Home » DIY » Recept voor een wikkeljurkje

Recept voor een wikkeljurkje

Geplaatst in: DIY 1

Hierbij zowel de ingrediënten als het recept voor een wikkeljurkje: men neme stoffen, biaisband en een patroon en voeg daar wat tijd, energie en inspiratie aan toe. Vergeet ook niet de naaimachine, draad, schaar en spelden en na een paar uurtjes heb je dan toch zomaar ineens dit schattige jurkje!

Uitgangspunt voor deze DIY inspiratie voor mij was het leuke Abacadabra patroon. Er staan twee varianten (en een legging) op, ik koos voor de makkelijke versie. Die ook echt heel makkelijk is. Voor de stof wordt jersey/tricot voorgeschreven, maar ik probeerde hem met poplin katoen. Je moet wel rekening houden met het feit dat dat dus niet rekt en dus alles wat wijder aanhouden. Met name bij de mouwtjes is dat belangrijk. Een optie is ook om er een splitje in te maken. De instructie daarvoor volgt binnenkort… Hoe je dat doet, vind je hier

Ik koos twee verschillende stoffen: een stenzo donkerblauwe met witte stippen en een witte met blauwe ornamenten. Verder heb ik de zoom langs de onderkant niet gestikt zoals in het patroon aangegeven, maar koos ik er voor om het af te werken met biaisband. Het biaisband met stipjes heb ik gebruikt voor het strikje aan de binnenkant, waarmee je het onderste voorpand vastzet in de zijnaad.

Strikje van gestipt biaisband

Alle artikelen die ik gebruikte staan hier bij elkaar. Er zijn natuurlijk eindeloos veel combinatiemogelijkheden wat betreft stoffen. Om een idee te krijgen van stoffen die mooi combineren, heb ik een Stofpakketten-pagina gemaakt. De stoffen uit die pakketten zijn ook allen los, per 1/2 meter verkrijgbaar.

Mocht je twijfelen over wat met elkaar te combineren, schroom dan niet om contact op te nemen!

Hartelijke groet,

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl
Laatste berichten van

  1. Wendy
    | Beantwoorden

    Wat een leuk jurkje! En wat heb je een mooie combi van stoffen en biais gebruikt zeg. Heel chique!
    Groetjes
    Wendy

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.