Home » Haken » Staycation-verslag en boekupdate

Staycation-verslag en boekupdate

Vandaag is de laatste dag van mijn vakantie. Ook dit jaar bleven we heerlijk thuis en hadden dus weer een zogenaamde Staycation (Stay at home vacation).

Dichtbij huis

En net als eerdere keren gingen we er nu ook op uit op de fiets. Dit jaar met onze kleine viervoeter erbij, die, heel handig, de inhoud van de tassen inspecteerde terwijl wij poseerden 🙂

Staycation Picknicken langs de Regge

Zoals zo vaak, maakte mijn man de foto. Hij staat zelden of nooit op onze familiefoto’s. Dus toen mijn mannen met z’n drieën langs de Regge stonden, zag ik mijn kans schoon. Maar nee hoor…

Picknicken langs de Regge

‘Jongens, ga even wat hoger staan’, riep ik. Denkende dat Max dan minder prominent in beeld zou zijn. Maar nee hoor…

Photobomber Max

Ik heb het verder opgegeven. Ik zie mijn man gelukkig dagelijks, dan maar geen foto 😉

En iets verder weg

Af en toe gingen we een dagje weg, onder andere naar Amsterdam. Daar wilden de mannen in Madame Tussauds de Marvel Super Heroes zien. Ik kreeg vrij af om even een paar straatjes verder te lopen, rechtstreeks naar deze heerlijke snoepwinkel:

Stephen and Penelope Amsterdam

De hoeveelheid prachtige strengen wol en bolletjes garen was overweldigend en het is een wonder dat ik met slechts vier bolletjes katoen/linnen en één streng wol naar buiten stapte (rechtsboven). Die streng werd, heel handig, voor me op een hanteerbare bol gewonden (rechtsonder).

Ik heb nog geen idee wat ik er mee ga haken (of breien?), maar werd wel op een idee gebracht. Want Roswitha de Joode, die me hielp in de winkel, wist me te vertellen dat in het najaar in de winkel workshops Rustic Lace Squares* haken worden gegeven en dat die squares dan worden gehaakt met de bolletjes die ik kocht.

* Dat zijn die ontzettend mooie squares die onder andere Marrianne van MaRRose CCC en Magda van RawRustic (Instagram / website) hebben gehaakt/aan het haken zijn.

Maar ik heb nog heel lang om daar over na te denken. Want voordat ik iets ‘voor mezelf’ mag haken, moet ik eerst alle boekprojecten af hebben.

En snel weer terug

Hoe gezellig we het ook hadden in Amsterdam en hoe leuk ik het ook vond om met z’n vieren door het centrum te lopen, er gaat wat mij betreft niets boven het uitzicht dat ik dan ‘s avonds weer heb bij het uitlaten van Max langs de Regge:

Pelmolen Rijssen en Zomp

Meer foto’s van de prachtige omgeving vind je in een eerdere blogpost (waar ik ook al zo blij was met m’n staycation ;-))

Boek-maak-voortgang

De vakantie was natuurlijk ook een heel fijne tijd om lekker aan de slag te gaan met mijn boekprojecten. Ik ben ondertussen ook aan het experimenteren met borduren (midden onder), testte een – voor mij – nieuw garen (rechts boven) en probeerde tapestry haken (rechts onder).

Haak en borduursels voor mijn boek

De grootste uitdaging bij tapestry haken zit hem volgens mij in het uit de knoop houden van je draden, zie de wirwar aan draadjes die al na een paar toeren ontstond. Gelukkig is daar social media en kreeg ik bij het plaatsen van mijn foto op Instagram een aantal heel goede tips (zie hier).

Ook stuurde ik mijn moodboard, boekconcept en een concept-tekst naar een uitgever. Nu is het wachten op hun reactie terwijl ik doorwerk aan mijn projecten. Spannend!

Omdat ik het natuurlijk niet kan laten, hierbij een kleine sneak peek van het moodboard:

Moodboard Jip by Jan boek sneak peek

Nu morgen weer aan het werk en moet het haak-, naai- en schrijfwerk weer in de vrije tijd. Het zal weer even wennen zijn 🙂

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

10 Responses

 1. Astrid
  | Beantwoorden

  heerlijk zo’n staycation, plekken ontdekken in eigen land. Ik ben zo benieuwd naar je boek je sneakpeeks zijn er al veelbelovend uit!!

  • Jan
   | Beantwoorden

   Ja een staycation kan ik iedereen aanraden 🙂 . Dank je wel voor je compliment!

 2. Loes
  | Beantwoorden

  Heel mooi verslag Janneke! Ik kijk alweer uit naar de volgende. Bedankt voor alle inspiratie tot nu toe!

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Loes en heel graag gedaan. Zo leuk te lezen dat je geïnspireerd raakt door mijn posts!

 3. ByAsma®a
  | Beantwoorden

  Wat een heerlijke blog heb jij toch. Ik word altijd blij als is het lees en krijg nog meer haakinspiratie met als gevolg nog meer tijd tekort… Heerlijk! Dank je wel daarvoor.

  • Jan
   | Beantwoorden

   Wat fijn te lezen (behalve dan van je tijd te kort ;-))! Hoop dat je nog heel lang geïnspireerd raakt!

 4. Margaret
  | Beantwoorden

  Een staycation zoals op jouw foto’s ziet er echt aantrekkelijk uit. Op een ochtend als vandaag waarbij de regen met bakken uit de hemel komt trekt het me iets minder. Je bent tijdens jouw vakantie zo te zien ook fijn bezig geweest voor je boek. Leuk dat je ons een beetje laat meegenieten.

  Veel plezier met de boekvoorbereidingen en met je werk, Margaret

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Margaret! Ook met plensbuien vermaak ik me prima thuis, dat is dan weer een voordeel van heel veel hobby’s hebben 🙂

 5. Oh, wat een heerlijke plaatjes in een heerlijk blogbericht over een volgens mij méér dan heerlijke vakantie!
  Dank voor linking back, Janneke – wat ontzettend leuk dat ze bij “Stephen & Penelope” een rustic lace square-workshop gaan geven!
  En dan je boek ….. dat wordt ge-wel-dig – ik weet het zeker – fijn dat we af en toe al een kijkje in de keuken krijgen! Marianne xx

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel lieve Marianne! De vakantie was inderdaad meer dan heerlijk 🙂 Dank je wel voor je compliment en vertrouwen in mijn boek, dat betekent veel voor me <3

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.