Home » Haken » Tunische haakpatronen babydeken en -slaapzakje

Tunische haakpatronen babydeken en -slaapzakje

Afgelopen weken verscheen het boek Workshop Tunisch haken. Een van origine Duits boek dat vertaald is in het Nederlands, waarbij een aantal patronen van Nederlandse ontwerpsters is toegevoegd. En een van die ontwerpsters was, jawel, ik!

Zo ziet het boek eruit:

Volgende week zal ik een uitgebreidere review schrijven en wat meer van de binnenkant laten zien. Wat ik nu al wel vast wilde laten zien zijn de twee ontwerpen die ik er voor maakte: een tunisch gehaakte babydeken en een bijpassend slaapzakje.

De afgelopen maanden zag je wellicht al wat sneak peeks op Instagram of Facebook voorbij komen van mijn ontwerpen:

Met dank aan Rita, die zowel het patroon testte als de deken heeft gehaakt, kreeg ik een en ander op tijd af voor de fotoshoot.

Deze prachtige foto’s werden door Joost de Wolf gemaakt (hij maakte ook een deel van de foto’s in Haakspiratie):

Ik mocht werken met Rowan Pure wool, een heerlijk garen in prachtige kleuren. Ik koos voor een stoerdere kleurencombinatie, maar die kan je natuurlijk net zo makkelijk aanpassen naar een wat zachtere variant. Het voordeel van zelf maken!

De tunische haakpatronen staan dus in het boek Workshop Tunisch haken, maar kun je ook los kopen, via mijn webshop. Zowel het patroon voor het babydekentje als het patroon voor het babyslaapzakje kosten € 4,49. Het betreft te downloaden pdf’s. Zodra je betaalt, ontvang je de pdf-file direct en kun je aan de slag.

Let op: in de patronen beschrijf ik de ontwerpen, niet hoe je tunisch haakt. Daar zijn gelukkig heel veel tutorials over te vinden op het web en ik zal binnenkort nog een filmpje maken met de steken die ik gebruikte in mijn ontwerpen.

Alvast heel veel tunisch haakplezier!

Ps: je kunt nog meedoen met de winactie van het boek Eindeloos Haken!

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

10 Responses

 1. Maria
  | Beantwoorden

  Prachtig! Is dit te doen als je nooit eerder tunisch gehaakt hebt (met de kleurenblokken enzo)? Of moet je echt wel wat ervaring hebben? Gewoon haken beheers ik uiteraard wel.

  Bvd!

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Maria! Het is prima te doen, ook zonder tunische haakervaring. De kleurwissel bij tunisch haken is echt heel eenvoudig. Ik zou even een proeflapje haken voor de zekerheid, om ook handigheid in deze steek te krijgen.

 2. Jos
  | Beantwoorden

  Ik heb je creaties al in het boek bewonderd, wat zijn ze mooi.
  Je zou toch echt niet zeggen dat dit gehaakt is.

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Jos, fijn te horen! Dat vind ik ook zo leuk aan deze steek: ook als je niet kan breien, kun je dus iets maken dat gebreid lijkt.

 3. Margaret
  | Beantwoorden

  Veel tunisch haakwerk ziet er aak zo stijf uit, maar nu ben ik om. Jouw deken en slapzak zien er echt prachtig uit.
  Mooi, modern en met stoere kleuren.
  Ik ben benieuwd wat er nog meer in het boek staat.

  Groetjes en fijne dag, Margaret

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Margaret! Fijn dat ik je ‘om’ kreeg. Zodra ik mijn exemplaar in handen heb (ik ben straks denk ik de laatste, hij is ergens blijven steken onderweg ?) laat ik er meer uit zien.

 4. Judith
  | Beantwoorden

  Dat is een leuk boek! Ik heb vorig jaar de Duitse versie gekocht en het staat echt boordevol mooie steken en duidelijke instructies. Wat een goed idee om er patronen van Nederlandse haaksters aan toe te voegen! 🙂

  • Jan
   | Beantwoorden

   Wat leuk dat jij de Duitse versie al hebt Judith! Het is echt een mooie aanvulling door die uitleg van de steken inderdaad. En ik vind het ook een heel goed idee dat er Nederlandse haaksters bij in zijn gekomen 😉

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.