Home » Garen » Onderzetters haken voor Beleef Landleven

Onderzetters haken voor Beleef Landleven

Na al het vlaggetjes haken en het uitwerken van het haakpatroon daarvoor, nam ik de tijd om me vast voor te bereiden op de workshop Onderzetters haken tijdens Beleef Landleven. Het patroon is van mezelf en ik heb ontelbaar veel onderzetters gehaakt inmiddels, maar ondertussen heb ik zoveel anders gehaakt, dat het me wijs leek toch even te checken of ik m’n eigen ontwerp nog kon lezen.

Van Landleven kreeg ik een paar bolletjes Scheepjes Catona om het garen te testen en een idee te krijgen van hoeveel onderzettertjes je ongeveer met een bolletje kan maken (ruim 4, bijna 5). Toen ik de bolletjes kreeg dacht ik: “Ah, even 1 tintje erbij halen om het af te maken” (ik ben nogal precies/eigenwijs als het op kleuren uitzoeken aankomt). Dus fietste ik even naar Het Wolhuis om er een bolletje bij te kopen. Dat werden er dus 14 (die kleuren zijn zó mooi!) en kwam ik op een geheel ander palet uit.

Nou, dat patroon testen lukte. En nu lijk ik niet meer te stoppen! ?

Als er nog een wereldrecordpoging onderzetters haken komt, ben ik er klaar voor!

Gebruikt garen en kleuren op de foto hierboven (bolletjes garen van boven naar beneden, van links naar rechts): Scheepjes Catona Taupe 406, Koper 383, Off white 105, Zalmroze 263, Oudroze 408, Zalm 414, Mintgroen 402.

Ik ben dol op bloemen. Ik koop ze zelf niet heel vaak. Maar áls ik ze dan heb, fotografeer ik ze helemaal plat. Dus hier even wat bloemenspam. Als je goed kijkt zie je ook nog onderzetters, dus geheel legaal hier op dit handwerkblog 😉

De beschrijving en de link naar het patroon van de onderzetters vind je in deze blogpost. Voor tijdens Beleef Landleven heb ik het patroon netjes uitgewerkt, alle toeren en beschrijvingen bij elkaar. Als je me 8, 9 of 10 september komt opzoeken krijg je het patroon gratis mee. Mocht je het al eerder willen hebben, dan kun je het voor € 1,50 bestellen in mijn webshop.

Zoals hiervoor beschreven, alle patroononderdelen staan ook gratis op mijn blog, in de pdf vind je echter alles netjes bij elkaar om in 1 x uit te kunnen printen. Met de aanschaf maak je ‘t jezelf dus wat makkelijker én ondersteun je mijn blog.

Inloopworkshops Onderzetter haken Beleef Landleven 2017

Ik ben tijdens Beleef Landleven alle drie dagen aanwezig en van 11.00-13.00 en van 14.00-16.00 ben ik in de Landleven-stand op de markt. Je kunt op die tijden gewoon inlopen en aanschuiven om je eigen onderzetter te haken. Garen en haaknaalden zijn aanwezig. Entree voor de workshop is gratis*. Cadeautje van Landleven 🙂

‘t Zou leuk zijn je daar te zien!

* Voor het evenement zelf heb je wel toegangskaarten nodig. Die kun je op de site van Landleven bestellen.

Ps: wist je dat je via deze link € 2,50 korting krijgt op een kaartje voor Beleef Landleven?

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

9 Responses

 1. Rodi
  | Beantwoorden

  De onderzetters zien er prachtig uit. Met mooie kleuren. Bijna zonde om ze te gebruiken.

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Dank je wel Rodi! Dat heb ik sowieso altijd met alle handgemaakts, dat ik het een beetje eng vind om daadwerkelijk te gebruiken 😉 Gelukkig kun je de onderzetters eventueel wassen.

 2. Janneke
  | Beantwoorden

  Prachtige kleuren zeg, en ontzettend mooi patroon! Effen zijn ze mooi, maar met meerdere kleurtjes misschien wel nog mooier! Zeer waarschijnlijk kom ik naar de landleven dagen. Zo ja, dan kom ik zeker even haken?

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Dank je wel voor je complimenten Janneke! En leuk dat je zeer waarschijnlijk naar Beleef Landleven komt en aanhaakt!

 3. Ilse (by-ik.blogspot.nl)
  | Beantwoorden

  Prachtig. Zowel de kleurtjes en de onderzetters als de bloememspam!
  Groetjes.

 4. Marga Rondeel
  | Beantwoorden

  Janneke
  Hallo ,ik ben Marga en ik geniet van alles wat je maakt!
  Ik ben ook aardig aan de haak, en hoop je te zien bij landleven
  Wij wonen in de achterhoek
  Gr Marga

 5. […] mijn vorige bericht liet ik zien dat ik mijn onderzetter-haak-skills even aan het testen was in voorbereiding op de […]

 6. […] hard gehaakt en geschreven aan het patroon voor het vierkant dat ik ontwierp naar aanleiding van de onderzetter voor Beleef Landleven (die onderzetter heeft wat te weeg gebracht! ?). Binnenkort meer […]

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.