Home » Persoonlijk » Niks te melden…

Niks te melden…

Ik ben er nog hoor. Als je me op Facebook of Instagram volgt, zie je me met van alles bezig. Dat is het probleem niet. Maar bloggen schiet er een beetje bij in. Vooral ook omdat ik niet zo veel te melden heb, behalve dan dat ik heel druk ben met haken en naaien voor mijn boek (wist je al) en dat ik je er nog weinig van kan laten zien (wist je ook al).

Moodboard Jip by Jan boek sneak peek

Jip by Jan boekupdate Work in progress

Ondertussen ben ik ook aan het schrijven, maar daar zie je dan weer niets van en dat kan ik ook al niet delen, want… voor mijn boek. En dan niet de stukjes tekst bij de patronen, maar die stukken tekst die mijn boek een echt Jip by Jan boek moeten maken. Ik schreef al in mijn aankondiging dat ik geen ‘puur-en-alleen-patronen-boek’ wil maken. Ten eerste omdat er daar al zoveel van zijn en ten tweede omdat ik denk dat daar mijn toegevoegde waarde niet ligt. Die ligt namelijk veel meer in het uitleggen van hoe ik de dingen in het leven (en handwerken) aanpak en daar kwam ik achter toen ik mijn meer persoonlijke teksten ging delen (zie oa deze blogpost). Wat was het fijn te lezen dat jullie je er in herkenden en, nog bijzonderder, er ook wat aan hadden. Ook op mijn werk merk ik dat ik op die manier een bijdrage kan leveren, iets toe kan voegen. En dát is wat ik wil bereiken met mijn boek.

En omdat een puur-en-alleen-schrijf-boek me dan ook weer saai leek, maak ik er een mix van. Geheel niet in te delen in een categorie, maar dat ben ik zelf ook niet, dus dat past wel mooi 😉

Dus in deze blogpost heb je eigenlijk niets te melden?

Toch wel 🙂 Wat namelijk wel heel is leuk is, is dat ik een fotocamera heb gewonnen bij een fotowedstrijd! Met een door Joost gemaakte foto, maar hé, ik zette hem online met de juiste hashtag. Dus.

Groeten uit Rijssen

 

Nu had ik al een camera, maar dat is zo’n groot en zwaar ding. Maakt prachtige foto’s, maar is niet heel handig om mee te nemen naar bijvoorbeeld Het Avonturenpark of tijdens een wandeling langs de Regge met Max. Mijn iPhone kan natuurlijk ook leuke foto’s maken en je kunt met verschillende apps je smartphonefoto’s leuk bewerken, maar in vergelijking met een echte camera mis je toch een boel (inzoomen bijvoorbeeld of het instellen van je diafragma). Het leuke is dat de camera die ik won daar precies tussen in valt.

En kijk hoe schattig ‘ie is (ook héél belangrijk bij camera’s ;-)):

Groeten uit Rijssen Samsung camera

Groeten uit Rijssen Samsung camera

Groeten uit Rijssen Samsung camera

Bij het uitreiken van de camera door twee enthousiaste medewerkers van Toerisme Rijssen-Holten kwamen we aan de praat over hoeveel er te doen is in Rijssen en Holten en hoeveel moois hier te zien is. Nu dacht ik veel daarvan al te kennen, maar ik, import-Rijssenaar, heb nog genoeg te ontdekken zo leerde ik.

Groeten uit Rijssen Samsung camera

Binnenkort ga ik de Stadswandeling Rijssen maar eens doen en een bezoek aan de Canadese begraafplaats in Holten staat nu ook op mijn to-do-list. Uiteraard mét mijn nieuwe cameraatje in de aanslag!

Heb ik meteen weer iets dat ik kan delen in deze mysterieuze boeken-maak-periode.

Tilda en Gutermann stofjes patchwork

Ps: Binnenkort heb ik toch nog wat te laten zien! De stofjes hierboven worden iets leuks voor een blog op KreaDoe.nl.

Ps2: Binnenkort heb ik nog meer leuks te laten zien: nieuw garen dat ik mag testen inclusief een leuke winactie!

Lijkt het dus toch nog goed te komen met mijn blogupdates 😉

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

22 Responses

 1. Carolien
  | Beantwoorden

  Super leuk dat je zo een klein handig fototoestel hebt gewonnen. Dat kan je makkelijk overal mee naar toe nemen.
  En door niet veel te melden, heb je mij nieuwsgierig gemaakt. 🙂
  Volgens mij zijn de leuke stofjes een vrolijke tas geworden.

  Groetjes
  Carolien

  • Jan
   | Beantwoorden

   Ja leuk he, die kan je inderdaad prettig meenemen. In m’n nieuwe tas ook nog 🙂 Dank je wel voor je leuke reactie!

 2. Anouchka Damen-Jongenelis
  | Beantwoorden

  Wat een heerlijk verhaal weer. Ik kijk uit naar je boek.

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Anouchka, dat is fijn te horen! Dank je wel voor je berichtje!

 3. Verie
  | Beantwoorden

  Hihi..nee hoor niks te melden!!;) Super leuke blogpost weer..je maakt mij echt nieuwsgierig naar je boek, `k ben zo benieuwd! 🙂

  Lieve-Groetjes,
  Verie

  • Jan
   | Beantwoorden

   Nee he, echt níks te melden en toch een bladzijde vol typen 🙂 Dank je wel voor je lieve berichtje, fijn te lezen Verie!

 4. Margaret
  | Beantwoorden

  Niets te vertellen? Nou, dat valt toch alles mee.
  Jij boft met die leuke, nieuwe camera. Veel handiger om mee te nemen dan de grotere exemplaren en deze ziet er ook nog leuk uit.
  Ik ben zo benieuwd wat er allemaal in jouw boek komt te staan. De bits and pieces die je toont zien er echt aantrekkelijk uit.

  Veel ontwerp en schrijfplezier, Margaret

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Margaret, wat fijn te lezen dat je het er al aantrekkelijk uit vind zien! En leuk dat je benieuwd bent. Ik zelf ook 😉 Ik weet dan wel wát er in komt, maar ben zo benieuwd hoe dat er dan alles bij elkaar uit gaan zien in een boek. Dank je wel voor je leuke berichtje!

 5. Loes
  | Beantwoorden

  Haha, genoeg te melden! Prachtige camera heb je gewonnen. Ik heb weer genoten van je blog. Van alle persoonlijke verhalen trouwens. Ik vind het zo knap, ik heb in ieder geval het gevoel dat ik je een beetje ken. Het is een eindje rijden voor mij maar ik hoop zo dat ik bij jouw boekpresentatie kan zijn. Ik kijk er nu al naar uit!

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Loes, dat is een heel fijn compliment! Het is zo bijzonder te lezen dat een ander geniet van dat wat ik type. Dus dank je wel voor het achterlaten van je berichtje. Ik kijk ook al uit naar mijn boekpresentatie, zo spannend!

 6. dinah
  | Beantwoorden

  Nou toch nog heel wat nieuws. hihihihi en gefeliciteerd metje camera…

  Lieve groet, dinah

  • Jan
   | Beantwoorden

   Haha, ja stiekem wel he? Dank je wel Dinah!

 7. Brigit (Gittepetit)
  | Beantwoorden

  Gefeliciteerd met je gave cameraatje Janneke, superleuk! En volgens mij heb jij genoeg te vertellen ;-).

  • Jan
   | Beantwoorden

   Dank je wel Brigit! Inderdaad, stiekem altijd wat te vertellen 🙂

 8. Jenneke
  | Beantwoorden

  Dag Janneke, heb je al een uitgever voor je boek gevonden?

  • Jan
   | Beantwoorden

   Hoi Jenneke, nee, nog niets definitief. Spannend dus!

 9. Ine
  | Beantwoorden

  Leuk om weer even van je te horen. En……ik zie echt uit naar je boek.
  Veel succes,

  • Jan
   | Beantwoorden

   Wat fijn te lezen Ine, dank je wel voor je berichtje Ine!

 10. Jenneke
  | Beantwoorden

  Dag Janneke,

  Ik zal eens informeren bij uitgeverij Lannoo of er interesse is. Heb je misschien materiaal dat ik zou kunnen laten zien. Als je dat zou willen natuurlijk.
  Groeten,
  Jenneke

  • Jan
   | Beantwoorden

   Hoi Jenneke, wat lief dat je dat zou willen doen! Ik wacht echter eerst even deze uitgever af. Hartelijke groet, Janneke

 11. Jenneke
  | Beantwoorden

  Dag Janneke,

  Is natuurlijk prima. Mocht je de tijd wel rijp vinden om verder te kijken dan hoor ik het graag. Heel veel succes!

 12. Joke
  | Beantwoorden

  Haha grappig! Fantastische staycation dus! X

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.