Home » Breien » Wollige Wintersjaal gebreid met SMC Cosy Wool

Wollige Wintersjaal gebreid met SMC Cosy Wool

De derde versie van de gebreide Wollige Wintersjaal is af! Begin oktober liet ik het begin er van zien in de blogpost ‘Voorlopig even geen workshops én nieuwe projecten op de haak- en breinaalden‘. Omdat het een heerlijk go-with-the-flow breipatroon is (ook voor beginners) en ik de laatste maanden erg druk was met werk, was het een heerlijk werkje om ‘s avonds mee af te schakelen. Met een half oog volgde ik zelfs wat afleveringen van the Gilmore Girls die man en zoon aan het herhalen zijn.

Vandaag maakte ik de foto’s van de Vliegerdekens voor de haakpakketten die in januari verschijnen. Nu ik dan toch de camera en flitser (mét opgeladen batterij uiteindelijk 🤦‍♀️ zie de tekst bij mijn post op Instagram) uit de kast had, vroeg ik Joost meteen even foto’s te maken van de nieuwste Wollige Wintersjaal. Komen ze:

Het oorspronkelijke breipatroon maakte ik voor mijn nichtje van 9. Die sjaal werd een stuk kleiner. Dit keer breide ik ongeveer 3,5 bol Schachenmayr Cosy Wool op voor ik aan de ‘ritssluiting’ begon. Daarna had ik nog ongeveer 4 bollen nodig. Achteraf gezien had ik ook na de 3e wol over kunnen gaan naar de ritssluiting. De sjaal is knap lang voor iemand van maar 1.65 m 😄

Maar he, degenen die mij kennen weten al dat ik toch nauwelijks een sjaal draag (véél te warm). Ik hou meer van het breien (en/of haken) ervan.

Details gebreide Wollige Wintersjaal Cosy Wool Smoke

Het breipatroon om de Wollige Wintersjaal te breien vind je in mijn webshop. In deze blogpost zie je meer foto’s van het origineel (met geborduurde bloemetjes) en in deze blogpost vind je nog een variant erop met gebreide strepen.

Prijsverhoging én een kortingscode

Zoals je wellicht in de nieuwsbrief al gelezen had: deze week kost dit patroon nog € 4,50. Vanaf 1 jan gaan de prijzen omhoog. Nieuwsbrief (inclusief kortingscode) gemist? Lees hem hier terug: Nieuwsbrief Heerlijk haken de kerstvakantie door

Einde 2020

En zo zijn we al weer aanbeland bij de laatste dagen van dit gekke jaar. Deze zal ons nog lang nablijven. Ik kan zelf gelukkig terugkijken op – ondanks alles – toch veel moois.

Onder andere de opstart van mijn eigen bedrijf EigenWijzeWerken waar ik dankzij verschillende opdrachtgevers met veel plezier heb gewerkt aan heel diverse opdrachten. Natuurlijk was het schrikken, toen in maart de lockdown startte en we nog niet eens de volle omvang beseften. Sommige opdrachten schoven op de lange baan, maar andere kwamen er bij of werden groter. Het was meteen een goede vuurdoop 😉

Daarnaast ontdekten we in maart (in de eerste week van de lockdown) dmv een ruggenmergpunctie eindelijk de oorzaak van de klachten die de jongste al maanden had: een ontsteking in de kleine hersenen, veroorzaakt door Lyme. Hoewel dat natuurlijk op zich geen pretje is, deed het 30-dagen antibiotica-infuus al snel zijn werk en voelde hij zich al heel snel veel beter. De 10 kilo die hij was afgevallen, zitten er weer aan 😉 De MRI die vorige week werd genomen, bevestigt het positieve beeld hopelijk. Direct in de 1e week van het nieuwe jaar krijgen we daar bericht van. Laten we hopen dat dat het eerste van vele positieve berichten in 2021 mag zijn!

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

2 Responses

 1. Elles
  | Beantwoorden

  Het eerste positieve bericht in 2021: goed bericht over jullie zoon. Dat zou een mooi begin zijn. Ik weet wat Lyme kan doen..en da’s geen pretje!! Ook fijn dat je eigen bedrijf zo fijn gaat.. altijd spannend zoiets te starten en zeker nu… Maar jij redt het wel! Een fijne jaarwisseling voor straks en een goed begin dus! Liefs, Elles Nouwen

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Wat lief Elles, dank je wel voor je berichtje 💕 Jij ook een fijne jaarwisseling en een heel mooi nieuw jaar. Liefs, Janneke

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.