Home » Haken » Verder zonder kleur

Verder zonder kleur

In mijn vorige blogpost schreef ik dat ik enthousiast was begonnen met haken aan een nieuw Spring flower dekentje. Met meer kleur dan ik gewend was. En toen ik dat schreef had ik de allereerste Spring flowers daarvan al aan de kant gelegd: te bont.

Spring flower haken Jip by Jan

Een tweede poging, iets ingetogener door met minder kleuren te werken en er meer structuur in aan te brengen strandde echter ook…

Het idee was structuur aan te brengen, zodat er een soort mozaïek zou ontstaan. Maar ik voegde er kleuren aan toe waardoor het in mijn ogen niet bij elkaar paste. En een aantal van de kleuren kon ik, dicht bij elkaar, slecht verdragen. Bij de pastelkleurige versie kon ik dat nog redelijk hebben, maar bij deze felle kleuren…

Kortom, het was geen feest om er aan te haken en het lag dan ook al een tijdje stil. Nu ik vorige week vakantie kreeg dacht ik: daar moet iets aan gebeuren. Want haken is nu eenmaal geweldig om te doen, helemaal als je zeeën van tijd hebt en niet veel meer in de planning hebt dan genieten in de tuin met koffie, boeken en een haakwerkje (lang leve de luisterboeken!).

Na al die kleuren droomde ik van een effen dekentje. Ik was ook benieuwd hoe het patroon uit zou komen in off white, aangezien ik dat bij de coaster square deken zo mooi had gevonden. Een heel ander effect dan wanneer je hetzelfde patroon in verschillende kleuren haakt.

Coaster square dekens op de Breidagen in de stand van Het Wolhuis

Wat ben ik blij dat ik switchte! Na twee dagen had ik vier bolletjes Durable Coral Ivory opgehaakt (terwijl ik luisterde naar Het Feest van Elizabeth Day via de luisterbieb-app, aanrader!).

Het uitzicht vanuit mijn hangmat 💕

De vorige versie haakte ik met haaknaald 3 en nu met 3,5. Het wordt er iets soepeler door en de bloemen ietsjes groter.

Een voordeel van haken in een kleur is overigens ook het ontbreken van het vele aan en afhechten. Dat is ook wel weer eens fijn! Hoe leuk ik het ook vond om aan de vorige (pastel)kleurige versies te werken en te ontdekken wat wel en niet werkt, zo heerlijk ontspannend is dit. Laat dat nou net zijn waar vakantie voor is 😊

Resultaat van vier bolletjes Durable Coral. Uit het restje van de laatste kon ik nog net twee tussenvierkantjes haken.
Ik hou van het effect van de popcorn- en reliëfsteken 💕

Ik zoek een nieuw boek en maak een begin aan het vijfde bolletje. Op naar de tuin met een kop koffie. Fijne zaterdag!

Tuin zomer 2019

Je vindt het patroon van de Spring flower deken in mijn webshop.

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

4 Responses

 1. Emily
  | Beantwoorden

  Hey Janneke,
  Ik vond hem wel mooi worden, met al die kleuren. Maar ik snap dat het niet bij je paste. Fijn dat je nu een project hebt die beter bij je past.
  Een hele fijne zondag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Dank je wel Emily! (beetje late reactie, m’n vorige was blijkbaar niet geplaatst 🤨)

 2. miekequilt
  | Beantwoorden

  Ik vind de kleurige leuk, maar deze effen is prachtig. En dat is waarschijnlijk precies het verschil tussen de één en de ander. Groot gelijk dat je veranderd bent.

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.