Home » Haken » Studio Hip en stip boeklancering

Studio Hip en stip boeklancering

Geplaatst in: Boeken, Haken 12

Aan de foto’s bij dit blog herken je haar stijl wellicht al direct: Annemarie van Studio Hip en stip heeft zo’n eigen kleurgebruik dat ik haar foto’s op Instagram direct herken. Gisteren was de officiële lancering van haar boek Haken met Studio Hip en stip, met voorafgaand een feest voor medebloggers-, IG’ers en vriendinnen. Wat een feest daarbij aanwezig te mogen zijn!

Heel Wolplein was helemaal in Studio Hip en stip-stijl, ook daarin herken je Annemarie direct. Uiteraard waren alle projecten uit haar boek uitgestald en de feestelijke decoratie, de versiering tot en met de prachtige taarten (met kleurrijke vlaggetjes) maakten het af. Als Annemarie iets doet, doet ze het tot in het kleinste detail. En hoewel ik zelf al moe word bij de gedachte alleen (laat mij maar 10 kilometer hardlopen ?), kan ik er enorm van genieten als iemand zoveel werk maakt van een feest.

Mattanja Kroon (@daily.dose.of.letters) maakte eerder het gave logo voor Studio Hip en stip en illustreerde alle hoofdstukken van het boek (zie foto hieronder). Zo mooi! Voor het feest maakte ze voor elke genodigde een ballon met naam. Super gaaf!

De prachtige vazen en bestipte schoteltjes van Nienke (@stipstijl) prijkten op de tafels. Prachtig vind ik ze!

Toen we van al het moois enigszins bekomen waren stelde Annemarie ieder een voor een voor. Heel bijzonder en met veel aandacht voor ieder individu. Ik wist het al een beetje door de keren dat ik haar tot nu toe had gesproken, maar gisteren werd het, mede door de prachtige speech van haar man, bevestigd: Annemarie is een bijzonder en mooi mens.

We kregen allemaal een Sunjellies tasje (is Annemarie groot fan van, je ziet ze regelmatig op haar foto’s voorbij komen) gevuld met haar favoriete garen, een haaknaald, een By Claire notitieboek, een leuk leren label van Mez11, Studio Hip en Stip ansichtkaarten én haar prachtige boek. Gesigneerd uiteraard 🙂

Met het garen konden we de vrolijke vlaggetjes haken, maar daar kwam natuurlijk geen mens aan toe. Veel te gezellig!

Gisteravond thuis ben ik er direct aan begonnen. ‘t Was meteen duidelijk dat ik niet gewend ben iets van patroon te maken: de eerste vlag heeft twee fouten. Niet goed gelezen ? Bij de tweede ging ‘t al beter.

Vanochtend kwam mijn man de kamer binnen terwijl ik zat te haken. Hij keek een keer naar mijn haakwerk. Keek nog eens goed en zei toen, ietwat voorzichtig: “Euhm, dit zijn wel heel andere kleuren dan je normaal gebruikt hé?”. Ik had hem Annemarie’s boek nog niet laten zien. ?

Hij heeft gelijk: ik ben een eind uit m’n comfortzone qua kleur en materiaal. Zo durf ik ook de knalgele bol garen die in het tasje zit nog niet goed te gebruiken. Maar he, uit je comfortzone gaan levert doorgaans mooie dingen op, dus ik haak nog even verder.

Ik denk dat ik de vlaggetjeslijn ook nog een keer in mijn eigen kleuren ga haken. Het patroon zelf vind ik namelijk superleuk! En echt, als ik hem in het boek van Annemarie zie staan, in haar kleuren, vind ik hem ook fantastisch. Maar ietwat ongemakkelijk voel ik toch nog wel tijdens het haken met fluorroze 😉

Al met al was het gisteren een feest en ik zit, met het übervrolijke en (door @leininbeeld) prachtig vormgegeven boek, nog heerlijk na te genieten.

Je kunt Annemarie’s boek rechtstreeks bij haar bestellen (via haar site: www.studiohipenstip.nl). Je ontvangt Haken met Studio Hip en stip dan gesigneerd, feestelijk verpakt én met een klein cadeautje.

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

12 Responses

 1. Emily
  | Beantwoorden

  Wat ontzettend gaaf dat je uitgenodigd was voor het feest. En wat een ontzettend leuke goodiebag. Geweldig.
  Heel erg leuk. Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily

 2. Joke
  | Beantwoorden

  whaaahahahaha eeeeuhm dit is eh….ánders. Ik hoor het hem zo zeggen. Maar ik begrijp het helemaal, want dat was ook acuut mijn reactie op je IG foto: huh?? Wat is die aan het doen? Wat een enorme lol hebben jullie met z’n allen. Dan interesseert een foutje toch ook helemaal niet in een vlaggetje. X

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Whahaha, ik zie je reactie zo even voor me. Wat lollig dat je ook direct ziet dat dit een rare foto is voor mij ?

 3. Wat een feest!!

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Nou zeker! Maar ik geloof dat jij ook een heel leuk weekend had?!

 4. Verie
  | Beantwoorden

  Super gezellig blogbericht!

  Lieve-Groetjes,
  Verie

 5. Marijke
  | Beantwoorden

  Wat was het toch gezellig! En wat ben je al lekker bezig zeg!
  En dat stukje over je man…. haha Wie weet, nu je over de streep bent ga je misschien wel vaker ‘buiten je boekje’:-)

  Liefs,
  Marijke

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Ja het was mooi he? Leuk jou ook een keer in ‘t echt te hebben gezien. Al was het maar kort. Dat buiten m’n boekje gaan… ik weet het niet hoor 😉 Maar ik maak de slinger af! Liefs Xx

 6. Sjantietop
  | Beantwoorden

  Wat heb je dat toch weer mooi verwoord Janneke! Zo was het precies! Blij dat ik er ook bij mocht zijn en dat van die kleuren dat snap ik wel hoor. Ik ben ook nog een beetje bang voor die gele bol haha…. Liefs Chantal xxx

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Haha, fijn dat ik niet de enige ben met enige huivering voor de gele bol 😀 Super dat je er ook bij was, leuk je weer (al was het maar héél even) gezien te hebben! Liefs Xx

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.