Home » Winactie » Workshop fotografie en een winactie

Workshop fotografie en een winactie

Geplaatst in: Winactie 41

Afgelopen woensdag was ik samen met de CraftKitchen-crew bij de workshop Fotografie van Anki Wijnen (Zilverblauw). Eerder schreef ze het boek Shoot! voor mensen die wel willen leren fotograferen maar zich niet per se willen verdiepen in ingewikkelde technische termen. Uiteraard kun je daar niet helemaal omheen, het is nou een keer handig om te begrijpen wat sluitertijd, diafragma en iso-waarden zijn en wat ze met elkaar te maken hebben, maar minstens zo belangrijk is hoe je kijkt naar hetgeen zich voor je camera begeeft. Anki legde zowel het technische deel als het ‘fotograferen met je hart’ deel ontzettend leuk, helder en inspirerend uit.

Uiteraard mochten we ook zelf aan de slag om het geleerde direct in praktijk te brengen. Zo fotografeerde ik een bewegende trein (het was zo cool dat dat lukte!) en fotografeerden we eigen meegebrachte spullen. Zo konden we oefenen juist met hetgeen we in de praktijk ook graag beter wilden leren fotograferen.

Zilverblauw workshop fotografie

(Het speldenkussentje vind je hier en uitleg bij de gehaakte/genaaide harten vind je hier)

Een van de tips bracht ik tijdens mijn ochtendwandelingen met Max in praktijk: bekijk het eens vanuit een ander perspectief. Nu is dat sowieso een wijze les in ‘t algemeen 😉 maar ook al fotograferend ziet de wereld er dan toch een beetje anders uit.

Perspectief oefening fotografie

Bovenstaande oefening deed ik met m’n iPhone. Voor een ander perspectief heb je natuurlijk geen ‘echte’ camera nodig.

De afgelopen dagen heb ik thuis nog goed kunnen oefenen met mijn camera. Erg leuk om weer geïnspireerd aan de slag te gaan met alle nieuwe tips!

Borgo de Pazzi Noemi

Wat ik nu ook eindelijk fotografeerde zijn de bollen Noemi van Borgo de Pazzi. Ze kwamen tijdens de opruimclan-maand al op de nominatie om het huis te verlaten, maar ik had er tot op heden nog niets mee gedaan. Hoewel de bollen prachtig zijn (een combinatie van wol, bamboe, linnen, mohair en alpaca in een mooie off white kleur), is het niet mijn soort garen. Ik hou namelijk van garen dat van begin tot eind eenzelfde dikte heeft en dit garen heeft dat niet, het verloopt in dikte. En dan kan ik de boel nog zo vanuit een ander perspectief willen bekijken, ik weet nu al dat ik hier ook volgend jaar nog steeds niets mee gemaakt ga hebben (dat was zo’n beetje de regel voor ‘wel of niet de deur uit’). Wie weet is het wel jouw soort garen. Laat dan hieronder een reactie achter om kans te maken op de vijf bollen Noemi. Komende week laat ik wie het garen heeft gewonnen.

{UPDATE: de winnares is bekend}

Dan zal ik ook weer een update geven van mijn WIP’s. Op Facebook en Instagram heb je al kunnen zien waar ik nu mee bezig ben. Met dat project heb ik vanmiddag al heerlijk in het zonnetje buiten gezeten. Wat heerlijk was dat weer! ☀️

* Verzending alleen binnen NL

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

41 Responses

 1. Marjolein
  | Beantwoorden

  Allereerst: wat een geweldige foto’s! En die mooie bollen,wauw. Ik doe graag mee om er kans op te maken.

 2. Jacquelien v eerden
  | Beantwoorden

  Heel graag. Ik werk altijd met bulky garen in combinatie met mijn vilt.

 3. Eliane
  | Beantwoorden

  Prachtige foto’s Janneke. Ik heb ooit ook zo’n cursus gedaan, lekker praktisch fotograferen. Merk dat ik dat te weinig doe , ik haak veel liever maar bij het fotograferen ervan let ik wel op perspectief. Ik doe graag mee ,lijkt me heerlijk garen om mee te haken.

 4. Riet
  | Beantwoorden

  Je hebt je best gedaan en nu dat opruimen nog. Ik wil je daar best wel mee helpen hoor, houd mij dus aanbevolen voor die mooie bollen. Ik zou daar wel een mand van willen haken om mijn bolletjes in te doen. Zou dat te weinig zijn dan koop ik er ander garen bij.

 5. Ingrid
  | Beantwoorden

  Erg leuk zo’n fotografie workshop. Mooi om te zien hoe je het geleerde meteen in de praktijk kan brengen.

  En wat een mooie bollen?! Ik zou er zeker wat mee kunnen (haken of weven wellicht). Keep my fingers crossed. ?

 6. Linda
  | Beantwoorden

  Heerlijk oefenen met foto’s schieten!! Zo zie je de wereld toch ineens anders….! Ik zou heel graag kans maken op dit mooie garen!!

 7. José
  | Beantwoorden

  Lijkt me erg mooi garen om mee te werken, en de kleur is echt super!! Ik ding graag mee 😉

 8. anja
  | Beantwoorden

  Wauw, wat een mooie foto’s! Vanuit een ander perspectief, heel leuk. En die trein, dat valt niet mee om op tijd de knop in te drukken, hij is zo zoef weer voorbij.
  Ik help je graag bij het opruimen (haha), want het lijkt mij geweldig garen om mee te werken. Heb er zelfs al een plannetje voor uitgedacht.

 9. Heidi
  | Beantwoorden

  Hi Janneke, geweldige foto’s van je wandeling met Max! Onbewust had ik ze blijkbaar toch gemist 😉
  Ik zou graag een dekentje voor mezelf willen maken van die mooie bollen voor, als ik in mijn rolstoel zit, over mijn benen!

 10. Sanne Koenderink
  | Beantwoorden

  Goed gelukt die trein! ?
  En die bolletjes… ik ben verliefd!
  Daar zou ik, voor mijn dochtertje van ruim 2, een lief kleedje van willen maken voor op de grond naast haar bed. Zodat als ze net wakker is haar warme voetjes niet direct het koude laminaat hoeven te raken. ?

 11. Erna
  | Beantwoorden

  Oeh, daar kan ik wel wat moois van maken. 🙂

 12. Elise
  | Beantwoorden

  Wauw op instagram zie je mijn resultaat!

 13. Emily
  | Beantwoorden

  Hey Janneke,
  Ik doe graag mee met je winactie. Wat handig zo’n fotografie workshop. Ik heb de kunst een beetje bij mijn broer afgekeken (met zijn supersonische camera) en ik probeer nu inderdaad ook andere perspectieven te nemen en meer diepte in mijn foto’s te krijgen door bij een natuurfoto bijv. een tak of paaltje op de voorgrond te zetten. Heel handig en de foto’s worden heel mooi.
  Fijne avond Janneke.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

 14. Margaret
  | Beantwoorden

  Jouw foto’s waren altijd al mooi. Na deze workshop kan het alleen maar mooier worden. Voor je het weet heb je er een nieuwe hobby bij: fotografie.
  Wat een bijzonder garen. Het ziet er zacht en aaibaar uit. Het doet denken aan gehaakte schapenwol. Ik denk meteen aan haren voor poppen of aan vrij art haakwerk. Hoe zou het zijn om hiermee te haken?

  Groetjes, Margaret

 15. Irene
  | Beantwoorden

  Ik heb het boek Shoot vorig jaar gekocht. Zo tof om lezen en van te leren.

  Ik zou die prachtige bollen garen graag willen winnen! Ik heb een houten hoepel waar ik zo’n zin in heb om een mandala in te haken. Volgens mij is dit mooie onregelmatige garen daar super geschikt voor ♡.

  Fijne avond!

  Groetjes,
  Irene Hoekstra

 16. Renate
  | Beantwoorden

  Ik hou me graag aanbevolen voor die mooie wol. En dan ben jij ook maar weer geholpen ?
  Groetjes Renate van Brakel

 17. Simone
  | Beantwoorden

  Hoi!
  Dat garen is prachtig om mee te weven denk ik en anders weet ik ze ook nog te gebruiken bij een haakproject… Dus ik zou de bollen graag willen winnen!
  Groet Simone

 18. Marjon
  | Beantwoorden

  Wat een mooi garen! Ik ben ook nogal van de controle en zoek steeds vaker het go-with-the-flow gevoel op. Ik zou graag de uitdaging tussen mezelf en het garen aan willen gaan. Ik wordt nu al enthousiast ?. Nu nog hopen dat ze mijn kant op mogen komen ?

 19. Arja
  | Beantwoorden

  Wowwwwww dat garen roept naar mij, ik hoor het gewoon bij het lentezonnetje wat nu om de hoekt piept.Ik ben echt helemaal in-to xxl haken en breien opo dit moment.Ik begin al heel anders te kijken en merk dat ook aan mezelf hahaha.Krijg ik dan een maxi bonbon in handen met passend haaknaald(je) nouuuuu dan gaat het totaal anders.Het moge duidelijk zijn: ik maak graag kans op noemi van borgo: als borgofan.
  Een workshop volgen is altijd handig: je krijgt zoveel tips/tricks die het nog leuker maken, en het mooie weer is aangebroken dus lekker vaak op pad met je hond en…fotocamera.

 20. Helen
  | Beantwoorden

  ohw heerlijk hè opruimen. Zelf ben ik ook lekker aan t opruimen en mag ik voorlopig geen wol meer kopen. Maar wol winnen mag dan weer wel?.

 21. Liza
  | Beantwoorden

  Wat zijn je foto’s prachtig!
  Fijne week! X

 22. Corrij
  | Beantwoorden

  Ik wil je graag helpen met opruimen hoor, hi hi geen problemen mee…

 23. Carolien
  | Beantwoorden

  Hey Janneke

  Klinkt super leuk zo een workshop fotograferen. Ik neem er volgens mij ook niet altijd genoeg tijd voor om alles mooi op foto te krijgen. Ik ben al blij dat de kleuren goed overkomen. En let er dan maar niet al te veel op wat er nog bij op staat wat eigenlijk niet echt nodig is. 😉
  Garen dat van dikte verloopt is ook niet voor mij. Dan heb ik het gevoel dat ik niet kan breien. Terwijl ik dat eigenlijk (al zeg ik het zelf) wel vrij mooi gelijkmatig kan.
  Dus deze keer doe ik niet mee. 😉

  Maak er nog een fijne week van!
  Carolien

 24. Sylvia
  | Beantwoorden

  Heerlijk opruimen en foto’s maken is leuk, je leert steeds nieuwe dingen! Graag waag ik een kansje voor de bolletjes, heb al een ideetje hoe ze te gebruiken, benieuwd of ik dat mag gaan uitproberen 😉

 25. Hoedje
  | Beantwoorden

  Wauw, ik zou dat garen best willen winnen, de kleur en samenstelling zien er goed uit…
  Ik zou er iets mee maken voor in t interieur…
  Keep my fingers crossed!

 26. Ingeborg
  | Beantwoorden

  Geweldig, ik zou graag iets leuks maken voor de woonkamer.
  Lekker op de bank.

 27. Jeanette Renting
  | Beantwoorden

  Deze bollen zou ik heel graag voor mijn zus willen winnen. Zij kan overal iets van maken. (zelf weet ik ook dat ik er volgend jaar nog niks van heb gemaakt, net als jij)

 28. Ingrid
  | Beantwoorden

  Wat leuk Janneke,mooie foto’s. Je ontdekt een hele nieuwe wereld zo,hè.. Ik doe mee voor Marjan onze dochter. Ze is nu een ontwerpster in de dop…ik denk dat ze heel graag met deze bollen aan de slag wil gaan 😉 Het zou een welkome verrassing zijn!! (kunnen we er een mooie blog over schrijven ;-)) groet,Ingrid

 29. Lindsey sophie
  | Beantwoorden

  Dat lijkt me ook nog eens leuk, een fotografie cursus!

  De bollen zijn prachtig, daar weet ik wel wat moois van te maken !

 30. Annelie
  | Beantwoorden

  Wauw, wat wen mooie foto’s!
  Ik doe graag mee met deze winactie, er is genoeg moois te maken met dit prachtige garen?

 31. Jojanneke
  | Beantwoorden

  Mooie bollen hoor die noemi, ik zou ze graag winnen om een fijn kussen te maken!

 32. Viola
  | Beantwoorden

  Zou heel graag winnen, ik maak knuffels etc voor StopHet. Mooie bollen leuke site. Hartelijke groet Viola

 33. Lianne
  | Beantwoorden

  ??Ik wil graag kans maken op de prachtige bollen! En super mooie foto’s ook!

 34. Astrid van Akkerveeken
  | Beantwoorden

  Leuk hoor die bolletjes wol en meer! Die mogen best mijn kant op komen! ?

 35. Mijke
  | Beantwoorden

  Oh wat een heerlijke bolletjes! Een kussen, een mandje, verwerken in een weefje… Mogelijkheden genoeg toch? En als ik ze win dan zal ik je taggen in een helaas niet zo perfecte foto… ??

 36. Nicolien
  | Beantwoorden

  Wauw, ze zijn gaaf! Ik zou ze heel graag willen winnen!

 37. m(i)e
  | Beantwoorden

  Ik heb dat juist graag, garen dat van dikte verandert. Ik vind dat spannend!

 38. Margreet
  | Beantwoorden

  Het kussen heb ik al in mijn hoofd, dit garen past er geweldig bij. Hartelijke groet, Margreet

 39. Fernande Leeflang
  | Beantwoorden

  Van beroep ben ik tekstschrijfster maar ik heb ook een haak- en breicafé sinds een jaar. In korte tijd ben ik van alles aan het uitproberen op haak- en breigebied. En ik vind de bollen die je verloot prachtig, dus ik doe graag mee.

 40. Shandy
  | Beantwoorden

  Zou ook graag een kansje willen wagen om deze prachtige bolletjes te winnen. Ze zouden ideaal zijn voor een project voor de nieuwe kamer van mijn dochtertje

 41. […] mijn vorige blogpost liet ik garen zien dat mijn februari-opruimactie niet overleefde: Noemi van Borgo de Pazzi. Gelukkig […]

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.