Home » Haken » Nieuw Landleven haakpakket Omslagsjaal

Nieuw Landleven haakpakket Omslagsjaal

Eerder dit jaar werd er door Landleven gefilmd bij mij thuis. Ik haakte voor hoe je het fietsbelhoesje maakt en zij maakten daar een filmpje van. Op social media gaf ik toen een sneak peek van hetgeen nog meer werd gefilmd die dag, want… er is een nieuw Landleven haakpakket!

Eerder ontwierp ik de Landleven jubileumdeken (nog steeds als compleet pakket te bestellen bij Landleven of als digitaal patroon, hier op mijn site), dit jaar werd het een omslagdoek. Het is een heerlijk ruime sjaal geworden, zonder punt en schuin weglopend langs de randen.

Net als bij de jubileumdeken maakte fotograaf Otto Kalkhoven weer prachtige foto’s. De vorige keer maakten we gebruik van de prachtige Pelmolen hier in Rijssen, dit keer gingen we naar Havezate De Oosterhof waar ik bijna dagelijks wandel met Max.

Dit is een van de mooie foto’s van Otto:

Omslagsjaal Landleven Janneke en Max

We maakten de foto’s vorig jaar herfst al zodat het plaatje zou kloppen wanneer ze gepubliceerd worden in het komende septembernummer van Landleven.

De omslagdoeken moesten dus in no time gehaakt worden om nog voor het laatst gevallen blaadje op de foto te komen en dankzij testhaakster Rita is dat wederom gelukt. Zij testte niet alleen het patroon, maar heeft maar liefst twee van de drie sjaals voor me gehaakt! Daarnaast hebben mijn tante en mijn zusje ook allebei het patroon getest en me van commentaar voorzien; waar het niet helemaal duidelijk was en/of waar er stiekem toch een foutje in geslopen was. Het is altijd weer een heel karwei om een patroon te bedenken, te haken én duidelijk en foutloos op papier te krijgen. Zonder de inzet van mijn testers zou dat ook nooit lukken. Dus dames, ook hier: nogmaals dank! ?

Het haakpakket is bij Landleven te bestellen in drie verschillende kleurcombinaties: Fazant (hoofdkleur Aubergine, die hierboven op de foto), IJsvogel (Jeansblauw) en Meeuw (Grijs). In het haakpakket vind je alle garens (Scheepjes Colourcrafter en Stonewashed), een haaknaald én natuurlijk het patroon.

Ik heb m’n best gedaan het patroon zo te ontwerpen dat het voor zowel gevorderde haakster leuk, maar ook voor beginners goed te doen is. Er komt nog een filmpje met meer uitleg van online (ik zal het melden wanneer het zover is) en je kan je vragen natuurlijk altijd naar me mailen.

Net als bij de jubileumdeken is het haakpatroon nu niet direct los verkrijgbaar (vanaf augustus 2018 wel).

Beleef Landleven 2017

Je kan de haakpakketten online bestellen, maar nog leuker is het natuurlijk er een te kopen op Beleef Landleven! Ik heb de drie omslagdoeken dan ook bij me, zodat je live kan zien (en voelen, ook altijd heel belangrijk ;-)) wat je gaat haken.

Beleef Landleven is in het Openlucht museum in Arnhem van 8 t/m 10 september. Ik ben alle drie dagen aanwezig om workshops Onderzetters haken te geven.

Van 11.00-13.00 en van 14.00-16.00 ben ik in de Landleven-stand op de markt (de omslagdoeken hangen er de hele dag). Je kunt binnen die tijdvakken inlopen en aanschuiven om je eigen onderzetter te haken. Garen en haaknaalden zijn, met dank aan Scheepjes, aanwezig. De entree voor de workshop is gratis* met dank aan Landleven en het patroon krijg je van mij.

‘t Zou leuk zijn je daar te zien!

* Voor het evenement zelf heb je wel toegangskaarten nodig. Die kun je op de site van Landleven bestellen. Via deze link krijg je € 2,50 korting op een kaartje voor Beleef Landleven.

Over workshops gesproken…

In het kader van het wereldrecord langste vlaggenslinger haken geef ik volgende week vrijdagmiddag 25 augustus van 14.00 – 16.00 uur een workshop Nije huis vlaggetje haken. Voor de gelegenheid is dat een gratis workshop, waarbij Het Wolhuis in Rijssen de locatie en koffie en thee verzorgt en jij alleen garen en een haaknaald mee hoeft te nemen. Het aantal plekken is beperkt, maar je kan je nog aanmelden (via de mail).

Haakpatroon Vlaggetje Nije huis Jip by Jan toer 5

Ondertussen

Haak ik snel verder aan de Coaster square deken. Dankzij een heerlijke vakantie, waarin we zowel veel samen ondernamen maar er ook lekker veel haaktijd overbleef, ben ik inmiddels 40 vierkanten rijker. Het haakpatroon van de complete deken (square, join en rand) komt eind september beschikbaar. Het haakpatroon van het vierkant alleen is er morgen al! Je kunt hem alvast voorbestellen, dan komt hij morgen automatisch in je mailbox.

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

18 Responses

 1. Emily
  | Beantwoorden

  Hey Janneke,
  Wat een mooie omslagdoek weer. Jeetje. Ik ben helemaal gek geworden op de kleurcombinatie van fazant. Geweldig. (oeps, mag geen garen meer kopen van mezelf. zeer moeilijk om me daar aan te houden) Komt het patroon ook in de landleven te staan? of los in de verkoop? of alleen als pakket bij landleven? Ik ben benieuwd. Hij komt zeker op mijn lijst.
  Fijn weekend.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Aiai, geen garen meer kopen… dat is niet makkelijk ?
   Het patroon is het eerste jaar alleen verkrijgbaar bij het garenpakket. Het komt niet in het blad. Volgend jaar augustus wel als los patroon te koop op mijn website. Mag je tegen die tijd al weer garen kopen denk je? ?

   • Emily
    | Beantwoorden

    Haha. Ik moest mezelf wel een halt toeroepen. Maar dat kwam mede door het ontzettend uniek en lief gebaar van iemand uit Amerika. Ze stuurde mij een hele doos met garen op en ik heb geen ruimte op spullen weg te bergen. Het kan wellicht zo zijn dat ik het pakket van landleven mezelf maar cadeau ga doen over een tijdje, of misschien wel voor kerst ga vragen (nog ver weg , maar toch ook niet) We zullen het zien. Ik vind hem zooo ontzettend mooi. haha. Je doet het goed hoor Janneke 🙂

 2. Ine
  | Beantwoorden

  Dag Janneke, wat heb je weer een prachtige sjaal ontworpen.
  Jammer dat het voor mij veel te ver is om te komen, anders zou ik langs komen.
  Ik hoop dat je veel belangstelling krijgt, groet uit Belgie, Ine

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Dank je wel Ine voor je compliment en lieve reactie! Hartelijke groet, Janneke

 3. Janneke
  | Beantwoorden

  Dag Janneke,

  ontzettend mooie omslagdoeken zeg! Prachtig!
  Knap gedaan!

  Ik kom ze in het echt bewonderen in arnhem;-)

  Groetjes Janneke

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Dank je wel voor ‘t compliment naamgenoot 🙂
   Leuk dat je langs komt in Arnhem, tot dan!

 4. Marga
  | Beantwoorden

  Deze omslagdoek vind ik nou erg mooi en handelbaar.
  Die punten doeken, daar heb ik niets aan, veel te klein.
  (Ik ben nogal gezet) Maar deze, is fantastisch!
  Ga ik zeker maken en ook nog een keer van mijn eigen gesponnen wolletjes!

  Groetjes, Marga

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Fijn dat je deze omslagdoek mooi vindt en gaat maken Marga! Zelf vind ik omslagdoeken met een punt ook minder fijn dan een zonder, vandaar de keuze voor dit ontwerp. Veel haak- en draagplezier alvast!

 5. Ingrid
  | Beantwoorden

  Wat een mooie omslagdoek heb je ontworpen, Janneke. En de kleurencombinaties zijn ook prachtig. De foto van jou en Max is een prachtig herfstplaatje.

 6. Ilse (by-ik.blogspot.nl)
  | Beantwoorden

  Heel mooi! Prachtige kleurencombinaties ook!
  Leuke foto van jou met Max in het herfstbos. Wat bijzonder om foto’s van je eigen ontworpen sjaal in je eigen omgeving te mogen maken.

 7. Janneke
  | Beantwoorden

  Ik was er gelijk helemaal weg van en heb het pakket (Fazant) vorige week al besteld. Groet, Janneke

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Wat leuk! Dank voor het compliment en heel veel haakplezier!

 8. […] Uiteraard had ik ook de omslagdoeken mee die ik ontwierp voor Landleven: […]

 9. Lenie
  | Beantwoorden

  Heb het paket van de Omslagsjaal kado gehad van mijn vriendin ,Meestal kan je op een filmpje be kijken hoe je het moet haken ,Maar kan het niet vinden ,Jammer ,Want zien doen is voor mij makkelijker ,

  • JipbyJan
   | Beantwoorden

   Wat een fijn cadeau Lenie! Het filmpje is al wel opgenomen en komt binnenkort online op de site van Landleven. Ik zal het melden op mijn blog wanneer het zover is. Mocht je tot die tijd ergens niet uitkomen, dan kan je me altijd een vraag stellen. Veel haakplezier!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.