Home » Haken » Nieuw project: een luiertas | New project: a diaperbag

Nieuw project: een luiertas | New project: a diaperbag

Geplaatst in: Haken 4
Mijn ‘kleine’ zusje is hoogzwanger (kleiner dan ik is ze al lang niet meer, maar jonger blijft ze altijd). En ik had beloofd een luiertas te maken voor haar. Dat vroeg ze me al toen ze net zwanger was en ik heb heel lang gedacht ‘het duurt nog wel even voor die kleine man er is’. Maar die 9 maanden zijn om voor je er erg in hebt. Althans, dat is mijn gevoel. Zij denkt daar waarschijnlijk, hoogzwanger en vochtvasthoudend, anders over… 
My ‘little’ sister is pregnant (she’s taller than I am since long, but she’ll always be younger and thus will be referred to as ‘little’). I promised to make her a diaperbag. She’d asked me when a few weeks pregnant and for a long time I thought ‘It will take some time before the little boy will be here’. But those 9 months flew by. Anyway, that’s my feeling. She probably thinks otherwise, being heavily pregnant and having a swollen body.
En dus moet ik toch nog met enigszins gezwinde spoed aan de slag met de luiertas. 
And so now I have to hurry to get that diaperbag ready in time.
Ooit, lang lang geleden, maakte ik er ook een en die vond ze zo gaaf dat ze die jaren na dato ook wil hebben. Dus stofte ik de tutorial af en zocht ik leuke stoffen bij elkaar in kleuren die passen bij het kinderkamertje. Het resultaat daarvan zie je hierboven. 
A long long time ago I made one for myself and she liked it so much that after all these years, she remembered and wanted one too. So I dug into my pile of tutorials and gathered matching fabric in the colours of the little boy’s room. That’s the little heap of fabric and notions you see above.
Wordt vervolgd. Ik ga snel verder!
To be continued. I’m getting on with the project at hand!
Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

4 Responses

 1. Daniëlle Kok
  | Beantwoorden

  Wordt vast heel mooi 🙂
  Gr. DivaDaan
  divadaan.blogspot.nl

 2. Inge
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke,

  Ik wil ook graag een luiertas maken voor iemand die een kleintje verwacht. Waar heb jij de tutorial of het patroon vandaan?

  Gr. Inge

  • JipbyJan
   | Beantwoorden

   Hallo Inge, ik heb het patroon bij Miss Little gekocht. Waarbij ik dus wel, wellicht ten overvloede, wil aangeven dat het geen gemakkelijk patroon is.

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.