Home » Haken » Sterkussens uit de Knippie

Sterkussens uit de Knippie

Geplaatst in: Haken 6

Mijn zusje is zwanger (jeej!) en krijgt samen met haar vriend binnenkort hun eerste kindje. Volop mogelijkheden dus voor mij om aan de slag te gaan voor allerhande babyspullen πŸ™‚

Voordat ik kans had zelf van iets te bedenken, had zuslief echter al een plan: in de Knippie had ze deze leuke kussens in de vorm van sterren gezien.

Of ik die wilde maken. Tuurlijk!

Omdat ik het benodigde ruitjespapier om het patroon te tekenen niet had, ging ik aan de slag met liniaal, potlood, rekenmachine en zelf geknutselde passer en kon zo de eerste ster met een diameter van 1 meter maken:

Zo met mijn, toch best bescheiden schoenmaatje 38 erbij, een enorm kussen.

Ik maakte dan ook een lusje achter op het kussen, zodat ze het ook een keer op kunnen hangen. Omdat ik uit ervaring weet dat al die kinderspullen op een gegeven moment toch ook wel enigszins *brengt het nog voorzichtig* in de weg kunnen gaan liggen.

Nu nog de twee kleinere kussens. En dan… kan ik aan de slag met mijn eigen ideeΓ«n voor mijn nieuwe neefje. Tenzij mijn zus natuurlijk nog iets anders bedenkt…

— update: ze zijn inmiddels alledrie af! —

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

6 Responses

 1. Wendy
  | Beantwoorden

  Zo hee, goed gelukt! En mooi in het wit, zus mag weer trots en blij zijn πŸ™‚

 2. Leuk ! Heb je het helemaal opgevuld met fiberfill ?

  • Janneke Assink
   | Beantwoorden

   Ja, er verdween een hele zak kussenvulling van 500 gram in en nog een beetje uit een volgende zak πŸ™‚

 3. Saartje71
  | Beantwoorden

  Superleuk zeg! Ook leuk voor kerst trouwens. Mijn meiden mogen altijd graag op n kussen zitten tv kijken. Erg leuk om ze dan op zulke sterrenkussen te laten zitten.

  • Janneke Assink
   | Beantwoorden

   Dat is ook een heel leuk idee. Hier zitten de kinderen bij ‘t tv kijken ook nooit normaal op een stoel of bank, maar meestal er voor op de grond of inderdaad op een kussen.
   En sterren met kerst, altijd goed!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.