Home » Haken » Sterkussens in drie formaten

Sterkussens in drie formaten

Geplaatst in: Haken 5

In april was de eerste af en gisteren en vandaag kwam ik toe aan nummer 2 en 3: de sterkussens voor mijn zusje. Of eigenlijk voor mijn neefje waar mijn zusje nu nog zwanger van is. De grootste is gemaakt van fleece-stof en is 1 meter groot. Ter referentie mijn schoenmaat 38 erbij:

Nummer 2 is 75 cm en kreeg een geel geruit lusje, om hem aan op te hangen:
En toen waren er eerst heel. erg. veel. pluisjes:

Voordat ik dit kussen, gemaakt van waarschijnlijk een familielid van Pino, in elkaar kon zetten, móest ik eerst stofzuigen. Ik ging er gewoon van niezen. En nog steeds heb ik het gevoel of er pluisjes in m’n neus zitten.

Maar he, het resultaat is wel geslaagd al zeg ik het zelf, en dat is ook wat waard.

Hier de drie kussens bij elkaar. De kleinste, die zoals wel vaker is met kleinsten, de meeste overlast veroorzaakte, is 50 cm groot en heeft een ophanglusje van een stukje lint met de tekst Love erop:

Nu eerst nog een keer stofzuigen en dan op naar het volgende project voor m’n neefje. Nog een paar weken…

Je vindt deze foto’s ook op mijn Instagram-profiel

Update: Via deze link kom je op mijn post met daarin een tutorial voor het zelf tekenen van een ster, zodat je zelf ook zo’n sterkussen kan maken!

5 Responses

 1. Ans Lemans
  | Beantwoorden

  GE WEL DIG! wat zijn ze mega vet cool gaaf geworden! Ben trots op je, sis!

 2. Ans Lemans
  | Beantwoorden

  This comment has been removed by the author.

 3. Rian Franzen
  | Beantwoorden

  Ik vind ze prachtig! Heb je ze minkystof gemaakt? Waar kan je dat kopen?

  • Janneke Assink
   | Beantwoorden

   Hi Rian, Dank je! De grootste is van fleece. De middelste is inderdaad een minkystof met bobbeltjes/relief. De kleinste is van een soort nepbont. Ik weet niet wat de technische term is. Ik kocht ze samen met m’n zusje bij een stoffenzaak bij haar in de buurt.

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.