Home » Persoonlijk » Pepernotenrecept – don’t try this at home!

Pepernotenrecept – don’t try this at home!

Geplaatst in: Persoonlijk 2

Vandaag had onze jongste van 5 gespeeld bij een vriendje en samen hadden ze pepernoten gebakken. Hij was er vol van (zowel letterlijk als figuurlijk) en vertelde er in geuren en kleuren over. Tijdens het avondeten vertelde hij dat wij dat ook een keer samen moesten gaan doen en dat was eenvoudig, want hij had het recept onthouden. Het was wel geheim (dus niet doorvertellen dat ik het hier verklapt hebt!) en het gaat als volgt:
* een beetje meel
* een blok kaas
* samen husselen in een bak
* maak er een rolletje van
* en maak er dan bolletjes van
* leg het op een plaatje
* en dan 30 minuten wachten

Sorry, maar na dat blok kaas, verslikte ik me in de boerenkool en heb ik de rest niet heel scherp meer onthouden. Heb nog nagevraagd of het niet boter moest zijn, in plaats van kaas, maar nee, dat was het… Het is wel duidelijk dat hij met mij niet veel heeft gebakken 😉

Ik hoop dat jullie de komende tijd smakelijker recepten tegenkomen!

Hartelijke groet,

2 Responses

  1. Zaanse Zolder
    | Beantwoorden

    Hahahahahaha ik ga het gelijk proberen, best lekker met kaas denk ik 😉

  2. PippiPander
    | Beantwoorden

    Geen speculaaskruiden??? Ik heb daar vorig jaar een potje van gekocht in de opruiming omdat ik het zo lekker vond klinken, maar tot nu toe nog onaangeroerd. Hmmm, toch maar eens uitzoeken. Ben benieuwd hoe dezen zullen smaken met kaas!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.