Home » Winactie » Winactie MyBoshi Handwerk.nl

Winactie MyBoshi Handwerk.nl

Geplaatst in: Haken, Winactie 16

Donderdag kondigde ik het al aan: een heel gave winactie naar aanleiding van mijn bezoek aan Handwerk.nl op de KreaDoe. Ik kreeg het boek Mutsen haken & Meer van MyBoshi mee en garen om een van de patronen uit het boek te haken, zodat ik jullie ook kan laten weten hoe het boek en het garen bevallen. Ik koos voor sjaal Fuafua. In het boek wordt deze sjaal met een kleur gehaakt, maar daar ben ik niet zo goed in, in maar één kleur haken. Ik koos maar liefst 7 verschillende kleuren en begon de volgende middag.

Ik begon echter niet met het proeflapje dat wordt voorgeschreven. Nee, ik begon direct aan het echte werk, alsof er geen tijd te verliezen was. Waardoor ik er dus pas na 65 toeren achter kwam, dat ik veel strakker haak dan de heren van Myboshi en in plaats van een sjaal van 150 cm op een krappe 110 cm uit kwam. Ik haakte er nog heel veel toeren bij aan, waar hij wel langer, maar natuurlijk niet breder van werd (ruim 20 cm in plaats van de bedoelde 30 cm). Ik kon niet anders dan toegeven dat dit geen sjaal meer voor mezelf zou worden, maar een sjaal voor meisjes.

En die heb ik niet. Maar mijn buurvrouw gelukkig wel en de dames wilden wel model staan. Met heel veel plezier zelfs:

Myboshi sjaal nr 1

Mijn oorspronkelijke plan was 7 toeren in kleur 1, 6 toeren in kleur 2, 5 toeren in kleur 3, enzovoort en dan vervolgens het aantal kleuren per toer weer opbouwen. Dan zou ik om en nabij de 65 toeren uitkomen. Maar goed, toen was de sjaal dus nog niet klaar en ben ik verder gegaan met elke toer in een andere kleur. Wat heel veel weg te werken draadjes opleverde, maar ook een heel grappig wieber-effect door de samengehaakte stokjes.

Myboshi sjaal Jip by jan

Garen Myboshi Nr. 1

De sjaal is gehaakt met Myboshi nr1 dat bestaat uit 30% wol en 70% polyacryl. Je haakt het met haaknaald 6 (ik had het waarschijnlijk beter met naald 7 kunnen haken om dezelfde afmeting te krijgen). Het is een heerlijk zacht draad, dat heel lekker aanvoelt. En doordat het zo dik is, gaat het ook razendsnel (als je ‘t in een keer goed dus…). Het is wel even wennen als je gewend bent met bijvoorbeeld Catania of een soortgelijk strakgewonden garen te haken, want het splijt wel sneller. Ik was er door m’n laatste (nog niet afgeronde) haakwerk van Drops Paris al enigszins aan gewend en als je dat een keer door hebt, haak je al snel weer als nooit te voren.

Ik gebruikte de volgende kleuren: Rose 142, Himbeere 139, Rouge 141, Grasgrün 122, Aprikose 137,Pflaume 165 en Minze 127.

My Boshi Emma gehaakte sjaal

Afwerking sjaal

Om er echt een meisjessjaal van te maken, werkte ik de sjaal af met gekleurde bolletjes aan beide kanten. Dit staat dus niet in het patroon. Elk bolletje haakte ik als volgt: 1 vaste, 5 stokjes, 1 vaste – allen in dezelfde steek in de vorige toer. Uiteraard werkte ik ook dit haakwerk weer af met een leren labeltje van Nicollie (die helaas is gestopt met het maken van deze mooie leren labeltjes, dus het worden collectorsitems :-)).

Myboshi sjaal uit boek Mutsen haken en meer

Boek Myboshi Mutsen haken & meer

Wat ik leuk vond aan het boek, behalve de verschillende patronen waar de moeilijkheidsgraad heel goed bij staat aangegeven, is dat er ook aandacht wordt besteed aan haaktechnieken (houding van de hand, lossen haken, in het rond haken etc). Zo leerde ik een opzetrand maken van dubbele lossen, erg handig! Ik vind de eerste toer na een lossenketting altijd een wat priegelig werk en daar heb je op deze manier geen last van.

Tussen de patronen door lees je de geschiedenis van Myboshi, hoe het ontstond en geworden is tot wat het nu is. Leuk, want ik wist dat helemaal niet. Ik kende alleen de mutsen en moet eerlijk zeggen, dat deze mij nooit enorm trokken door de gebruikte kleurencombinaties. Maar nu ik op de KreaDoe zag welke geweldige kleuren in het Myboshi-assortiment zitten weet ik zeker dat dit niet mijn laatste Myboshi was!

Winactie Myboshi ism Handwerk.nl

Winactie Handwerk.nl Myboshi

En het goede nieuws: Handwerk.nl geeft het boek Mutsen haken & Meer van Myboshi én 6 bollen garen Myboshi nr 1 weg, zodat jij ook sjaal Fuafua kunt haken! Je mag zelf de kleur (of meerdere kleuren) kiezen.

Wat moet je doen om kans te maken op dit prachtige pakket met een waarde van € 35,95? In onderstaand formulier je naam, emailadres en het antwoord op de vraag invullen, uiterlijk zondag 16 november. De winnaar van deze Handwerk.nl-winactie maak ik maandag 17 november bekend.

16 Responses

 1. Eliane
  | Beantwoorden

  Zo herkenbaar om geen testlap te maken, doe ik dus ook nooit. Maar de sjaal is wel tof geworden hoor!

  • Jan
   | Beantwoorden

   Fijn dat ik niet de enige ben Eliane 🙂 Dank voor je compliment!

 2. Annet van Damme
  | Beantwoorden

  Hallo Janneke,
  Ik heb zojuist meegedaan. Prachtige kleuren heeft My Boshi garen zeg. Leuk voorbeeld heb je gemaakt !!

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dankjewel Annet! Ik was ook aangenaam verrast door de Myboshi kleuren!

 3. Carmen
  | Beantwoorden

  Wat een leuke winactie! Super dat je een patroon uit het boek mocht uitproberen 🙂 Ik ben ook nooit zo’n fan van proeflapjes, hihi..

 4. jehanne
  | Beantwoorden

  Waanzinnig, die kleuren, beetje jaloers 🙂

 5. Talitha
  | Beantwoorden

  Die kleuren bij elkaar weer heel mooi gecombineerd. Ik heb meegedaan aan de winactie!

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Talitha en leuk dat je meedoet!

 6. Barbara Kromkamp
  | Beantwoorden

  Wat een mooie kleurencombinatie heb je weer eens gemaakt! Ik heb nog nooit met MyBoshi gehaakt maar wil het heel graag uitproberen dus ik waag een kansje.

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Barbara voor je compliment! Leuk dat je meedoet aan de winactie!

 7. Marion
  | Beantwoorden

  Wat een leuke sjaal. En bedankt voor het leuke bolletjes idee. Die ga ik vast ook een keer gebruiken bij een sjaal voor mijn meiden!
  Moet ook snel aan de mutsen en sjaals beginnen, het wordt al koud ‘s ochtends op de fiets.

 8. Little Train
  | Beantwoorden

  Een prachtige sjaal! Al was het eerst niet de bedoeling, de strepen aan het eind geven een prachtig effect! Bedankt voor de inspiratie weer! Ik overweeg de volgende sjaal die ik ga haken ook met deze steek te gaan haken.

  En niet te vergeten: een super gave give-away! Ik heb geen ervaring met Myboshi, maar het lijkt me super om het eens te proberen!

 9. Yvette
  | Beantwoorden

  Hallo,

  Ik vind de sjaal van myboshi erg mooi, zeker die voor je buurmeisje. Ik zou deze graag voor mijn dochter willen haken. Heb je een patroon?

  • Jan
   | Beantwoorden

   Hallo Yvette, dank je wel! Het patroon vind je in het boek van My boshi.

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.