Home » Haken » Work in progress: ripple stitch blanket

Work in progress: ripple stitch blanket

Geplaatst in: Haken 5

In het boek Mollie Makes Haken, maar ook op Pinterest, zag ik hem al voorbij komen: de ripple stitch (ook wel chevron of zigzag steek). Tussen alle projecten door wilde ik dit patroon even proberen en ja hoor, voor ik ‘t wist had ik er een project bij: een ripple stitch dekentje. Het is een lange termijn project, waar ik onder andere restjes haakgaren (en dus veel kleuren) in verwerk.

Ripple stitch / zigzag steek haken Jip by Jan

I started a new crochet project: a ripple stitch blanket. I came across this pattern in the book Mollie Makes Crochet and spotted many blankets on Pinterest. I crochet all kinds of colours together, so it’s going to be a colorful blanket.

Zigzag steek haken Jip by Jan

Het voordeel van haken vind ik dat je ‘t makkelijk even aan de kant kan leggen en ook met meerdere projecten tegelijk bezig kan zijn. Zo lang je maar niet dezelfde haaknaald hoeft te gebruiken (en zelfs dat zou overkomelijk zijn). 
Zo ben ik ondertussen ook bezig met een nieuw mutsje (volgens het patroon waar ik al meerdere mutsjes mee haakte) voor een nog mutsloos nichtje. In een andere soort garen, waar ik even aan moet wennen wat betreft ‘haakbaarheid’. Ik moet er nogal losjes mee haken en dat is blijkbaar niet mijn stijl. Maar het resultaat is veelbelovend, dus ik haak stug (oh nee, losjes!) door.
Haakgaren Phildar Zilver Jip by Jan

Another crochet project: a beanie for one of my still beanie-less nieces. It’s a different kind of yarn that I’m not used to: you have to crochet loosely and apparently, that’s not my style. But I think the result will be wonderful, so I keep on crocheting.

Haakgaren Phildar Zilver Jip by Jan
Ik kocht het zilverkleurige Phildar garen bij een nieuwe wolwinkel hier in Rijssen. Jawel, nรณg een fijne handwerkwinkel erbij hier. Ik ben er blij mee! (zolang ik niet op m’n bankrekening kijk… want goedkoop is het niet zo, wonen in Rijssen ;-))

Nu ik het webadres van die nieuwe wolwinkel opzoek zie ik in beeld het Libelle haakpakket. Wat me eraan herinnert dat ik dat ook nog heb gehaakt, dit weekend. Ik kocht het eerder al online bij Hoooked.nl: een haakpakket met daarin een patroon voor een waszak, twee bollen Zpagetti en een haaknaald. 
I bought the silver-colored yarn at a brand new store in my own town. Another crafting store, just around the corner. You can imagine I’m happy with that (as long as I don’t check my bank account… cause it’s not cheap living in a town with this many fine crafting stores…)

Hoooked Zpagetti Libelle pakket waszak
Libelle Zpagetti haakpakket. Foto: Hoooked.nl
Ik had maar een bol nodig voor de waszak, dus ik kan er binnenkort nog een maken. Ik ga hem overigens niet gebruiken als waszak, maar als sjaals-wanten-en-mutsen-verzamelaar aan de kinderkapstok: allebei hun eigen opbergzak. Als ze klaar zijn volgt een foto. Op instagram zie je alvast een sneak peek.
I also made this laundry bag, according to a crochet pattern that came with two Zpaggetti balls ordered online at Hoooked.nl. I’m going to use it for the kids’ hats, scarfs and gloves. I’ll post a picture when they are done. On Instagram you’ll find a sneak peek.
Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

5 Responses

 1. Readkapke
  | Beantwoorden

  Ik heb mijn ripple dekentje bijna klaar, haakt lekker weg he?! Maar nu zie ik de waszak en dat is echt zo’n goede oplossing voor onze pyama’s, aangezien het boven al veuls te koud is om om te kleden :-). Ik zet hem erbij op de to do lijst ๐Ÿ˜‰

  • Janneke Assink
   | Beantwoorden

   Ja ‘t haakt heerlijk zo’n ripple stitch. Weinig bij nadenken en gaan (een uur is verdwenen voor je er erg in hebt ;-)). Oh voor pyama’s is het inderdaad ook een handige. Leuk om te maken, wel zwaarder dan een normaal haakwerkje vind ik, dat Zpagetti. Gespierde armen krijg je er van ๐Ÿ™‚

 2. Ellebel
  | Beantwoorden

  Leuk he die ripple stitch! Jaloers, dat je zelfs meerdere handwerkwinkels daar hebt in Rijssen, hier zijn we niet zo bedeeld helaas… (wel weer beter voor de portemonnee natuurlijk).

  Groetjes van Ellebel

 3. kreamade
  | Beantwoorden

  Mooi zeg! Zo’n deken staat bij mij ook echt op de ‘to do list’. gr. Hennie

 4. Ester EssSpecially
  | Beantwoorden

  Ooohh…woon jij in Rijssen?!! Wat leuk! Mijn zusje ook! (ik kom oorspronkelijk ook daar uit de buurt) Maar die wolwinkel had ik ook al gespot! Wil ik binnenkort ook eens kijken! ๐Ÿ˜‰

  Mooi die opbergzak!!! ๐Ÿ™‚

  Groetjes, Ester

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.