscadeaus heeft ook nadelen, zo ondervond ik. Ik had een week geleden al het pennenetui af voor Leon, die morgen jarig is. Normaal is dat een last-minute activiteit, maar nu was ik eens op tijd begonnen. Maar wat doe ik dan vervolgens in de tijd die over is? Juist ja, ik verzin nieuwe cadeaus om zelf te maken… Het hielp ook niet dat ik in de Hema rondliep en hele leuke boekjes met vilten kaften tegen kwam. Leon krijgt morgen voor het eerst zakgeld en ik wil met hem een boekje gaan bijhouden. Een soort van kasboekje, geïnspireerd door het boek Tel je geld. Wat is er leuker dan een boek met je eigen naam erop? Dus hup, boekje meegenomen. Daarnaast vraagt hij al een tijdje om een dagboek. Maar kom daar maar eens om voor een jongen. Ik kwam alleen exemplaren tegen met Hello Kitty, Barbies en andere roze wezens. Je snapt, daar hoef ik niet mee aan te komen. Dus hup, nog zo’n boekje meegenomen.

Ik maakte voor beide boekjes teksten van flockfolie (strijkvelours) in verschillende lettertypen, met een slotje erin verwerkt voor het dagboek en een euro-teken voor het zakgeldboekje.
De letters zijn van donkergrijs, fluor groen en fluor oranje flockfolie.

In de boekjes plakte ik sticky notes (ook van de Hema) voor een indeling (maar eigenlijk nog meer omdat ik het zo leuk vind staan)

Nu nog even inpakken en dan ben ik (echt!) klaar voor het feest van morgen!

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

7 Responses

 1. Wendy
  | Beantwoorden

  Wat een leuk idee zeg! Ècht Hemaaaaaa….ehhh….Ècht Jip by Jannnnnn! hahahaaa
  En wel vervelend voor je, dat je zulke leuke dingen kunt verzinnen 😉

 2. Christel
  | Beantwoorden

  Erg leuk zeg. Het boek tel je geld was (inmiddels volledig ingevuld) hier ook populair bij onze dochter. En gefeliciteerd vast.

 3. Judith
  | Beantwoorden

  Mooi! Hmmm, moet maar weer eens naar de hema geloof ik… (zat toevallig laatst te denken aan een how-to voor een jongensdagboek :-))

 4. little red home
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke, leuk kado! En natuurlijk gefeliciteerd met je zoon, fijne dag morgen.
  Groetjes, Anne-Marie

 5. noofs
  | Beantwoorden

  Wat ziet dat er leuk uit zeg! Fijne verjaardag voor jou en je zoon!

 6. 't Hippe huisje
  | Beantwoorden

  Wat een ontzettend leuk idee!

 7. Janneke Assink
  | Beantwoorden

  Bedankt allemaal voor jullie leuke reacties en felicitaties! Het was een geslaagde dag. De jarige ligt nu voor pampus in bed en was heel blij met z’n dag- en zakgeldboek!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.