Home » Borduren » Nog meer coaster squares

Nog meer coaster squares

Je zou zeggen dat ik de coaster squares een keer zat zou zijn he? Eerst oneindig veel onderzetters gehaakt, toen heel veel vierkanten met de onderzetter als basis voor een deken. En honderd daar tussen in om het patroon te krijgen zoals ik hem hebben wilde.

Maar na een heel intensieve periode van haken, meeschrijven, uithalen, doorstrepen en opnieuw haken is het zo lekker dat dit project ten einde is, dat ik de squares nu gewoon heerlijk ter ontspanning kan haken. Ik ken het patroon inmiddels uit m’n hoofd, dat snap je.

Ik heb een bak vol garenrestjes naast m’n favoriete plek staan en combineer steeds vier verschillende kleuren. Heerlijk om te doen en zo ontstaat telkens weer een nieuwe combinatie die ik van te voren niet verzonnen zou hebben. Het wordt gegarandeerd een heel kleurrijke deken. Ik twijfel nog over de kleur van de laatste toeren. Ik denk iets van lichtgrijs, wit of ivoor. Maar daar ben ik voorlopig nog láng niet aan toe.

Handwerkbeurzen oktober 2017

Want ondertussen zijn de voorbereidingen voor zowel de Knit & Knot-beurs als voor de Brei- en haakdagen in volle gang.

Brabantse brei- en haakdagen Knit & Knot Tilburg

Volgende week zaterdag (14 oktober) ben ik tijdens Knit & Knot de hele dag op de Handmade Living-stand van Lisanne (Draad & Praat) aanwezig en geef ik ‘s ochtends een workshop.

>> Meer informatie over de Workshop Coaster square haken op Knit & Knot

→ Brei- en haakdagen Zwolle

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 oktober ben ik aanwezig op de stand van Het Wolhuis tijdens de Brei- en haakdagen in Zwolle.

Ik neem de coaster square dekens mee tijdens beide beurzen, zodat je ze lekker in ‘t echt kunt zien en voelen en ik heb het patroon voor de coaster square deken voor de gelegenheid ook af laten drukken, zodat je een papieren versie op de beurs kunt kopen.

Liever de online (pdf)versie van het haakpatroon? Dat kan natuurlijk ook. Die kun je hier in mijn webshop bestellen of tijdens de beurs (dan krijg je hem ‘s avonds in je mailbox).

Ik zou ‘t leuk vinden je op een van beide beurzen te ontmoeten!

Kerst

Ondertussen is het op mijn bureau ook al kerst. Jawel! Voor de kerstdagen hoop ik een erg leuk haakpatroon klaar te hebben. En omdat het de bedoeling is dat jullie er wat aan hebben ruim voor de kerstboom ?al weer afgevoerd wordt, moet ik dat dus erg op tijd klaar hebben. Het wordt iets heel anders dan jullie van mij gewend zijn. Geen deken of kussen dus – op de een of andere manier kom ik daar vaak op uit -, maar amigurumi-achtig. Nu moet ik bekennen dat ik niet eens weet wat precies de definitie is van een amigurumi, maar het is klein, het heeft vorm én een neus. Valt dat binnen de categorie denk je?

En nu ik het over kerst heb: ik herinner me nog een WIP voor kerst! Ik kan de foto’s van vorig jaar gebruiken (zie hier mijn blogpost), want dat is precies de staat waarin mijn kerstborduurwerkje is. Maar wat een schatjes he? Ik hou d’r van. Zin om daar ook weer aan te beginnen.

‘t Kan dus zijn dat mijn kleurrijke coaster square deken dus nog iets meer vertraging oploopt…

Kerstman borduren Jip by Jan

borduurpakket kerstman Vervaco

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

6 Responses

 1. Margaret
  | Beantwoorden

  De onderzetters in kerstkleuren haken en je slaat twee vliegen in één klap. Leuk dat je anderen gaat leren om ook deze mooie onderzetters te haken.
  Kerst ljkt nog ver weg, maar is voor een haakster al dichtbij. Het borduurwerk ziet er leuk uit en is fijn als afwisseling op al het andere handwerk.

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Het borduurwerk is inderdaad een fijne afwisseling! En sowieso erg leuk om aan te werken aan deze leuke kerstmannetjes.
   De onderzetters in kerstkleuren haken is ook nog een leuk idee! Wie weet verwerk ik wel een kerstige versie in de deken 🙂

 2. Alike Baaij
  | Beantwoorden

  Wat een sipet gezellige stapel. Wordt vast een mooie deken!

 3. […] mijn vorige blogpost liet ik al zien dat ik aan nóg een coaster square deken ben begonnen. Het is een heerlijk project […]

 4. […] werden gekozen. Zo was het resultaat bij iedereen anders. Ik verbaas me er bij mijn eigen ‘restjes-versie‘ ook steeds weer […]

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.