Home » Haken » Spring flower dekentje klaar

Spring flower dekentje klaar

Geplaatst in: Haakpatroon, Haken 5

Momenteel haak ik net zoveel als dat ik blog… Wat dus niet zo veel is. Sinds ik weer fulltime werk, zijn zowel haken als bloggen weer op het niveau van een normale hobby, in plaats van de uit de hand gelopen versie die het de afgelopen jaren was. Desalniettemin is het me dus toch gelukt mijn meest recente project af te ronden: de spring flower deken. Het is weliswaar geen heel groot exemplaar geworden, maar de lol was er niet minder om tijdens het haken.

Ik gebruikte er restjes Durable Coral voor. Garen waar ik nog heel veel van had, aangezien ik met dat garen al menig project had gehaakt. Dan wil er nog wel eens een bolletje (of wat…) overblijven. Nu moet ik eerlijk zeggen dat alle verschillende kleuren bij elkaar voor mij nog altijd een wat bont geheel vormen, maar per bloem gebruikte ik telkens vijf kleuren en dat was telkens ontzettend leuk om te combineren. In de deken zit een aantal favorieten, een paar bloemen waar ik de kleurencombinatie enorm mooi vind.

Toen die kleuren, waar ik heel fijn mee combineerde, op waren, was de lol er ook gauw af. En met sommige kleuren wilde het combineren maar niet vlotten, hoe mooi ik de kleur an sich dan misschien ook wel vond. Het is daarmee ook weer een mooie oefening ‘kleuren leren combineren’ geworden.

Spring flower deken haakpatroon

Op de foto, van boven naar onder:

 

Spring Flower deken haakpatroon Jip by Jan

Meer foto’s van de deken toen het nog een Work in progress was, vind je in deze blogpost.

Inmiddels ben ik aan een nieuwe versie begonnen, in een andere kleurstelling. Heel veel kleurrijker dan ik normaal haak. Daar is de uitdaging nog groter voor mij om te combineren. Ik ben dan ook benieuwd hoe lang ik dit volhoud. Al is het me al een keer eerder gelukt een dergelijk kleurrijk project te voltooien (zie deze kleurrijke Coaster square deken-variant). De eerste kleurrijke spring flowers heb ik al weer aan de kant gelegd omdat ik het niet kon aanzien, te veel kleur! 😆

Nu heb ik m’n zinnen er op gezet in een schema te gaan haken qua kleuren, dat er een soort van structuur zit in de kleurenschema’s. Benieuwd hoe lang ik dat volhoud, zo geordend (en dus vooral, een aantal dezelfde kleurencombinaties) te haken en hoe dat uiteindelijk uitpakt. Ik houd jullie (vooral via Instagram en Facebook) op de hoogte!

Gehaakte Spring flower rood roze groen

 

Ps: De rand van de Spring flower deken stond nog niet in het haakpatroon. Die zal ik de komende tijd uitwerken. Degenen die het patroon al gekocht hebben, krijgen deze toeren nagestuurd.

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

5 Responses

 1. J.K. van Ours-Klink
  | Beantwoorden

  zooo dat is wel heel mooi geworden. prachtige kleuren.

 2. Emily
  | Beantwoorden

  Hey Janneke,
  Wauw, wat een mooie deken. Ik heb al veel foto’s op instagram gezien en word ontzettend vrolijk van de kleuren.
  Fijne dinsdag.

  Lieve groetjes,
  Emily

 3. […] mijn vorige blogpost schreef ik dat ik enthousiast was begonnen met haken aan een nieuw Spring flower dekentje. Met meer […]

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.