Om een sjaal (of ander patroon) te haken met meerdere kleuren zonder elke toer te moeten aan- en afhechten, kun je heel eenvoudig de draden telkens mee haken.

Ik laat in deze video zien hoe je dat doet. Je kunt meer lezen over de sjaal die ik hier aan het haken ben in deze blogpost.

 

 

 • DIY-type Haken
 • Techniek Met meerdere kleuren haken
 • Gebruikt garen Scheepjeswol Stonewashed XL

8 Antwoorden

 1. Super handig! Dat scheelt een hoop tijd 🙂

 2. Wat moet je doen met je draden als je een patroon met meerdere kleuren, in het midden van je haakwerk wilt maken? Ik heb geprobeerd de draad mee te nemen, maar dan zie je de draad lopen. Heb jij nog een tip voor mij? Alvast bedankt

  • Hallo Kim, dat heb ik nog niet eerder gedaan. Ik zou de draad net als in bovenstaande video meenemen door telkens op de zelfde manier de draden om elkaar heen te slaan, maar ik vermoed dat je een zichtbare draad niet helemaal voorkomt midden in je werk.

 3. Ik vind de steek heel erg leuk! Nog niet heel ervaren haakster dus ik was even benieuwd hoe deze steek heet? Alvast bedankt!

 4. Hoi,
  Ik wil deze sjaal, col ook gaan haken. …heb je daar een beschrijving van?
  Alvast bedankt voor de moeite.
  Gr Debbie

  • Hallo Debbie, Het patroon van deze sjaal staat in een boek (Mutsen haken en meer van My Boshi). Hartelijke groet, Janneke

Laat een reactie achter