Home » Handwerk » Patroonloze plooirokjes. Verslaving ligt op de loer…

Patroonloze plooirokjes. Verslaving ligt op de loer…

Geplaatst in: Handwerk 0
Patroonloos plooirokje Mme ZsaZsa Jip by JanA

Dit weekend maakte ik het derde patroonloze plooirokje. Dat was weer een verademing na het glitterige verkleedpak voor Luuk. En het einde is nog niet in zicht, want het volgende rokje staat al weer gepland. Nichtje Sara is bijna jarig en dat wordt gevierd met… een rokje 🙂

Echt, ik geef mensen de keus: een gekocht cadeau of een zelfgemaakt rokje. En er wordt steeds gekozen voor een rokje. Dat je niet denkt dat ik het al m’n nichtjes door de strot duw. Of eigenlijk m’n schoonzussen, want de nichtjes zijn vaak nog te klein om te kiezen.

Deze is voor Lynn, die gisteren communie deed. Zij was overigens de eerste die zelf koos, want oud genoeg. Haar moeder dacht zelfs dat Lynn zichzelf er te oud voor voelde (8), maar dat bleek absoluut niet het geval, want ik had een heel enthousiast meisje aan de lijn dat mij meedeelde toch echt heel graag zo’n zwierrokje te willen hebben. Dus haar moeder aan de slag met de centimeter om mij de maten door te geven. En ik aan de slag met stof, band en naaimachine.

Lynn gaf opdracht voor donkerblauwe Stenzo stof met kleine witte stipje. Ik koos er vervolgens zelf het rode biaisband bij (effen rood boven en rood met witte stipjes onder) en de twee labeltjes van blauw geruit lint en rood gestipt lint.

Patroonloos plooirokje Mme ZsaZsa Jip by JanA

Nadat ik de naad had losgehaald en alsnog het labeltje er tussen had gestikt… Ben ik de enige die dat telkens vergeet?

Kijk eens wat een heerlijk zwierrokje 🙂

Patroonloos plooirokje Mme Zsazsa Jip by Jan

Op naar het vierde rokje!

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.