Home » CraftKitchen » Vest breien voor CraftKitchen

Vest breien voor CraftKitchen

Of ik voor CraftKitchen iets met Nordic Dream wilde breien? Nou zeker wel! Eerder breide ik mijn eerste kabels met deze mooie wolmix. Dat resulteerde in deze col die al snel werd ingepikt door mijn jongste.

Breipatroon kabel col Jip by Jan

Nu ben ik nog geen zeer ervaren breister en dus was het zelf ontwerpen van een vest nog een brug te ver, maar een vest met dit garen leek me wel heerlijk. Gelukkig heeft Schachenmayr zelf erg mooie patronenboeken, speciaal bij elke garensoort. Zo ook bij de Fashion-garens.

In Magazin 021 vind je verschillende haak- en breipatronen voor zowel dames als heren, allemaal met Fashion Nordic Dream. Poncho’s, kabeltruien, mutsen en sjaals, alles komt voorbij. En zo ook een heerlijk vest dat voor een beginner prima te doen is (al staat er bij dat het een Gemiddeld patroon is op een schaal van Heel simpel tot Moeilijk).

Ik koos damesvest design S9850. Een vest dat is ontworpen in twee kleuren, maar ik ging voor uni jeansblauw.

Heel ijverig begon ik te breien. Ergens gedurende de eerste 40 toeren besefte ik me dat ik die deadline nooit ging redden. Die toeren zijn namelijk megalang en ik had ondertussen ook nog een Craftkitchen haakproject. Dat was dit hexagon babydekentje en dat vrat ook nogal wat tijd.

Gelukkig was daar mijn moeder. Vroeger heeft ze oneindig veel gebreid. Ik herinner me nog verschillende truien, ingebreid en wel. Maar ergens waren de gebreide truien uit de gratie geraakt en de breipennen opgeruimd. Met een knieoperatie in het verschiet en dus ineens zeeën van tijd over leek het haar wel wat het van me over te nemen. Ik uit de brand *pfiew*.

Ook het breien blijk je niet snel te verleren (ik ontdekte afgelopen weekend dat je het haken ook na jaren zo weer oppakt). Het patronen lezen, daar zaten we samen wel even op te puzzelen. Zij omdat het lang geleden was, ik omdat ik haakpatronen gewend ben. We schreven daarom de punten op waar we tegen aan liepen inclusief onze tips en adviezen. Je vindt ze hier inclusief het patroon en de lijst met benodigde materialen voor het breien van het vest.

(Werkbeschrijving Etui van kurkstof)

Max en logeetje Jip vonden het foto’s maken reuze interessant 😉

Tijdens deze fotoshoot was het trouwens absoluut geen weer voor een vest. Véél te warm. Nu heb ik het nogal snel warm, dus ik dacht eerlijk gezegd dat het nog wel tot hartje winter zou duren voor ik het vest zou dragen. Gelukkig was daar Beleef Landleven. Afgelopen vrijdag was het nogal guur weer: het regende of het regende héél hard. En hoewel ik overdekt stond, in zo’n tent waait het lekker door. Wat was ik blij met het vest!

Voor het breipatroon en onze tips & adviezen bij het breien van het Nordic Dream vest, klik hier

En neem ook vooral een kijkje op de CraftKitchen-site, waar elke week een nieuw gratis patroon verschijnt van een van de CraftKitchen-bloggers.

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

4 Responses

 1. Betsie Soepenberg
  | Beantwoorden

  Hallo Janneke,

  Ik heb het pakket omslagsjaal bestelt en heb hier een vraag over.
  Ik haak blijkbaar vrij strak want het proeflapje is 8 x8 cm. Opnieuw gedaan met naald 6 en kom dan redelijk in de beurt. Is dit geen bezwaar……

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Hallo Betsie, Op zich is dat geen bezwaar, de sjaal is vrij royaal, maar je zult dan niet op hetzelfde formaat uitkomen. Je zou kunnen kijken of je na het voorgeschreven aantal toeren het basisdeel groot genoeg vind. Zo niet, dan haak je er extra toeren bij. (met natuurlijk wel een kans dat je eventueel niet uitkomt met het garen, maar dit zit er vrij royaal in)

   • Betsie Soepenberg
    | Beantwoorden

    Hallo Janneke,

    Dank je wel. Ben al begonnen gaat vast goed komen.
    Hoop het 20 okt af te hebben neem het dan mee naar Zwolle.

    Groet van uit Den Ham.

    Betsie Soepenberg

    • Janneke
     | Beantwoorden

     Oh wat grappig, ik dacht al, bekende achternaam! Leuk dat je 20 oktober in Zwolle komt, ben dan benieuwd naar je omslagdoek!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.