Home » CraftKitchen » Op de film voor Landleven

Op de film voor Landleven

Vorig jaar kwam de Landleven filmcrew voor ‘t eerst bij mij thuis op bezoek. Het Landleven Jubileumdeken-haakpakket was toen net uit en voor de camera mocht ik uitleggen hoe je een wieber haakt (het resultaat ervan zie je hier).

Volgende week komt een nieuw nummer van Landleven uit en daarin staat het patroon voor het gehaakte fietsbelhoesje. Ik werd gevraagd of ik het haken daarvan misschien ook op camera wilde laten zien. En dus stond afgelopen woensdag mijn keuken vol met apparatuur en -gelukkig ook- mensen die dat wisten te bedienen.

Ik haakte voorafgaand aan het filmen een aantal fietsbelhoesjes in wording, zodat ik telkens een nieuw stukje op film kan laten zien, zonder dat de filmcrew telkens hoeft te wachten tot ik heel veel steken verder ben. Ik ben nu dus ineens vijf WIP’s rijker en dít keer was het niet mijn schuld 😉

(Het gehaakte mandje op de foto is een haakpatroon uit Haakspiratie. Je vindt het haakpatroon ook in de Landleven-special Naald & Draad)

Degenen die mij volgen op Facebook en/of Instagram zagen al dat het haken van het fietsbelhoesje niet het enige was dat werd vastgelegd op film…

Meer dan dit kan ik er nog niet van laten zien, maar… eind dit jaar komt er een nieuw Landleven-haakpakket uit met een haakpatroon dat ik ontwierp. Een eer om daar weer voor gevraagd te zijn én erg leuk om te doen!

 

Later dit jaar meer daarover uiteraard!

Wat ik ook al op FB en IG liet zien was dat ik wéér een nieuwe haak-WIP rijker ben (los van die vijf half-affe fietsbelhoesjes dus ;-)). Het is een nog niet nader te onthullen project voor CraftKitchen, maar al die pastelkleurige stipjes waren te leuk om niet alvast te delen.

Het wordt in ieder geval iets waar heel, heel veel draadjes weggewerkt moeten worden. Dat doe ik dus maar braaf om de zoveel rondjes, om straks aan het einde niet gek te worden van de losse eindjes.

Ik maakte ondertussen trouwens ook een WIP wél af, een borduurwerkje, dat kan ik over een aantal weken laten zien. Daar staat tegenover dat ik datzelfde project nog een keer wilde maken, maar dan in een andere kleur. En dus staat het aantal WIP’s ‘afgerond’ versus ‘opgestart’ op borduurgebied weer op 0.

Wat wel weer een klein stukje dichter bij de finish is, is mijn tweede wiebertas. De eerste is degene die in mijn boek staat (en op de voorkant). Voor deze tweede raakte ik geïnspireerd door het Petit Pan-stofje dat je hieronder op de foto ziet dat ik kocht bij Keetje Fabrics op de Handwerkbeurs. Verder ga ik in plaats van de rieten bodem een bodem van kurkstof maken.

(Fijn spul, die kurkstof! Je vindt er hier een tutorial voor een haaknaaldenetui voor. Ook goed te doen voor beginnende naaisters!)

Nu nog eerst wat extra vlinders en bloemetjes haken en dan kan ik toch echt bíj-na weer een haak-WIP van mijn lijstje strepen.

Heel veel wordt vervolgds dus!

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

6 Responses

 1. Caroline
  | Beantwoorden

  WOW……. Wat een leuke dingen allemaal weer zeg!!
  Jullie gaan te snel☺☺……mijn to-do-list wordt alleen maar langer en de tijd om te haken en naaien ontbreekt☺…..
  Die deken wil ik ook zeker nog een keer maken……zó mooi!
  Super leuk voor je, dat je opnieuw voor Landleven aan de slag mag.
  Hele goede combi…..Jip by Jan & de Landleven!!
  Vind het prachtige foto’s.
  Geniet er lekker van.
  Trots op jou!
  En is voor mij ook een stimulans om door te pakken met mijn studie.
  Nooit de kans gehad om te leren……..nu neem ik hem☺.
  En als ik jou dan zo zie……en Liza……en Lisanne……..Claire……….en Saskia……….die vanuit het niets hun hart volgen en vol voor hun passie gaan en uit hun comfortzone stappen………dan groeit mijn zelfvertrouwen en denk ik: Come on girl, you can do it☺!
  Echt waar……..jullie betekenen héél veel voor mij!

  Gezellige dag!

  Lieve groet, Caroline.

  • Jan
   | Beantwoorden

   Zo leuk te lezen Caroline! Bijzonder hoe wij met ons creatief bezig zijn jou mogen inspireren, niet alleen met handwerken maar ook met buiten je comfortzone stappen en een studie oppakken! Dank je wel voor het delen, dat motiveert mij ook ?

 2. […] mijn vakantie werd er thuis bij mij gefilmd. Terwijl man en ik heerlijk een aantal dagen weg waren, maakte de filmcrew de video af en verscheen […]

 3. […] volgende haakproject voor CraftKitchen haak ik met Durable Cosy fine. Je zag er hier eerder al een begin van. Inmiddels ben ik al weer een stukje verder en kan ik zeggen dat dit nieuwe […]

 4. […] dit jaar werd er door Landleven gefilmd bij mij thuis. Ik haakte voor hoe je het fietsbelhoesje maakt en zij maakten daar een filmpje van. Op social […]

 5. […] omslagdoek. Soms kan het echter toch handig zijn om bepaalde steken even te zien en daarom kwam de Landleven filmploeg even geleden bij mij langs. Ik haakte een aantal steken uit het patroon voor. Het filmpje staat nu online op […]

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.