Home » Workshop » Mijn eigen workshopruimte

Mijn eigen workshopruimte

Geplaatst in: Workshop 7

Soms komen er dingen op je pad… 🍀

Mijn man heeft zijn eigen bedrijf en dat groeit uit zijn voegen. Hij had meer opslag- en werkruimte nodig en dus bekeken we een aantal opties in de buurt. Zijn keus viel op een heel fijne ruimte hier in Rijssen, waar ook een kantoorruimte / showroom bij aan zit. Die ruimte heeft hij niet nodig. Maar ik zag mogelijkheden. Voor mezelf welteverstaan 😄

Hoe fijn zou het zijn als ik daar workshops kan geven? Net als in mijn dagelijkse praktijk, waar ik mensen inzicht en overzicht geef in organisatiekundige processen, vind ik dat ook heel fijn om te kunnen doen als het over handwerken – en haken in het bijzonder – gaat.

Op een blog of in een patroon kun je maar zoveel uitleggen. Sommige mensen zien het liever een keer voorgedaan of hebben graag dat je even meekijkt en aanwijzingen geeft. Daarnaast is het gewoon ook heel erg leuk om met gelijkgestemden of met haakvriendinnen een dag of dagdeel te haken. Te kijken wat een ander er van maakt, welke kleurencombinatie óók leuk uitpakken.

Ik had het dus niet gepland, ben volop bezig met het bouwen aan mijn zzp-werk, dat óók ontzettend leuk is. Maar soms komen er dingen op je pad… En dus ga ik vanaf september ook haakworkshops geven. De eerste drie staan gepland en de agenda zal zich de komende tijd vullen.

Kringloopvondsten

Ondertussen speur ik kringloop en het internet af voor de inrichting. De ambitie is niets nieuws aan te schaffen, maar het te doen met de dingen die er al zijn. Er zijn zoveel mooie spullen te vinden! Vroeger noemden we dat wellicht ‘ouwe meuk’, maar tegenwoordig noemen we dat gelukkig duurzaam 😉

Een van de eerste dingen die ik kocht: dit servies! 😍

Ok, misschien niet het belangrijkst wat je nodig hebt als je workshops gaat organiseren (ik heb inmiddels gelukkig ook tafels en stoelen 😆), maar dit kon ik toch echt niet laten staan.

Save the date – openingsfeestje

Wil je zien hoe de workshopruimte is geworden? Op 29 augustus organiseer ik een feestje! Hopelijk is het dan minder heet dan 4 jaar geleden, toen we de boeklancering van Haakspiratie vierden 😅 Maar dat werd toen ook een geweldige dag, dus ik heb er vertrouwen in. Je bent bij deze alvast van harte uitgenodigd!

Verdere details volgen de komende weken.

Agenda Haakworkshops

Je vindt de workshops die tot nu toe al gepland zijn in mijn webshop.

Wil je een van de geplande workshop heel graag volgen maar kan je niet op die datum? Of wil je een workshop volgen met je eigen groep (vriendinnen, zussen, collega’s, …)? Heb je vragen over de workshops of een suggestie voor een onderwerp?

Laat het me weten via een mailtje. Ik hoor het graag!

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl
Laatste berichten van

7 Responses

 1. Petra Ekkelboom
  | Beantwoorden

  Oh Janneke wat superleuk. Ik vroeg me al af hoe jij zonder (veel) hakenzou kunnen, maar het bloed kruipt dus waar het niet gaan kan.
  Gefeliciteerd
  Petra Ekkelboom(azc, ook al ben ik daar geen vrijwilligster meer)

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Haha, inderdaad Petra, zo voelt het inderdaad, het bloed kruipt waar het niet gaan kan! Leuk van je te horen hier en dank je wel voor de felicitatie!

 2. Caroline Biersteker
  | Beantwoorden

  SUPER leuk voor je!
  Ook het ZZPer-schap. Succes Janneke! Je kan het👍

 3. Nathaly Benedict-Verhiest
  | Beantwoorden

  Heel veel succes en plezier gewenst!

 4. Soms moeten dingen gewoon zo zijn! Wat geweldig om zo je eigen ruimte te hebben. De combi van advieswerk en creativiteit is ook heel herkenbaar. Succes met alles inrichten en mooie dingen zoeken voor je ruimte en heel misschien tot de 29e!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.