Home » Haken » Testing new (to me) yarn: RibbonXL

Testing new (to me) yarn: RibbonXL

Geplaatst in: Haken 6

Mandje haken met Ribbon XL

Na drie keer een poef te hebben gehaakt van wol (Drops Eskimo), wilde ik graag een poef haken met ander garen, een wat meer stoere poef. Zpagetti was het eerste wat in me opkwam. Maar hoe leuk ik deze waszakken ook vind, jammer aan de Zpagetti vind ik dat het garen niet regelmatig is wat betreft dikte. Soms zat er ineens een sliertig stukje tussen, waar ik dan creatief mee om moest gaan om geen gat in de waszak te laten vallen.

Tijdens een trip naar Het Wolhuis – waar ik was voor heel iets anders, zo gaan die dingen – liep ik tegen Ribbon XL aan. Ook een Hoooked garen van gerecycled materiaal, maar dan een platte draad. En, zo werd me verteld, een meer gelijkmatige. Ik heb een bol gekocht om het te testen. In een eerdere post kon je het begin van het experiment al zien.

After crocheting a pouf three times in a row with Drops Eskimo wool, I wanted to try a different kind of yarn for a different effect. I thought of Zpagetti, but although I really like my Zpagetti storage bags, I don’t like the fact that the thickness of the thread isn’t regular. Now and then the yarn got very thin and I had to be creative so there wouldn’t be holes in the bags.

During a trip to my local yarn store – where I was for something completely different, but that is how it goes – I came across Ribbon XL. That’s also a Hoooked yarn made of recycled material, but the thread is different. And it would be more even, I was told. I bought a roll to try it. In a previous post I showed the beginning of this experiment

Begin Ribbon XL mandje haken

Dit is het resultaat:

This is the result:

Ribbon XL Garen mandje haken

De onderkant en de opstaande rand haakte ik van RibbonXL. De bol was eerder op dan ik vond dat het mandje af was en dus haakte ik de laatste toeren met garen dat ik nog over had (Drops Eskimo). Ik vind het resultaat van Ribbon XL mooier dan van de Zpagetti. Daarentegen haakt het wel minder soepel dan de wat rondere draad van Zpagetti.

The roll was gone before my basket was finished, so I used left over yarn (Drops Eskimo) to crochet the last rounds. I really like the result I got crocheting with Ribbon XL. Better than Zpagetti. Although I found that crocheting with Zpagetti is slightly easier because of the round in stead of flat thread.

Ribbon XL Garen mandje haken

Ribbon XL Garen mandje haken

Heb jij al gehaakt met RibbonXL? Wat was jouw ervaring?

Have you ever crocheted something using RibbonXL? What was your experience?

6 Responses

 1. Ik vind het erg leuk, maar krijg er veel pijn van in mijn handen. Mijn moeder breidt het en dat gaat makkelijker. Maar je kunt er leuke dingen mee maken!

 2. kreamade
  | Beantwoorden

  Ik heb er geen ervaring mee. Het resultaat vind ik wel heel mooi. gr. Hennie

 3. Amber
  | Beantwoorden

  Mooi mandje en ik herken het probleem.
  Heb je al eens met Scheepjeswol Nooodle of Scheepjeswol mini nooodle gehaakt. Dat voelt zachter aan dan Ribbon XL, is gelijkmatig en is in allerlei kleuren te koop. Dik garen haakt altijd zwaarder, dus haak niet te lang door. Neem af en toe lekker pauze.

  Groetjes, Margaret

 4. Mim
  | Beantwoorden

  Hoi!

  Weet je? Ik vind je mandje eigenlijk super leuk zo! Welke kleur Ribbon XL heb je gebruikt? En hoe breed heb je de bodem van je mandje gemaakt?

  Dank je wel voor alle inspiratie! Ik haak nog maar een jaar, maar ik wil het allemaal maken!!! haha!

  Groetjes,
  Mim

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je Mim voor je complimenten! Het kleurnummer zou ik zo niet meer weten. De bodem heeft een diameter van ongeveer 35 cm. Veel haakplezier!

 5. […] Wachtend op een geschikt moment. Dat diende zich even geleden aan toen Hoooked contact opnam naar aanleiding van een blogpost van mij over een eerder door mij gehaakte mand met Ribbon XL van Hoooked. […]

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.