Home » Haken » Opbrengst Stichting Steun Emma en… een workshop!

Opbrengst Stichting Steun Emma en… een workshop!

Dank jullie wel voor jullie bijdrage aan de Stichting Steun Emma! Door het bestellen van het IJskristallen-patroon in mijn webshop kon ik vanochtend 34 euro doneren aan de stichting.

Ik hoop dat er vele ijskristallen en andere ornamenten zijn ingezonden. (Mocht je het bericht hierover gemist hebben, klik dan hier)

Nieuwe projecten

Ondertussen ben ik met twee nieuwe projecten bezig: een nieuw patroon en een oud patroon in een nieuw jasje.

Het was weer heerlijk spelen met kleurencombinaties. Op Instagram en Facebook liet ik deze foto’s al zien en het was erg leuk om de reacties er op te lezen. Hoe verschillend! Zo zie je maar weer: over smaak valt niet te twisten. Of wel 😉

Wellicht herken je het patroon al? Het is de Coaster square. Daarvan vind je het haakpatroon in mijn webshop en bij verschillende handwerkwinkels zijn er complete pakketten met patroon en benodigd garen te koop.

(Welke winkels de pakketten verkopen? Google is your friend ;-))

Coaster square haakpakketten, oa bij Het Wolhuis in Rijssen

Het is een heerlijk patroon om kleuren mee te combineren. Het kleurengamma van Durable Coral is onlangs uitgebreid en daar heb ik fijn mee kunnen combineren. Hierboven zie je twee van de opties die ik wat verder uitwerkte, maar je wilt niet weten hoe mijn bureau er de afgelopen tijd uitzag 🙈

Ondertussen heb ik m’n keuze gemaakt en konden alle kleurstaaltjes, half-affe squares en bolletjes weer aan de kant. Wordt binnenkort vervolgd…

Haakpatroon Herfstsjaal

Dan over het nieuwe patroon waar ik mee bezig ben. Hierbij een sneak preview:

Het idee is een heerlijk zachte sjaal met een patroon dat er weliswaar bewerkelijk uitziet, maar dat juist in ‘t geheel níet is. Zo’n patroon waar je geheel zen aan kunt werken en waar je niet bij na hoeft te denken.

Het patroon zal in mijn webshop te bestellen zijn, zodat je er thuis lekker mee aan de slag kunt. Maar… ik ga er ook een workshop mee geven! Een workshop op een fijne locatie in de prachtige natuur. Waarbij je eerst rustig opstart met een kop koffie en wat lekkers, je vervolgens uitleg krijgt over het patroon, een fijn stuk haakt en dat we dan ergens tussendoor lekker het bos in gaan om een frisse neus te halen met z’n allen. Daarna een heerlijke lunch en weer verder met de sjaal. Die je kunt haken terwijl je kletst met gelijkgestemden die ook houden van haken, fijne garens en gezelligheid. Ik heb er nu al zin in!

Lijkt dit je wat, een heerlijk ontspannen dag in de natuur, al hakend en vol gezelligheid? Laat het me weten (via mail of reactie hieronder).

  • Van +/- 10-16 uur
  • Inclusief koffie/thee en lunch
  • Inclusief wandeling
  • Inclusief Haakpatroon Herfstsjaal en uitleg
  • Heel veel gezelligheid
  • Kosten ongeveer 90 euro p.p. (afhankelijk van nog te organiseren locatie en aantal haaksters)
  • Exclusief garen voor de sjaal zelf. Je kan het benodigde garen wel aanschaffen en ik zal ook garen mee nemen waarmee je tijdens de workshop kunt haken.
  • Omgeving Rijssen of eventueel ergens anders (als er maar mooie natuur is ;-))

Als ik voldoende mensen bij elkaar heb om een locatie voor te regelen, kom ik er zo snel mogelijk op terug. Laat in je reactie ook weten of je graag nog dit jaar (november/december) zou willen of juist graag in het nieuwe jaar. Ik ben heel benieuwd!

Ps: als je me mailt om je animo aan te geven, zit je nog nergens aan vast. Ik zal tzt laten weten wat de datum en de exacte prijs is, zodat je dan alsnog kunt beslissen om deel te nemen of niet.

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.