Home » Workshop » Update Workshops en W.I.P.’s

Update Workshops en W.I.P.’s

Geplaatst in: Breien, Haken, Workshop 2

Mijn eigen workshopruimte krijgt steeds verder vorm. Of opvulling eigenlijk. Gisteren zetten Joost en ik een heel gave, tweedehands gevonden, tafel in elkaar. Dat was zeg maar next-level-Ikea-werk, want zonder handleiding. Het is gelukt en we vinden elkaar nog steeds lief 😅

De tafel is een enorm ding waar je met gemak met 12 mensen omheen kunt zitten. Ook een stellingkast en super stoere magazijnvakkenkastjes werden gisteren bezorgd. Die móet je zien, maar dan wel ná dat ik het stof er af heb gewerkt, want ook voor deze ben ik niet de eerste gebruiker. Ongelofelijk hoeveel leuks er te vinden is tweedehands! 😍

Inmiddels zijn ook de eerste workshops gepland en, hoe leuk, ook de eerste inschrijvingen al binnen. Dank daarvoor! Hoewel de workshopruimte plek biedt aan zeker 12 mensen, houd ik de groepen ivm Corona klein, tot maximaal 8 personen.

In de vorige blogpost gaf ik een Save the Date voor een openingsfeest met de aankondiging dat nadere details zouden volgen. Nou die heb ik…

Ik stel het openingsfeest uit.

Ik zou het heel graag met jullie vieren, maar dan wel wanneer het Corona-technisch iets relaxter is én ik niet ook met m’n werk net een enorm piekmoment heb. Ik heb de komende drie weken vakantie (daar zijn inmiddels al twee dagen van vervallen) en het idee dat ik dan nog twee weken had om én een berg werk te verzetten én een feest in Corona-tijd te organiseren…. Ik kreeg het er ietwat benauwd van. Laat dat nou net niet het idee van een feestje zijn.

De workshops gaan gewoon door zoals gepland. Daar heb ik ook ontzettend veel zin in!

Sorry voor als je de datum al gepland had en je je plannen nu moet wijzigen! Ik vond het lastig om te beslissen, ook omdat er zo enthousiast op gereageerd werd, maar hoop op jullie begrip. En natuurlijk dat we het op een later moment alsnog kunnen vieren!

Vakantie

Vakantie dus (bijna…) en dat betekent meer tijd om te haken en te breien en om andere leuke dingen te doen (zoals hardlopen met de jongste, die daar ook net mee is begonnen). Ik denk dat ik binnenkort maar weer eens een lijstje ga maken met al mijn WIP’s (Work in Progress). Dat heeft me eerder geholpen met het daadwerkelijk afronden van die met enthousiasme gestarte projecten die nu stof liggen te vangen.

Het was vier jaar geleden dat ik mijn ‘onderhanden werk lijstje’ deelde op mijn blog. Ik zag er een bij staan die ik nóg niet af heb 😳🤔 dus helemaal gelukt is het niet.

Hierbij vast een voorzet voor mijn huidige lijstje:

WIP 01 – Gehaakte poef met ribbel

In mijn workshopruimte kan mijn meest gehaakte patroon natuurlijk niet ontbreken dacht ik. Het krukje met ribbel staat er al, maar een poef met ribbel had ik inmiddels niet meer. Gelukkig haak ik deze met naald 9, dus dat is “grote stappen, snel thuis”. Als je tenminste niet ondertussen ook nog…

WIP 02 – Lampenkap breien

… een lampenkap breit. Ik heb een frame waar ik een lampenkap omheen brei. Toen het frame nog boven onze tafel hing, had ik niet door hoe groot hij eigenlijk was. De omtrek blijkt 2 meter. Dat zijn dus heeeeeeel veel steken. Gelukkig brei ik deze in het rond en dus alleen maar recht. Dat scheelt in de snelheid.

Ik heb er nog geen foto’s van, zal ik binnenkort maken!

WIP 03 – Spring flower deken haken in één kleur

De Spring flower deken ben ik ook opnieuw begonnen. Het oorspronkelijke haakpatroon dankte z’n naam onder andere aan de pasteltinten die ik gebruikte. Deze maak ik helemaal in één kleur (Durable Coral Ivory). Geeft een heel ander effect én heel wat minder draadjes weg te werken 😉

Wordt vervolgd

Dit zijn niet de enige drie WIP’s die ik heb. Ik zal in een volgende blogpost het lijstje verder bijwerken (inclusief voortgang van deze drie bovenstaande hoop ik 😅).

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

2 Responses

  1. Liza Veenendaal
    | Beantwoorden

    Dan spreken we gewoon een andere keer af 🙂
    Fijne vakantie alvast!

  2. […] van de WIP’s op mijn lijstje is afgerond! […]

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.