Home » Garen » Vlaggetjes haken voor het goede doel

Vlaggetjes haken voor het goede doel

Geplaatst in: Garen, Haken, Landleven 5

Het ging echt heel goed: me beperken tot de WIP’s op mijn lijstje. Niets nieuws meer op de naald totdat mijn huidige haak-, brei- en borduurwerken klaar zouden zijn.

Maar ja.

Ik kreeg een mailtje, van Carolien, die bezig was met het verzamelen van vlaggetjespatronen voor het haken van de langste vlaggetjesslinger. Een initiatief ten behoeve van De Nije Hoeve, een inloopcentrum voor (na)zorg en ondersteuning bij kanker.

Of ze mijn vlaggetjespatroon mocht gebruiken. Tuurlijk! Haakpatroon vlaggetjes haken met vasten

En ik dacht: over vlaggetjes gesproken… Samen met de CraftKitchen-collega’s maakten we ooit deze vlaggenslinger:

Foto: Miriam Catshoek & Lidy Nooij

Mijn bijdrage daaraan was een variant op het Lente square patroon. Je vindt de beschrijving van die variant hier.

Dit patroon kon echter niet zo gebruikt worden: de vlaggetjes moeten een afmeting van 18 cm hebben. Dus ik bood aan te puzzelen met het patroon om zo toch op de juiste afmeting en verhoudingen uit te komen.

Dat kostte nog wel wat denk-, haak-, uittrekwerk én een vrije avond zonder man en kinderen thuis ;-), maar het lukte! Sterker nog, ik had er uiteindelijk twee die voldeden:

Vlaggetjes haken voor Nije huis

(De rechter twee.)

Maar dan komt het lastigste deel voor mij: kiezen welk van de twee patronen ik ga uitwerken. Ik heb meegeschreven *pfiew*, maar nu moet ik het nog zo typen dat jullie ook begrijpen wat ik bedoelde met de kriebels die ik op papier heb staan. En nog een vlaggetje haken waarbij ik tussentijds foto’s maak. Wel zo handig voor de beginnende hakers.

Op Facebook en Instagram kan je stemmen welke jouw voorkeur heeft en dan ga ik zo snel mogelijk aan de slag met het patroon.

Dus, tot zover mijn goede voornemen 😉 Maar daarna ga ik weer verder met mijn WIP-lijstje hoor!

Oh nee, toch niet

Want in september is Beleef Landleven en ik mag daar drie dagen aanwezig zijn om inloopworkshops Onderzetters haken te geven. (Lees daar hier meer over)

Dan is het wel handig om een paar voorbeelden mee te hebben. Nu heb ik in mijn nog maar korte haakleven al bijzonder veel onderzetters gehaakt, maar de meeste heb ik weggegeven en de paar die ik wel zelf hield heeft Max op- of aangevreten. ? Jaiks. Geen onderzetter meer te bekennen in huize Jip by Jan dus.

Ik kreeg via Landleven van Scheepjes alvast een paar bolletjes en dacht, ik ga éven naar Het Wolhuis om er nog net één tintje bij te halen. Om het af te maken. Dat werden er 14. Ik kon er ook niks aan doen dat er zoveel mooie kleuren waren ?.

(En ‘even’ naar Het Wolhuis gaan bestaat ook niet. Ze vragen hier thuis altijd of ik m’n lunchtrommel bij me heb als ik zeg dat ik even naar Ria fiets ?.)

Over Beleef Landleven gesproken trouwens: je kan via deze link toegangskaarten met € 2,50 korting kopen voor dit superleuke evenement!

Na het uitwerken van het vlaggetjespatroon en het haken van de onderzetters ga ik écht weer verder met mijn WIP-lijstje.

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

5 Responses

 1. Marijke
  | Beantwoorden

  Wat zijn je vlaggetjes leuk! Ik ga nadenken wel ik het mooiste vind en zal stemmen 🙂
  Mooi initiatief ook om je WIP’s voor aan de kant te zetten!

  De wolletjes die je nieuw hebt gekocht zijn inderdaad super mooi!
  Ik kan mij goed voorstellen dat je tussen zoveel mooi garen de tijd vergeet!

  Geniet van je haakwerkjes en success met uitwerken!

  Lieve groet,
  Marijke

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Dank je wel Marijke! Het uitwerken is inmiddels gelukt, ik hoop dat nummer 1 ook jouw keuze was 🙂 Liefs, Janneke

 2. Priepraat
  | Beantwoorden

  Daar ging ik om te stemmen maar de keuze was al gemaakt. Mijn keuze ook dus dat is boffen. Die wil ik wel gaan haken. Ik zat vandaag in een wachtruimte en kwam in de landleven je patroon van de fietsbel tegen. Leuk!

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Ah fijn dat het ook jouw keuze was! Hoop dat je niet voor al te vervelends in de wachtruimte zat, maar wat leuk dat je er de Landleven en mijn fietsbelhoesje tegen kwam!

 3. […] duidelijk: het moest ‘vlaggetje nummer 1’ (of: ‘de linker’) worden (zie mijn vorige blogpost). Hoewel voor velen ook vlaggetje nummer 2 favoriet was, dus wie weet werk ik die ook nog eens uit, […]

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.