Home » Haken » Vrolijke vlaggetjesslinger en Patroon wieberdeken nu te bestellen

Vrolijke vlaggetjesslinger en Patroon wieberdeken nu te bestellen

Er worden heel wat vlaggetjes gehaakt hier. Is het niet voor het wereldrecord, dan wel voor deze nieuwe halfronde vlaggetjesslinger:

Ze lijken verdacht veel op de onderzetters he? Je haakt ze echter net niet helemaal rond zodat er een soort van halve cirkel ontstaat. En als je na deze kleine vlaggetjes nog even door haakt krijg je deze:

Ik heb het patroon uitgeschreven en voorzien van stap voor stap foto’s. Op dit moment wordt het patroon getest. Aan het einde van de week komt het beschikbaar, maar je kunt het patroon nu alvast bestellen, dan komt het automatisch in je mailbox tzt.

Ondertussen wordt ook hard gehaakt en geschreven aan het patroon voor het vierkant dat ik ontwierp naar aanleiding van de onderzetter voor Beleef Landleven (die onderzetter heeft wat te weeg gebracht! ?). Binnenkort meer daarover.

Over Landleven gesproken

Het haakpatroon voor de Landleven jubileumdeken is nu los verkrijgbaar!

Landleven jubileum dekens gehaakt

Landleven jubileumdeken Pelmolen Rijssen
Fotocredits: Otto Kalkhoven voor Landleven

Op veler verzoek, want al sinds vorig jaar het haakpakket voor de wieberdeken uit kwam krijg ik regelmatig de vraag of het patroon ook los verkrijgbaar was. Lange tijd moest ik ‘nee’ zeggen, maar hier is ie dan eindelijk! Voor € 4,50 krijg je het complete patroon, inclusief de kleurenschema’s voor de dekens Puur, Pastel en Pracht. Zodat je eenvoudig een of meerdere kleuren uit je favoriete combinatie kunt wijzigen.

Uiteraard kun je de wiebers ook in compleet andere kleuren en/of materialen haken. De keuze is aan jou.

Ik ben (al heel lang geleden…) bijvoorbeeld aan een nieuwe versie begonnen in deze tinten:

Landleven jubileumdeken haakfilmpje

Het zijn restjes van de dekens Pastel en Pracht, aangevuld met restjes goud glitter garen. Door af en toe een wieber met streepjes te haken, krijg je al heel snel weer een heel andere uitstraling.

Je bestelt het haakpatroon voor de wieberdeken hier in mijn webshop. Overigens zijn de complete haakpakketten (garen, patroon en haaknaald) ook nog steeds verkrijgbaar bij Landleven.

 

Agenda

Vrijdag 25 augustus van 14.00 – 16.00 uur: vlaggetjes haken voor het wereldrecord

Vrijdag 8 t/m zondag 10 september van 11.00 – 13.00 uur en van 14.00 – 16.00 uur workshops onderzetters haken tijdens Beleef Landleven

Voor info over beide: zie deze blogpost

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.