Home » DIY » Schouderriem wordt tashanger

Schouderriem wordt tashanger

Geplaatst in: DIY 5

Schouderriem wordt tashanger

Een nieuwe tas! Wat kan een mens daar blij van worden. Ik althans. Aan mijn nieuwe tas zitten hengels die zo ruim zijn dat ik ze met gemak ook kan gebruiken als schouderriem. En dus hield ik een schouderriem over die ik nooit ga gebruiken. 
Schouderriem wordt tashanger
In weggooien ben ik niet goed. Zeker niet als iets nieuw is en er ook nog van die mooie haken aan zitten. En aangezien m’n nieuwe tas met name praktisch is, want voor de laptop, kon hij wel wat kleur gebruiken. 
Schouderriem wordt tashanger
Met het tornmesje haalde ik de uiteinden van de schouderriem en verzamelde kleurige restjes lint. Die zette ik vast tussen de bruine uiteinden van de schouderriem. Vervolgens met een aansteker even langs de uiteinden van de lintjes om rafelen tegen te gaan et voilà: een kleurige tashanger.
Voor de tweede verzamel ik een andere kleurencombinatie, zodat ik kan afwisselen. Twee vliegen in een klap dus met een heel simpel klusje: m’n tas opgevrolijkt én minder weggegooid.
Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

5 Responses

 1. Susanne Otter
  | Beantwoorden

  Haha, ik kan ook niets weggooien..
  Gelukkig ben je lekker creatief en heb je er iets leuks van kunnen maken!

  • Janneke Assink
   | Beantwoorden

   Erg is dat he? En dan weet ik dat ik zo’n riempje ergens ga opbergen en dat ik dat over 3 jaar op precies dezelfde plek tegen ga komen.
   Zelfkennis siert de mens 😉

 2. Tante Jannie
  | Beantwoorden

  Wat leuk! Ik heb ergens ook nog zo’n ongebruikte schouderriem liggen… Al een jaar of 3… haha 😉 Zal hem eens opzoeken 🙂 Thanks!

  • Janneke Assink
   | Beantwoorden

   Haha, zo heb ik er ook nog wel een paar liggen. En om dat bergje niet te laten groeien, bovenstaande oplossing dus 🙂
   Ben benieuwd wat voor leuks jij er van gaat maken!

 3. Loes
  | Beantwoorden

  Leuk idee! Ik verzamel ook van alles. Koordjes uit cadeautasjes bijvoorbeeld. Ik heb er nu één gebruikt voor het krukhoesje

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.