Home » DIY » Tutorial Bag in your basket

Tutorial Bag in your basket

Geplaatst in: DIY, Handwerk, OMA-project, Tutorial 4

Tas in je fietsmand maken DIY

Sinds vorige week ben ik de trotse eigenaar van een nieuwe fiets met mand voorop. Ik weet het, niet origineel wellicht, maar man, wat handig! Wat ik alleen nog miste was een tas in de mand, zodat je, een keer thuisgekomen met je boodschappen, die er in een keer uit kan tillen. Leek mij een perfect O.M.A.-project!

De buitenkant van de tas maakte ik van katoen en de binnenkant van tafelzeil. Voor de hengsels gebruikte ik tassenband. Met een lus en een stofknoop kun je de tas dichtdoen als je hem draagt.

Ik vond een aantal tutorials aan de hand waarvan je zelf ook tassen voor in je mand kan maken:

♥ Edit: Ik heb inmiddels zelf een tutorial voor deze tas gemaakt, zodat je hem zelf precies zo kan maken ♥

As of last week I am the proud owner of this new bike with a wicker basket. It’s not a very original concept (I don’t know about that in other countries, but over here in Holland everyone seems to have a transporter bike) but oh, how practical! The only thing that I was missing was a bag in my basket, so I could get my groceries out of the basket in one move. Seemed to be a perfect O.M.A.-project

I used Stenzo cotton on the outside of the bag and oilcloth for the inside. 

I found some tutorials you can use to make your own ‘wicker basket bag’:

♥ Edit: I wrote a tutorial for this oilcloth bag so you can make one yourself just like this ♥

Tas in je fietsmand naaien
Tas in je fietsmand naaien
Tas in je fietsmand naaien
Tas in je fietsmand naaien

4 Responses

 1. angelique
  | Beantwoorden

  wat een geweldig leuk idee en nog mooi ook!

 2. Jacqueline
  | Beantwoorden

  Super leuk idee zeg! Ik ben sinds deze week ook eigenaar van zo’n fiets. Mag ik vragen wat het formaat van je mand is?

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je Jacqueline. Als je via de link naar de tutorial gaat zie je de afmetingen.

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.