Home » Haken » Over Flower Power verkleedkleren en een intensieve week

Over Flower Power verkleedkleren en een intensieve week

Geplaatst in: Haken 1

Weet je nog, dat glitterige stofje onder mijn lockmachine?

We zijn inmiddels een intensieve week verder. Intensief vanwege geplande en bekende zaken, zoals die Avond4Daagse dus, waarbij er ook nog 2 voetbalwedstrijden gespeeld moesten worden (Luuk), er 2 zwemtrainingen waren (Leon), er werd gezwommen (door Joost en mij), getennisd (door iedereen) en hardgelopen (jaja, ook ik!) en we waren deze week 10 jaar getrouwd. Daarnaast gingen werk, school en andere verplichtingen ook nog door.

Maar soms houdt het leven geen rekening met agenda’s en zo deden deze geplande en bekende zaken er even minder toe toen ik woensdagochtend hoorde dat ons op een na jongste nichtje (11 maanden jong) naar het UMCG in Groningen naar de kinder-IC werd overgebracht. Ze was de avond ervoor opgenomen in het ziekenhuis in Almelo met extreme benauwdheid. Al snel bleek daar dat ze inderdaad veel te weinig zuurstof kreeg, maar een en ander kwam daar niet onder controle. Ze werd onder narcose gebracht, aan de beademing gelegd en met de ambulance naar Groningen gebracht. Twee hele lange dagen heeft het geduurd voor ze wisten wat er precies aan de hand was en hoe te behandelen. Nu blijkt dat ze drie (verkoudheids)virussen onder de leden heeft, waar ze dus in haar eentje niet boven op kwam. Dat is op zich gelukkig niets ernstigs en blijvends. Ze wordt nu onder narcose en aan de beademing gehouden de komende tijd zodat haar lijfje rust krijgt en ze de virussen te lijf kan gaan.

Gelukkig niets levensbedreigends dus. Maar man, zo’n kinder-IC! Wat ontzettend fijn dat het bestaat, maar wat een ellende om daar te zijn. Niet alleen om mijn nichtje, maar al die kleine lijfjes aan slangetjes en de emoties van de andere familieleden en bezoekers om je heen. Dat hakte er best in. Ik liep daar op de dag dat we 10 jaar getrouwd waren en was blij dat we het vieren er van toch al twee dagen hadden uitgesteld vanwege de avond4daagse. Want het leven moet echt gevierd worden, maar soms staat je hoofd er even niet naar.

Maar die avond4daagse, die werd natuurlijk niet uitgesteld en zoon heeft genoten. De laatste dag in z’n glitterpak dus. FlowerPower was de opdracht. Maar er mocht uiteraard geen bloem aan te pas komen, dat snap je. Jongen, 9 jaar, stoer enzo.

Flower Power verkleedpak Luuk Jip by Jan

Normaal ben ik nogal van het naaien aan de hand van een patroon, maar dit had ik zo even niet voorhanden. Ik haalde een broek uit de Knippie en knipte er, schaal in op het oog, ‘pijde wijpen’ in (zo noemden wij die vroeger) van een ander stofje. Officieel hoorden aan de bovenkant nog zakken, een rits en een tailleband, maar dat sloeg ik voor ‘t gemak even over en zetten er aan de bovenkant elastiek in.

Flower Power verkleedpak Luuk Jip by Jan

Het shirtje van de Hema kreeg een Peace-ketting die Joost ontwierp (het was een familieproject ;-)) en ik sneed het uit fluorgeel flockfolie. De mouwen zijn een soort van driehoeken met een elastiekje bovenin. Ik sneed ook nog wat extra peace-tekens uit flockfolie voor op de mouwen en onder aan de wijde pijpen.

Flower Power verkleedpak Luuk Jip by Jan Peace ketting

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

  1. irrimiri
    | Beantwoorden

    Wat een verhaal. Gelukkig komt het goed met je nichtje. Ik herken die drukte overigens wel, alles tegelijk, het lijkt wel een soort regel in het leven he. Maar dat hippie pak is natuurlijk wel heel stoer geworden. Gaaf 😀

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.