Home » Haken » W.I.P. update

W.I.P. update

Geplaatst in: DIY, Haken, Handwerk 19

Het is duidelijk kerstvakantie: ik rond de ene W.I.P. (=work in progress) na de andere af! Van het lijstje haakwerken-in-wording dat ik laatst liet zien was de poef met gehaakte doily eerder al klaar. Het patroon daarvan ben ik aan het uitwerken, in delen, want erg veel werk. Je vindt deel 1 hier, deel 2 hier en deel 3 hier. Het vervolg moet even wachten zodat ik jullie kan laten zien wat er ondertussen nog meer af raakte.

Sjaal van Scheepjeswol Stonewashed XL

De sjaal voor mezelf. Nadat ik een eerdere poging deed er een voor mezelf te haken, maar voor ‘t gemak het haken van een proefstukje even oversloeg en het resultaat bij mijn buurmeisjes belandde. Ik haakte deze sjaal met Scheepjeswol Stonewashed XL en met haaknaald 7 in plaats van de voorgeschreven 5. Ik hou niet van een stugge sjaal, maar meer van een luchtig exemplaar. Het is een heel simpel patroon met telkens twee samengehaakte stokjes. Om te voorkomen dat je ontelbaar veel draadjes moet aan- en afhechten vanwege het wisselen van kleuren, haakte ik het draad telkens mee omhoog. In mijn videotutorial zie je hoe je dat doet.

 

Sjaal Scheepjes Stonewashed

Sjaal-Stonewashed-02

Gehaakte poef met ribbel nummer 2

De eerste gehaakte ribbelpoef zag je al in deze post. Het was een cadeau voor het oudste zoontje van vrienden. Maar die heeft ook een broertje. En dus haakte ik er nog een. Ook van Lang Yarns Sempione, maar dan in een tint donkerder grijs en een maatje kleiner.

Update: het patroon voor de ribbelpoef staat online! ♥

Twee-poefs-met-ribbel-01

Twee-poefs-met-ribbel-en-een-sjaal-01

Naamlabel Nominette op ribbelpoef

De labels op zowel de sjaal als de poefs zijn kledinglabels van Nominette. Ik knipte ze voor de poef af met een kartelschaar en ging er even langs met een aansteker om te voorkomen dat de uiteindjes gaan rafelen. Ik bevestigde ze met textiellijm. Voor de stevigheid is daarna nog even vaststikken met een paar steekjes aan te raden. In mijn geval in ieder geval, want de jongetjes gebruiken de poefjes als een soort sleetjes over de houten vloer. Wat een lol 🙂

Voor de sjaal knipte ik twee naamlabels van het lint (je krijgt je naamlabels in een lange sliert) en vouwde ze dubbel om de rand van de sjaal. Ik vouwde de uiteindjes een paar millimeter naar binnen en zette het label vast met textiellijm. Vooralsnog lijkt het hier niet nodig om ze ook vast te stikken, maar misschien na een keer wassen wel.

Je bestelt de Nominette kledinglabels nog t/m 16 januari met 15% korting! Je vindt de kortingscode onder aan deze post, waar je ook nog een toepassing van het label vindt.

Dat waren dus weer twee W.I.P.’s minder

Dacht ik. Want ergens onder in een kast lag nog een onaf -en een beetje vergeten- dekentje. Of nou ja, onaf. Je zou hem natuurlijk best kunnen gebruiken. Maar een randje eromheen zou hem nog meer af maken. Ik zag dat ik over dit dekentje een jaar geleden ook al schreef. Het is niet een van m’n snelste haakwerken zal ik maar zeggen.

En dus daalde het aantal W.I.P.’s per saldo met maar 1 in plaats van 2.

Zigzagdeken haken

Zigzagdeken haken

En toen zocht ik de blogpost op waarin ik uitleg hoe je een ripple stitch, zigzag of chevron haakt en bedacht ik me dat het dekentje op die foto’s ook nog niet af is… Aantal W.I.P.’s: -2 / +2 en dus per saldo: blijven steken op hetzelfde aantal.

Nou ja, laat ik haken nou toevallig heel erg leuk vinden 😉

19 Responses

 1. Kim Knijpert
  | Beantwoorden

  Hoi hoi!

  Wat een mega gave poeven… Of is het poefen? Of poefs? Nou ja maakt niet uit. Ik vind ze geweldig!!!
  Heb je enig idee wanneer jd tijd hebt om het patroon met ons te delen? Heb nog een vulling voor een poef liggen dus….

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je Kim! Over dat meervoud heb ik me ook al meerdere keren afgevraagd wat het moest zijn (toen ik die bloemenpoefs/-poefen aan het haken was…). Eerst nog het patroon voor de poef doily afmaken en dan de ribbelpoef. Ik verwacht wel deze maand.

 2. Leonie
  | Beantwoorden

  Wat gaaf zien deze eruit!
  Maar helaas kan ik niet haken. Wat zou de prijs zijn als ze voor mij werden gemaakt. Misschien kan iemand mij helpen. Zou ze graag willen voor mijn twee zoontjes.

  M.v.g.
  Leonie

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Leonie! Jammer dat je niet kan haken. Mocht je ‘t willen gaan leren: de poef is niet moeilijk om te haken, dus zou binnen bereik zijn ook als beginner. Als ik het patroon af heb, zou je een oproep kunnen doen iemand te vragen hem voor je te haken. Wat dat zou kosten ligt eraan welk materiaal je wilt (laten) gebruiken en hoeveel diegene vraagt voor de tijd die het kost om hem te haken.

 3. Anouk
  | Beantwoorden

  Super poef! Ik heb laatst eenzelfde gehaakt met zpagetti garen. Nooit bedacht het met (voor mijn gevoel) zo’n dun garen te doen als Lang Yarns Sempione. Zpagetti garen is best duur, waardoor de prijs van de poef ook hoog ligt. Na jouw poef gezien te hebben wil ik het een keer met Lang Yarns Sempione proberen, vraag me alleen af of de kwaliteit mooi blijft. Bij de meeste mensen ligt hij niet alleen voor de sier maar wordt er regelmatig op gezeten of door de kids mee gespeeld. Wat is jouw ervaring qua kwaliteit? Gaat hij erg pluizen na een tijdje?
  Groetjes Anouk

 4. anita baltissen
  | Beantwoorden

  Vraagje via het patroon geef je de site voor vulkussens hoe hoog zijn die

  • Jan
   | Beantwoorden

   Hallo Anita, Dat kun je beter even vragen aan de leverancier. Ik weet namelijk niet welke hoogte het kussen is bij welke diameter vulkussen.

 5. anita baltissen
  | Beantwoorden

  Oké bedankt voor het snelle antwoord heb gelijk een mailtje gestuurd

 6. Loes
  | Beantwoorden

  Leuk! Mijn andere dochter wil graag de ribbelpoef, wel leuk voor de verandering.
  Mijn eerste bloemenpoef heb ik gisteren cadeau gedaan aan mijn dochter en heb alvast wol besteld voor nog zo’n poef maar dan voor mezelf

 7. Louise
  | Beantwoorden

  I’m vind de ribbelpoef geweldig nu heb I keen hockey die op doze Manet wil omhaken is hire ok even beschrijving van

  • Jan
   | Beantwoorden

   Hallo Louise, dank voor je compliment. Ik weet niet zeker of ik je vraag goed begrijp, maar ik vermoed dat je vraagt naar een beschrijving om een hocker om te haken? Ik heb daar geen beschrijving van. Mocht je iets anders gevraagd hebben, laat het weten.

 8. Wil Meijer
  | Beantwoorden

  super mooi die poefen. Ik heb nog heleboel spaghetti garen , heeft iemand voor mij het patroon voor poef haken van spaghetti garen

  • JipbyJan
   | Beantwoorden

   Dank voor je compliment! Ik heb geen patroon voor een zpagetti poef. Heb je al gegoogled of op Pinterest gekeken? Daar moet wel iets te vinden zijn.

 9. willemien
  | Beantwoorden

  Hai! Wat een prachtige sjaal! Heb je inmiddels al een patroon? En weet je hoeveel bollen je gebruikt hebt voor deze sjaal?

  • JipbyJan
   | Beantwoorden

   Dank voor het compliment Willemien. Ik heb geen patroon voor de sjaal, het komt uit een boek (van Myboshi). Ik weet niet meer hoeveel bollen hierin gingen (ik heb ander garen gebruikt dan het patroon voorschreef en een andere afmeting).

 10. Bernice
  | Beantwoorden

  Hello.! I am in love with your grey poufs! I’ve never crocheted before but would love to try to if this is what the end result is. Do you have a pattern? Also, what do you fill it with? Thankyou from Australia

 11. Ria
  | Beantwoorden

  Hoi,weet je nog hoe je begonnen bent met de sjaal,welke steek je genomen hebt voor de boord?

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Hallo Ria, het patroon van de sjaal staat in het boek van Myboshi dat ik hier boven genoemd heb (en daar kan ik de inhoud dus niet van delen).

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.