Home » Haken » Winnaar Myboshi actie Handwerk.nl

Winnaar Myboshi actie Handwerk.nl

Geplaatst in: Boeken, Haken, Winactie 6

Wauw, wat kreeg ik veel leuke reacties op de sjaal die ik haakte uit het Myboshi boek Mutsen haken & meer. Al had ik het dus verprutst door geen proeflapje te haken en er pas bij toer 65 achter te komen dat die sjaal mijzelf nooit ging passen. Mijn buurmeisjes vonden dat overigens helemaal niet erg en zijn nu een kleurrijke sjaal rijker.

Ondertussen haak ik een nieuw exemplaar, waarbij ik de centimeter in de aanslag hield direct bij het opzetten van de eerste toer.

Sjaal haken Scheepjeswol Stonewashed Myboshi haakpatroon

Ik gebruik in de basis hetzelfde patroon (Fuafua uit Myboshi Mutsen haken & meer) maar haak het met Scheepjeswol Stonewashed XL in plaats van Myboshi nr. 1 en gebruik drie kleuren. Ik haak met haaknaald 7 in plaats van 5, zodat de sjaal losser zal aanvoelen.

Om niet alle draadjes na een toer te hoeven afhechten (zoals ik bij de eerste sjaal, zoals je hieronder kunt zien, wel moest) haak ik het draad van de vorige toer telkens mee omhoog. Dan kan ik het als ik terug ben aan die kant van de sjaal zo weer oppakken en verder haken. Door drie kleuren te gebruiken kom je dan telkens goed uit. Ik zal binnenkort laten zien hoe ik dat doe. En wat het resultaat is natuurlijk.

Myboshi sjaal en garen nr 1

Maar goed, ik dwaal af. Jullie willen neem ik aan weten wie dat gave Myboshi-pakket van Handwerk.nl heeft gewonnen! Er deed wederom een record-aantal mensen mee. Heel erg bedankt daarvoor!

Winactie Handwerk.nl Myboshi

De winnares van het (door de Myboshi-heren gesigneerde!) boek en de zes bollen Myboshi nr. 1 is:

Eline Gardebroek

Van harte gefeliciteerd Eline en heel veel plezier met het pakket!

Nogmaals dank allemaal voor het meedoen en houdt mijn blog en social media-accounts in de gaten, want de volgende winactie komt er al heel snel aan…

6 Responses

 1. Eline
  | Beantwoorden

  Yes, super leuk!! Bedankt! 🙂

 2. jenneke van maurik
  | Beantwoorden

  dank je wel voor de zeer toffe kans enne eline van harte feliesssssss

 3. Margaret
  | Beantwoorden

  Gefeliciteerd Eline. En Janneke, dank je voor het organiseren van deze superleuke weggever.
  Jouw sjaal is zo mooi met deze kleuren. De sjaal voelt met dit garen vast lekker zacht aan.

  Groetjes, Margaret

 4. Irene
  | Beantwoorden

  Welke steek heb je de sjaal in gemaakt? Ik kan nergens dit vinden

  • Jan
   | Beantwoorden

   Hallo Irene, dat klopt, dat had ik ook niet beschreven, want ik gebruik hier een patroon uit het boek dat ik noem in de blogpost.

 5. sanne
  | Beantwoorden

  super leuke sjaal! kun je me vertellen van de bovenste foto (wit / grijzig een zandkleurig) welke nummer je hebt gebruikt van Scheepjeswol Stonewashed XL?

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.