Home » Winactie » Win DMC Natura Just Cotton garen

Win DMC Natura Just Cotton garen

Geplaatst in: Haken, Winactie 26

Nog meer mooi garen! Anja Bout van Homemade4u vroeg me het Natura Just Cotton garen van DMC te testen. Ik ken DMC alleen van het borduurgaren, dus ik zocht het op en wat blijkt: Natura Just Cotton is niet alleen een 100% katoen garen, het is ook nog eens ecologisch garen en wordt dus op een verantwoorde manier gemaakt. Daar werd ik al heel blij van. Van het uitzoeken van de kleuren ook: wat een prachtige natuurlijke tinten! Wat het ook meteen heel lastig maakte, want er zijn 60 verschillende kleuren. Het is me, uiteindelijk, gelukt (keuzes maken is niet mijn sterkste kant…).

DMC Natura haakgaren Jip by Jan

Het blijft spannend om kleuren van het scherm te kiezen vind ik, maar ik was blij verrast toen de bolletjes binnen kwamen. De kleuren zijn in het echt ook erg mooi. Het garen heeft een mooie matte, maar toch heldere, uitstraling en voelt heerlijk zacht. Het wordt ook niet voor niets aanbevolen voor het maken van breisels en haaksels voor baby’s.

Wie me volgt op Instagram of Facebook heeft de eerste haaksels met dit garen al voorbij zien komen. Ik wist van te voren nog niet wat ik er mee wilde haken, het enige dat ik wist is dat het iets ‘bloemigs’ moest zijn, dat is de associatie die ik had met de kleuren. Op CocoRoseDiaries kwam ik een prachtige deken met popcornsteken tegen. Ik ben dol op die steek (gebruikte hem onder andere ook in de poef doily), dus ging ermee aan de slag en haakte zo een klein bloemenveldje.

DMC Natura haakgaren Tulpensteek

Nog niet wetend wat ik met die rondjes zou gaan maken. Het garen is namelijk vrij dun (je haakt het op naald 2 ½ / 3) en dus worden de rondjes met twee toeren popcornsteken niet heel groot. Dan zou ik héél veel popcornsteken-rondjes moeten haken voor ik iets zou hebben op het formaat deken.

En zo ontdekte ik weer dat ‘elk nadeel z’n voordeel hep’: ik reed deze week voor m’n werk op maandag naar Eindhoven en op dinsdag naar Venray. Wat op zich al aardig ver is, maar door die enorme files en zelfs een snelwegafsluiting zat ik eindeloos in de auto. Met dus enorm veel tijd om te bedenken wat ik toch eens met die rondjes ging haken.

‘s Avonds ging ik aan de slag met wat ik onderweg had bedacht. Ik wilde iets van blaadjes eromheen gaan haken. Ik had de bloem in gedachten die je hieronder links ziet. Die haakte ik vorig jaar, voortbordurend op het patroon van het bloemenkussen uit het boek Haken en Kleur. Als je goed kijkt, zie je linksboven in beeld welke ik bedoel (zie ook deze blogpost).

En om die bloemblaadjes wilde ik dan iets in de stijl van de laatste twee kleuren van de granny hieronder rechts. Die haakte ik vorig jaar met behulp van het Drops-patroon op Haakkamer7 (zie ook deze blogpost).

Inspiratie bloemen granny

Dit was mijn eerste probeersel, maar daar was ik niet helemaal tevreden over:

DMC Natura Granny

Daarna paste ik een en ander aan en rolde dit uit mijn haaknaald. Deze granny was wel wat ik in gedachten had en dus krijgen de andere bloemenrondjes nu ook zulke bloemblaadjes en randjes. En dan moet ik daarna nog bedenken wat ik met al die granny squares ga maken. Binnenkort moet ik nog een keer naar Drachten en Alphen aan de Rijn, beiden ook een heel eind rijden voor mij, dus dat gaat vast goed komen :-).

Granny haken DMC Natura

Recensie DMC Natura Just Cotton garen

Mijn ervaring met het garen: ik vind het absoluut een pre dat het milieuvriendelijk wordt geproduceerd, ik vind de wat matte natuurlijke kleuren prachtig en ook het feit dat er zoveel kleuren zijn waardoor je eindeloos kunt combineren. Het garen voelt zacht aan en heeft een heel mooie uitstraling. Het blijft ook goed als je het uithaalt (want ja, dat moest ik ook af en toe…). Wat ik wel een minpuntje vind is dat het garen snel splijt. Je steekt makkelijk tussen de draden of neemt een draadje op als je je naald doorhaalt. Als je een ervaren haakster bent of heel netjes haakt is dat wellicht geen punt, maar zo af en toe moest ik wel een steekje opnieuw doen en weer even opletten dat ik m’n haaknaald volgens het boekje draaide bij het doorhalen.

DMC Natura Just Cotton kost € 3,- per bol bij Homemade4u (50 gram / 155 m) en haak of brei je op naald 2 ½ – 3 ½.

DMC Natura haakgaren

DMC natura haakgaren

Win het garen en een haaknaald

En nu het allerleukste nieuws: Homemade4u geeft 7 bollen DMC Natura Just Cotton en een bijpassende Clover Amour haaknaald weg!

Geef uiterlijk dinsdag 7 april 2015 antwoord op de vraag in onderstaand formulier en maak kans op dit pakket ter waarde van € 28,50*! Ik maak woensdag 8 april de winnaar bekend. Veel succes!

*Plus gratis verzending van het pakket binnen Nederland en België

Winactie haakgaren DMC Natura Just cotton

 

Gehaakte granny DMC Natura

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

26 Responses

 1. Lianne
  | Beantwoorden

  Wat een prachtig patroon heb je gebruikt voor dit super, mooie garen!!!

 2. Jacqueline
  | Beantwoorden

  De kleuren die je uitgezocht hebt spreken mij wel erg aan! Goed gekozen 🙂
  Ik moet zeggen, je eerste probeersel vind ik net zo mooi, al dan niet mooier als het eindresultaat. Ik ben heel benieuwd wat je met al die granny’s gaat doen.

 3. Ine
  | Beantwoorden

  Mooi hart in de granny, echt weer een voorbeeld.
  Ben benieuwd naar het eind resultaat,
  groet Ine

 4. Gerdien
  | Beantwoorden

  ik gebruik het DMC katoen om de Cal2014 deken te haken! Idd heel mooie kleuren en het wordt een heerlijke deken!

 5. De matte kleur spat er vanaf wat enorm mooi zeg ♥ en wat een lastige keuze om uit zoveel verschillende kleuren te kiezen waarschijnlijk allemaal even mooi.. De combi vind ik prachtig ♥ Als ik aan DMC denk dat denk ik ook aan borduurgaren… ben reuze benieuwd, vind het een geweldige actie en doe dolgraag mee. vr gr Jenneke

 6. Stefanie
  | Beantwoorden

  Wat een geweldige kleuren!

 7. Emily
  | Beantwoorden

  Wauw, wat een super leuk patroon is het geworden zeg. En de kleuren…wat ontzettend mooi. En je hebt ook altijd van die leuke acties, waar ik ook altijd aan meedoe (nog nooit gewonnen helaas 🙁 ) Maarja, er kan er maar 1 winnen 😉 haha. Een goede vrijdag gewenst ;-D

  Lieve haakgroetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

 8. Heidi
  | Beantwoorden

  Wat een prachtig garen! Het lijkt mij erg fijn om mee te werken, ondanks dat het misschien wat snel splijt. Ik vind je kleurencombi écht geweldig! De tulpensteek heb ik nog nooit gehaakt, maar ik ga zeker op zoek naar de beschrijving ervan. Zo, in een grannyflower komt hij ook mooi uit.

 9. Verie
  | Beantwoorden

  Ontzettend leuk om dat te mogen doen, lijkt me! Je hebt er mooie creaties mee gem(h)aakt! Ik doe graag mee met de win-actie, heb het formulier net ingevuld.

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 10. Anne
  | Beantwoorden

  Heb je site net ontdekt, erg mooi en bedankt voor het delen.
  Ik ben verliefd op de kleurtjes die je hebt uitgekozen. Ben benieuwd wat het gaat worden!
  Groeten Anne

 11. Mara
  | Beantwoorden

  Wat een ontzettend leuke give away! Ik ben gek op dmc natura! Ik heb er al heel wat filet haakwerkjes mee gemaakt voor mijn patchwork deken. Ik kan dit dus niet aan me voorbij laten gaan 😉

 12. esther
  | Beantwoorden

  geweldig mooi dit garen! ik vind de matte kleuren ook prachtig. ik maak veel knuffels en speeltjes voor babies/kleine kinderen en ik zou dit zachte garen echt graag een keer proberen! ook je granny’s vind ik erg goed gelukt! groetjes esther

 13. Sofie
  | Beantwoorden

  Ik zag ze inderdaad al op IG, zo ‘fleurig’ mooi! Het garen ziet er ook heel zacht uit!
  Ik zal de actie delen op mijn blog,
  groetjes Sofie

 14. B. De Jong
  | Beantwoorden

  Volgens mij kwam ik dit garen ook tegen in de mollie makers haken. Vooral de matte uitstraling spreekt mij aan.

 15. Zjojes
  | Beantwoorden

  Wat een toffe giveaway!
  Ik dacht meteen aan borduurgaren bij DMC (fijn garen hoor), dus ik ben nu heel benieuwd naar het haakgaren!
  Groetjes,
  Joyce

 16. Wat een mooie bloemen heb je gemaakt, ik ben benieuwd wat de granny’s gaan worden 😉 Prachtige kleuren en wat leuk dat je het garen mocht uitproberen.
  Ennuh, keuzes maken, ook niet mijn sterkste kant hoor 😀
  Fijne Pasen.
  Groetjes, Wendy

 17. Gerlily
  | Beantwoorden

  Schitterende kleurencombi. Die moet ik onthouden. Fijne Paasdagen.

 18. Cynthia
  | Beantwoorden

  Mooi patroon en wat een prachtig garen! Heerlijk om mee te haken.

 19. Agnes
  | Beantwoorden

  Wauw wat een mooie kleurtjes….en ook die granny…..volgens mij komt er weer wat op mijn to-do lijstje….
  Fijne paasdagen.

  Groeten, Agnes.

 20. Lisette
  | Beantwoorden

  Dankjewel voor de review! Wat een pracht kleurtjes heb je gekozen 🙂 Ik ben altijd op zoek naar nieuwe goed geproduceerde garens… Ik ga heel hard duimen dat ik dat pracht pakket win, maar deze staat hoe dan ook ‘op de lijst’.

 21. patricia
  | Beantwoorden

  Wat een prachtig kleurenpalet! Ik ben bezig met kleine projectjes (haakwerkjes voor aan paperclip, sleutelhanger etc) waar deze bolletjes wol geweldig van pas kunnen komen. De tulpensteek is inderdaad ontzettend leuk!!
  Fijne paaszondag!

 22. Letty
  | Beantwoorden

  wat een prachtige granny met het tulpenrondje.. Ik zou hem zooo graag willen maken maar kan het patroon nergens vinden!! Zou je me kunnen helpen ‘ please’
  Groetjes Letty

 23. Elin van der Hoorn
  | Beantwoorden

  Wat een leuke actie weer. Leuk om dat garen een keer uit te proberen

 24. Pauline
  | Beantwoorden

  Superleuk patroon, supermooi garen! Dat wil ik winnen! 🙂

 25. Trees Schoon
  | Beantwoorden

  WAUW, wat lijkt me ditdt geweldig garen om mee te haken. En wat prachtige kleuren.. ben heel benieuwd.

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.