Home » Haken » Waarom ik geen Department of Missing Socks nodig heb

Waarom ik geen Department of Missing Socks nodig heb

Geplaatst in: Haken 2
Foto van Tami Montgomery van het blog Rambling as usual

Toen ik deze foto via Pinterest tegenkwam (van Tami Montgomery), wilde ik bijna dat ik ook nog steeds zielig-en-alene-sokken had. Want dit is wel een heel schattige oplossing voor een ontzettend irritant probleem: alleenstaande sokken. Ik heb namelijk een aantal jaren geleden de oplossing gevonden tegen het sok-vretende monster. Een die er voor zorgt dat onze sokken altijd bij hun soulmate blijven.

Ik gebruik Sockstars. Dat zijn clipjes waar je een paar sokken in vastschuift en dan hup, zo in de wasmachine gooit. Ze komen er dan ook samen uit, zodat een Department of Missing Socks of mand met overgebleven sokken overbodig wordt. Handig is ook dat je ze met clip en al aan de waslijn kunt hangen, dus ook geen gekluns met wasknijpers aan sokken. Voor degenen die daar niet mee klunsen zoals ik, valt dat voordeel weg, maar de belangrijkste blijft overeind: je hebt aan ‘t einde van een wasbeurt evenveel sokken als daarvoor Ên de juiste bij elkaar.

Enige vereiste is wel dat je met huisgenoten afspreekt dat ze die clips aan hun sokken doen. Of zoals ik, de clips er aan doet voor je nog te jonge kinderen.

Zo heel af en toe schiet er hier nog wel eens een bij in, maar over ‘t algemeen lopen wij tegenwoordig allemaal met matchende sokken (tenzij het volgens een van de zoons ineens heel cool is om twee verschillende aan te trekken. Tegen dat soort hipheid is niets in te brengen).

Nu nog verzinnen hoe ik er voor zorg dat mijn sokken alleen door mij gedragen worden en niet door mijn op bijna even grote voet levende zoons. Die daar dan vervolgens wel mee in zanderige laarzen gaan lopen of toch nog even snel door het gras rennen om iets achter uit de tuin te halen….

Tot zover heb ik de volgende oplossing bedacht: ik koop voor mezelf vanaf nu alleen nog roze sokken, sokken met bloemetjes of andere overduidelijke meisjessokken. No way dat mijn zoons daar met hun voeten in de buurt komen. Maar ja, soms wil een mens wel eens grijze of blauwe sokken… Dat lijkt hier dus niet te kunnen. Of ik moet wachten tot ze op even grote voet als hun vader leven.

Het zou een tijdelijk probleem kunnen zijn. Laten we ‘t hopen. Zodat ik niet de rest van m’n leven met roze gebloemde sokken door moet…

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

2 Responses

 1. Wendy
  | Beantwoorden

  Heel herkenbaar! Bij ons zou 1 waslijntje met zielig sokjes niet genoeg zijn ben ik bang, wat een ellende. Ik vind je roze/bloemensokken een slimme oplossing met al die mannen in huis. Voor mezelf heb ik een andere oplossing bedacht, ik heb zo’n 30 paar (nouja…beetje overdreven) zwarte sokken met een geschubd randje aan de bovenkant gekocht, heb nu dus ook àltijd een matchende sok. Hoe ik het voor mijn dochter moet oplossen….toch eens kijken of die clipjes ook in de droger kunnen 🙂

  • Janneke Assink
   | Beantwoorden

   Dat is inderdaad ook een idee, allemaal dezelfde sokken 🙂 Die clips kunnen in de droger, uitentreuren getest hier. Sportsokken doe ik met clip en al in de droger. De bonte was gaat aan de lijn (ook met clip dus).

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.