Home » Haken » White flower pouf ready and yet another one in the making

White flower pouf ready and yet another one in the making

Geplaatst in: Haken, Naaien 12
Witte bloemenpoef Jip by Jan
En ook de witte bloemenpoef is klaar! Eerder haakte ik al een fuchsia-kleurige poef. Ik vond hem zo leuk dat ik er gelijk nog een wilde haken. Bij de wolwinkel aangekomen kon ik echter niet kiezen uit alle mooie kleuren en besloot ik niet alleen een tweede, maar ook een derde poef te haken.  Bloemenpoef nummer 3 is in de maak:
Flower pouf number two is ready. Earlier I crocheted a pink flower pouf. I liked it so much, I wanted to crochet another one. At the yarn store I couldn’t decide on the color, cause there were too many beautiful colors to choose from. So I decided to not only crochet a second, but also a third pouf. Flower pouf nr 3 is already in the making: 
Bloemenpoef in pastelroze Jip by Jan
Alle poefs (ik blijf dit een raar meervoud vinden. Ligt dat aan mij of hebben jullie dat ook?) haak(te) ik met Drops Eskimo garen. Dat is ander garen dan het boek Haken en Kleur, waar het patroon voor deze poef in staat, voorschrijft. Dus je moet als je dit garen ook wilt gebruiken andere hoeveelheden aanschaffen. Ik haakte 16 bollen wol op per poef. Daarnaast haak ik het met een andere naald dan Drops voorschrijft (om de simpele reden dat ik nr 8 niet had op het moment dat ik wilde beginnen en niet het geduld had om te wachten tot ik naar de winkel kon…). Ik maakte een paar test-toeren met haaknaald nr 7 en 9 en vond 7 het mooist.
For all my poufs I use(d) Drops Eskimo yarn. It’s different from the yarn prescribed in the (Dutch) book I got the pattern from, so I had to adjust the amount of wool. I needed 16 balls of yarn. I also used a different needle size, for the simple reason I didn’t have the right one at home at the moment I wanted to start. So I crocheted a few test rounds with needle 7 and 9 mm and picked size 7.
Leuks met lapjes en poezenkussen Arda Meijburg

Het poezenkussen dat je ziet op de foto’s is mijn eerste creatie uit het boek Leuks met lapjes van Arda Meijburg. Ik noem hem mijn Leuks-met-lapjeskat 😉
Ik ontdekte het boekje op de Handwerkbeurs twee weken geleden. Volgende week zal ik er een review over schrijven en je wat meer laten zien van de leuke naaiprojecten die er in staan.

En… in samenwerking met Tirion Creatief – de uitgever van alle Handmade Divas boekjes, schrijfster Arda Meijburg zelf en creatieve materialen webshop By Petra, organiseer ik daar een erg leuke give away bij – al zeg ik het zelf ;-).

Dus houdt Facebook, Instagram en natuurlijk mijn blog (bijvoorbeeld via Bloglovin) in de gaten!

The cat pillow in the pictures is my first sewing project from the (Dutch) book Leuks met lapjes (which translates in English as Nice things with scraps of fabric). I discovered the book at a craft fair two weeks ago. Next week I’ll write a review about it and will show you more of the cute sewing patterns that it contains.

Poezenkussen van stof Jip by Jan

12 Responses

 1. your poufs are all gorgeous!!!!!
  that pillow cat ….. awwww !!!!!!
  happy week, xxxxxx Ale

 2. Martine
  | Beantwoorden

  Ik ben helemaal weg van jouw poefs!! Bedankt voor je info over het aantal bollen dat je hebt gebruikt!! Eerst even wat projecten afmaken en dan wil ik er ook aan beginnen. Ik denkt aan een donkergrijze kleur.
  groetjes, Martine

 3. Janneke Assink
  | Beantwoorden

  Thank you Alessandra! A happy week for you too!

 4. Janneke Assink
  | Beantwoorden

  Dank je Martine! Donkergrijs lijkt me ook erg mooi! Ben benieuwd naar je resultaat.

 5. Lisanne Multem
  | Beantwoorden

  Ow wat zijn ze gaaf!!!! En idd poefs klinkt te grappig, poefjes misschien? haha GRoetjes Lisanne
  draad en praat…

 6. Wendy
  | Beantwoorden

  Poef, poeven, poefs, poefen, poefjes, ik poef, wij hebben gepoeft…to poef or not to poef…hahaha! Hoe dan ook, deze is ook weer prachtig! En dat roze kleurtje, die naam ook, poeder-roze…ik zeg vooral doorgaan, echt heel mooi!

 7. De poef is echt helemaal geniaal! De kat overigens ook. 😀
  Is die met de hand gemaakt of met de naaimachine? (Ik kan namelijk helemaal niet overweg met een naaimachine)

 8. Janneke Assink
  | Beantwoorden

  Hallo Jacqueline (Mr Pat with the Hat), bedankt voor je complimenten! Ik heb het poezenkussen met de naaimachine gestikt. Als ik zie hoe handig jij bent met de haaknaald, moet de naaimachine volgens mij ook lukken 🙂

 9. Janneke Assink
  | Beantwoorden

  Dank jullie Lisanne en Wendy!

 10. Misschien moet ik mijn naaimachine toch maar eens afstoffen en nog een poging wagen.
  Ga vooral door met je leuke blog!

 11. Kim Knijpert
  | Beantwoorden

  Heb je blog net pas ontdekt…. Wat kei leuk! Dank je wel voor alle inspiratie en enthousiasme!

  Groetjes
  Kim

 12. kreamade
  | Beantwoorden

  Waar ga je ze allemaal neerzetten, die poefs??? Wel super gaaf!!! En met haaknaald 7 haakt het dus ook goed… Je kussen uit het boekje van Arda is ook erg leuk! Inmiddels heb ik het boekje ook in huis, dus kan aan de slag… gr. Hennue

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.