Home » Haken » Oh no, not yet another hobby?!

Oh no, not yet another hobby?!

Geplaatst in: Haken 7

Anderhalve week sinds ik mijn laatste blogpost schreef, maar stilzitten was er niet bij. Hoewel, ik haakte natuurlijk wel en dan zit je technisch gesproken stil. Maar daarnaast was ik vooral heel druk. Ja, ik heb ook een leven buiten haken. Al zou je dat wellicht niet zeggen.

Ik haakte wederom onderzetters uit Mollie Makes Haken, nu in het groen, voor m’n zusje. Ik haakte er een aantal aan elkaar vast zodat er een soort tafelloper ontstond en een aantal losse onderzetters. Sommige onderzetters in een kleur en een aantal in twee kleuren. Ik gebruikte drie verschillende kleuren groen haakgaren Phildar coton 3.

Mollie Makes Haken Onderzetters Jip by Jan

It has been 10 days since I wrote my last blogpost, but I haven’t been sitting still. Actually, I have been crocheting, so technically speaking I was. But I was busy with other things too. Yes, I do have a life outside crocheting! 

I crocheted coasters according to the pattern in Mollie Makes Crochet again. In green this time, for my sister. I crocheted some together so I got a table runner and crocheted some single ones. Some in one colour green and some in two different colours. I used three colours green yarn Phildar coton 3.

Mollie Makes Haken Onderzetters Jip by Jan
Mollie Makes Haken Onderzetters Jip by Jan

Verder viel ik van m’n geloof wat betreft m’n voornemen me niet in nóg een hobby te verdiepen. Degene die mij ook op Instagram volgen hebben al gezien dat het met dat voornemen niet helemaal goed is gekomen…
I was determined to not get addicted to yet another hobby. Those who follow me on Instagram already saw that I was persuaded by my son and gave in.
Want wat doe je als je kind naar je toe komt en vraagt of je hem wilt leren breien? Terwijl je dat zelf niet kan. Ik weet natuurlijk niet wat jij zou doen, maar ik gooide alles aan de kant en zocht op Youtube naar een filmpje dat mij én hem zou leren breien. Van vroeger herinnerde ik me alleen nog die ene steek: averecht. Of recht. Een van beide in ieder geval. Op Youtube leerde ik ook hoe ik steken moest opzetten. En die andere steek. Recht dus (of averecht). 
Cause what do you do when your son asks you if you want to teach him how to knit? I don’t know what you would do, but I threw everything aside and searched on Youtube for a video that would learn me and him how to knit. I only remembered one sort of stitch, I don’t know which one. On Youtube I learned the other stitch and how to cast on. 
Leren breien Jip by Jan
De spanningsboog van Leon was niet lang genoeg om het te leren. Halverwege het opzetten van de steken verloor ik hem al een beetje en bij de eerste toer was ik hem definitief kwijt. In tekenfilmpjes zag het er allemaal veel leuker uit volgens hem. Kleine deceptie. Ik breide nog even een paar toeren door. En werd gelukkig niet bevangen door nog een virus. De breinaalden liggen weer op hun plek.
His attention span wasn’t big enough to learn it. Halfway through casting on I lost him a bit and during the first tour he lost focus completely. In cartoons it all looked so much more fun according to him. Little bit of a deception. I continued knitting for a few tours. And luckily didn’t catch another virus. The knitting needles are back in the drawer, catching dust.
Daarnaast hebben manlief en ik een hele middag gespendeerd aan het in elkaar zetten en ophangen van een lamp. Al zeg ik het zelf: Ikea spullen zetten we samen heel goed in elkaar, maar dit was andere koek. Zonder handleiding of plaatje, maar wel heel veel onderdelen. ‘t Is ons uiteindelijk gelukt, huwelijk in stand houdend en al, en we zijn blij met onze nieuwe lamp. Die er moest komen na een onfortuinlijk pot-bosvruchtenvla-valt-uit-de-koelkast-en-explodeert-op-de-keukenvloer-incident met paarse vlekken door de hele keuken inclusief stoffen lampenkap tot gevolg.
Me and my husband also used a whole afternoon to put together a lamp. I don’t mean to brag, but we usually are pretty good at putting together Ikea stuff. But this was something different. No manual, no picture, whatsoever, but a lot of parts. Eventually we did it, while saving our marriage and we are happy with our new kitch lamp. Which needed to be bought after a nasty bucket-full-of-pudding-falls-out-of-fridge-and-explodes-on-kitchenfloor-incident which left purple stains all across the kitchen including on our fabric lamp shade.
Nieuwe lamp boven de keukentafel Jip by Jan

Ook mestte ik een hele la uit in een kast in de woonkamer zodat m’n groeiende verzameling bolletjes haakgaren uit het zicht opgeborgen kan worden. Niet iedereen vindt dat namelijk een aanwinst voor de aankleding van de woonkamer…

I also cleared a drawer in the living room so I had space for my growing pile of crochet yarn. Not everyone thinks they are a great addition to the living room decoration…

Haakgaren Phildar coton 3 Jip by Jan

Haakkatoen Phildar coton 3 grijs wit Jip by Jan

En en en… ik ging bij m’n zusje langs. Om de groene onderzetters te brengen, maar ook om een begin te maken met de Zpagetti. Kon niet zo lang wachten als we van te voren hadden bedacht. Maar daarover later meer!

And… I visited my sister. To bring her the green coasters, but also to make a start on the Zpagetti. I couldn’t wait as long as we had planned to. But later, more about that!

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

7 Responses

 1. Wendy
  | Beantwoorden

  Lekkere frisse kleurtjes die groene haakseltjes. Ik moest wel lachen hoor om je forestfruit-vla 😉 Ik zie het al helemaal voor me…maar toch geen vlekken op de prachtige nieuwe witte lampenkap? Of zitten die aan de kant die niet op de foto staat….En oh die Zpagetti poef….die staat ook nog steeds op mijn lijstje, maar twijfel of ik ‘m niet van wol wil maken, ook erg mooi namelijk. En mocht je zoon het breien toch willen hervatten, dan weet ik nog wel een leuk versje:

  Kom maar binnen door het poortje
  Vlug het dasje omgedaan
  Door het poortje weer naar buiten
  En uit wandelen gegaan.

  Groetjes!!!

  • Janneke Assink
   | Beantwoorden

   Wat lief dat versje! Ik ga het nog een keer proberen net hem.

   De vla zat op de oude lamp, nu dus gelukkig niks meer van te zien 🙂

  • Wendy
   | Beantwoorden

   Een geluk bij een ongeluk dus!

 2. ANNASOER
  | Beantwoorden

  Leuke post, en de verschillende tinten groen zijn erg mooi samen! Ook je lamp vind ik mooi! xx

 3. Jackie
  | Beantwoorden

  dat groen is echt heel mooi, heerlijke kleur…
  ik wil me ook nog eens wagen aan deze onderzetters…

 4. Saartje
  | Beantwoorden

  Wauw die kleuren, mooi!
  grtjs, Saartje

  http://saartjeathome.blogspot.com

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.