Home » Boeken » The more I learn…

The more I learn…

Geplaatst in: Boeken, Persoonlijk 13
Quote Hoe meer ik leer, hoe minder ik lijk te weten Albert Einstein Jip by Jan
Ik had het gevoel al vaker gehad en bij het lezen van mijn laatste boek (Bernhard, Een verborgen geschiedenis van Annejet van der Zijl) overviel het me weer. Albert Einstein kende het gevoel blijkbaar ook, want hij zei al eens: Hoe meer ik leer, hoe meer ik me realiseer hoe weinig ik weet.
Nu is dit geen boek dat ik zelf zou hebben gekocht. We kregen echter een verhuisdoos vol boeken en het leuke daarvan is, dat je dan eens buiten de gebaande paden treedt wat betreft je boekkeuze en aangenaam verrast kunt worden.
Zo las en leerde ik veel over het Duitsland van begin vorige eeuw en snapte ik beter hoe een man als Hitler aan de macht kon komen. En over Bernhard wist ik niet meer dan wat zo nu en dan het nieuws haalde. En al heeft de man zich niet mateloos populair gemaakt, gezien zijn achtergrond, de familie waarin hij opgroeide, de staat van het land en de mensen waarmee hij omging, begrijp ik een en ander beter.
Niet dat dat er verder ook maar iets toe doet – wat hij heeft misdaan wordt er niet mee goedgepraat – maar ik hou er van om zo een ander perspectief te krijgen, de zaken van meerdere kanten te bekijken en te begrijpen hoe iemand zich zo heeft kunnen ontwikkelen.
Wat ik nog meer leerde de afgelopen weken:
 • dat je een nieuwe bol wol van binnen uit moet beginnen! Ja, met uitroepteken ๐Ÿ˜‰ Ik haak nu bijna een jaar en heb menig bol garen verslonden, maar ben altijd begonnen met de draad aan de buitenkant. Blijkt het dus om meerdere redenen handiger te zijn om het uiteinde uit het midden van de bol te frutsen en daarmee te beginnen.
 • dat je kinderen voor je het weet naar groep 5 en 7 gaan na de zomervakantie
 • dat je pup nรณg harder groeit (zie hieronder het bewijs)
Rhodesian ridgeback Max Jip by Jan
 • dat het goed is af en toe afstand te nemen, om van een afstandje in rust de boel te kunnen overzien, analyseren en beslissingen te nemen
 • dat het niet altijd makkelijk is afstand en rust te nemen.
 • dat ik niet de enige ben die daar last van heeft ๐Ÿ™‚
Tweet Moniek Moosmade
 • dat ik wat vaker een meer persoonlijke blogpost wil gaan schrijven. Waarvan akte ๐Ÿ™‚
Bloglovin

 

13 Responses

 1. Wat groeit hij snel! Pfff het puppy gaat er al een klein beetje af….Goede voornemens! Je hebt echt een punt! Gelukkig bijna vakantie….Let’s slow down…hihi Groetjes Lisanne

 2. kreamade
  | Beantwoorden

  Best leuk om te lezen zo;n persoonlijke blogpost! Gek hè, hoe snel het gaat met de kinderen? Wij kwamen er opeens achter, dat onze derde dit jaar alweer een tiener wordt!! Niet te geloven… gr. Hennie

  • Fijn Hennie dat je ‘t leuk vond om te lezen! Ja, dat is ook wel een mijlpaal, de jongste tien!

 3. Haha, geweldige quote… Die ga ik gebruiken… ๐Ÿ™‚

 4. Katrien
  | Beantwoorden

  Je hond(je)! Wat een geweldige manier om ons te laten zien hoe snel hij/zij groeit.
  Als ik kijk naar het koppie, een hij??
  Word nieuwsgierig naar het boek van Annejet, toch nog maar even reserveren bij de bieb voor de vakantie.

  • Max is inderdaad een hij, wat goed dat je dat aan z’n koppie ziet! De bieb is inderdaad ook ideaal voor het out of the box lezen ๐Ÿ™‚

 5. Little Train
  | Beantwoorden

  Dat klinkt allemaal erg interessant! Ik kom er ook nooit toe zo’n boek te lezen, maar als ik er recensies van lees, lijken ze me altijd wel heel leerzaam en boeiend.

  Die bol van binnenuit: ik heb een paar keer gehad dat hij dan op het laatst helemaal uit elkaar viel. Dat is ook niet handig. Ik heb nu van een grote lastige bol een echt bolletje gemaakt. Dat vind ik wel handig met het haken.

  Onze oudste werd gisteren 4. Dat is ook al zoiets waar je even bij stil moet staan. Ineens is ze geen peuter meer, maar een kleuter. Ineens wordt ze heel ‘groot’…:-)

  • Toch eens proberen zo’n boek ๐Ÿ™‚
   De eerste bol die ik van binnenuit haakte ging inderdaad ook niet helemaal volgens plan, maar de daaropvolgenden gingen al beter. Bedankt voor je aanvullende tip!
   Vier is inderdaad ook een beste mijlpaal… Naar school enzo. Eerst nog even zomervakantie? Hoe dan ook, succes met het schoolgaan!

 6. Little Train
  | Beantwoorden

  Wat leuk dat je op mijn reactie reageerde! Dank je wel! Dat geeft voor mij een blog altijd meerwaarde.:-)

  Ik ga eens kijken of ik dat boek van prins Bernhard bij de bieb kan vinden/reserveren.Mijn man vindt zoiets ook wel mooi denk ik. Ik vind het altijd zo lastig boeken voor hem uit te zoeken! Sla ik mooi 2 vliegen in 1 klap.;-)

  Ik ben nu weer begonnen een bolletje van binnenuit te haken (Catania). De vorige keer was het een soortgelijk garen als de Scheepjes Softfun. Dat is denk ik een veel losser bolletje en dat heeft vast invloed.

  Inderdaad eerst schoolvakantie. Wij wonen ook in Overijssel, dus we hebben dezelfde vakantie’s als jullie. Maar van Laura hoeft vakantie niet. Ze wil graag naar school.:-)

  • Janneke Assink
   | Beantwoorden

   Haha, daar denkt Laura volgend jaar vast anders over ๐Ÿ™‚ Wel fijn dat ze er zo’n zin in heeft! Dank je wel voor je reacties, leuk!

 7. Little Train
  | Beantwoorden

  Die kans is groot ja.:-D Ze wil nooit ergens alleen naar toe, maar school is daarop een grote uitzondering. Hopelijk blijft ze zo enthousiast.:-)

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.