Home » Haken » Op dieet

Op dieet

Geplaatst in: Boeken, Breien, Haken, Handwerk 6

Dit is hoe het moet voelen om op dieet te zijn: een doos vol lekkers krijgen en er niet aan mogen beginnen. Mijn pols geeft namelijk aan dat het beter is even een haakpauze in te lassen. Ik deed donderdag nog een dappere poging dan maar te breien. Als je continentaal breit, houdt je je rechterarm nagenoeg stil, dus dat zou wellicht mijn uitvlucht zijn. Maar nee, die vlieger ging niet op. Even later voelde ik dat het beter was maar even van alle naalden en draden af te blijven.

Komt gisterochtend dit pakket binnen…

Garen Journey Breien en haken met dikke naalden

Met garen, rondbreinaalden en een haak- en breiboek. Het garen is een nieuw lente/zomergaren van Schachenmayr: Journey. Het is een katoen (44%)/poloacryl (36%) mix om een polyamide (20%) kern en voelt heerlijk zacht (ik mag er wel aan zitten van mezelf…).

Schachenmayr Journey

De rondbreinaalden zijn van Prym, om te testen, en het heerlijke boek is “Breien en haken met dikke naalden”. Het goede nieuws is natuurlijk dat ik daar wel in mag kijken. Al is dat wellicht net zoiets als in kookboeken zitten neuzen als je op dieet bent… Het maakt het niet makkelijker.

Om je alvast een indruk te geven van wat je tegenkomt als je daar doorheen bladert:

Breien en haken met dikke naalden

Ik zal als mijn pols hersteld is uiteraard een aantal patronen gaan testen en wat meer van het boek laten zien. Hetzelfde geldt voor het garen en de breinaalden. Ze gaan getest worden, maar moeten nog even geduld hebben. Of ik eigenlijk.

En ook de W.I.P.’s (Work In Progress) blijven nog even op het punt waar ze nu zijn.

WIP Krukhoesjes met ribbel

Twee krukhoesjes in de maak: een met Lang Yarns Sempione in het beige en een met Schachenmayr Merino Extrafine 85 (het garen waar ik het patroon voor de krukhoesjes ook mee haakte en dat even uitverkocht was, maar dat je bij Handwerk.nl weer kunt bestellen).

En mijn tweede muts laat dus ook nog even op zich wachten:

Muts breien voor beginners

Ook deze muts brei ik weer volgens het patroon van A la Sascha, maar dan een paar maatjes groter en met ander garen dan mijn eerste mutsje. Toen ik deze foto postte op Twitter kwam ik er door een oplettende Bianca Boonstra van Breiclub achter dat ik iets niet goed doe. Na even heen en weer mailen waren we er uit: ik brei met de goede kant van het werk aan de binnenkant doordat ik het draad met het breiwerk tegen mij aan houdt in plaats van dat achter de naalden te houden. Ik brei zeg maar met de naalden op 12 uur en dat moet dus op 6 uur. Het verschil:

Breien met rondbreinaalden

Nou komt het met mijn mutsje zo ook wel goed (ik deed het eerste mutsje ook zo), maar toch wel handig om het vanaf het begin goed aan te leren en dus zal ik mijn volgende breiwerk ‘op 6 uur’ breien.

Maar goed, al die WIP’s blijven nog even liggen en een volgend breiwerkje is nog lang niet in zicht.

Hoewel het natuurlijk vervelend is als je lijf even niet meewerkt (lees: ik zelf zo stom ben geweest de signalen te negeren waardoor ik nu geforceerd wordt rust te nemen) heb ik gelukkig ook nog een leven naast haken en mijn beginnende breicarrière, al zou je dat wellicht niet zeggen als je mijn blog ziet 🙂

Zo heb ik gisterochtend heerlijk genoten van mijn wandeling met Max. Ik wandel elke ochtend een aantal kilometers met hem, maar dan is het nog vroeg en pikkiestikkie donker. In het weekend loop ik vaak iets later, het liefst langs de Regge. De zon kwam net op en alles was prachtig grijzig en voorzien van een laagje vorst. En daar word ik dus een ontzettend blije aap van: heerlijk weer in een prachtige omgeving. En dat lomp en onbenullige kalf dat al racend langs de Regge met me mee geniet.

Rhodesian Ridgeback op het botenhuis van de Enterse Zomp

Kijk nou: een Rhodesian Ridgeback op het botenhuis van de Enterse Zomp geschilderd. En Max die net langs kwam wandelen 🙂

Opkomende zon langs de Regge

Rhodesian Ridgeback Max langs de Regge Rijssen

Max langs de Regge

Drijvende steiger onder Leijerweerdsbrug Regge Rijssen Enter

Onder de Leijerweerdsbrug is pas een drijvende steiger aangelegd waardoor we nu langs de Regge kunnen blijven lopen van Rijssen naar Enter. Max vindt het nog maar zo zo. Hier staat hij gefascineerd en ietwat gespannen te kijken naar de ketting die door onze beweging afwisselend onder water gaat en weer boven komt. En ik, ik geniet van het uitzicht. Waardoor ik die haperende pols allang vergeten ben.

6 Responses

 1. 'm(i)e'
  | Beantwoorden

  aaaaaaaaaargggggghhhh !Ik herken dat gevoel zo goed !
  los van het feit dat ik eigenlijk écht op dieet zou moeten zit ik met 2 tennisellebogen, waarvan 1 zeer ernstig .
  Ik heb een kleine maand geleden heerlijke wolletjes gekocht en had veel plannen.
  MAAR IK MAG NIET VAN MENEER DOKTOOR !!!
  Grrr!
  Niet dat ik het wel zou doen als ik wel zou mogen : het gaat ook gewoon echt niet.
  De wolletjes heb ik ondertussen ergens opgeborgen zodat ze niet voortdurend staan te lonken naar mij …

  • Jan
   | Beantwoorden

   Ow, twee tennisellebogen, dat is niet mis! Ik heb er ooit eens één gehad en dat was ook al geen pretje. Behalve dan dat ik daardoor niet meer kon strijken 😉 Bolletjes opruimen is inderdaad een heel goed plan. Je gaat als je op dieet bent ook niet met een slagroomtaart in het zicht zitten denk ik. Heel veel sterkte met herstel!

 2. Priscilla
  | Beantwoorden

  Owh.. Wat vervelend voor je zeg!
  Dat lijkt me echt frustrerend goed dat je nu lekker geniet van de wandelingen zodat je even je gedachten verzet anders zal het misschien elke keer knagend in je achter hoofd zitten dat je nog dit wil (moet) maken of daar aan wil beginnen..

  Sterkte ermee in ieder geval hoor hopelijk ben je er weer snel boven op..

  Groetjes, Priscilla

 3. annet
  | Beantwoorden

  Sterkte hoor. Zal indd niet meevallen als je zo een .Mooi pakket binnenkrijgt. Hier wel.echt .op dieet. Kreeg vorige week te horen dat ik koemelk, gluten, pinda en eivrij moet gaan. Dus kan me het voorbeeld van jouw en de slagroomtaart goed voorstellen. Success met je andere “afleidingen”. Heb je vast nog meer tijd om van die leuke blogs te schrijven. Hihi

 4. Margaret
  | Beantwoorden

  Zoveel heerlijk brei- en haakwerk en dan een opspelende pols. Wat vervelend voor je. Sterkte en neem vooral alle rust die nodig is. Gelukkig vindt jouw hond het heerlijk om extra met je te wandelen.

  Betrschap, Margaret

 5. Dorathee
  | Beantwoorden

  Wat vervelend dat je veel last hebt van je pols! Hopelijk gaat het snel beter. Ik haak ook graag en ben ook bezig met leren breien. Ik doe twee cursussen via Craftsy, ‘Knit lab’ en ‘Knit faster with continental knitting’, ze zijn allebei heel goed en gaan allebei over continentaal breien, maar de tweede cursus is vooral heel nuttig bij het aanleren van de juiste vinger/hand/polsbewegingen, zodat je minder snel last hebt van handen en polsen. Misschien een tip? Veel beterschap in ieder geval!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.