Home » Haken » Nieuw jaar, nieuwe uitdaging – deel 2

Nieuw jaar, nieuwe uitdaging – deel 2

Geplaatst in: Breien, Haken, Persoonlijk 14

Twee jaar geleden schreef ik hier dat ik een nieuwe baan had. Niet alleen een inhoudelijk uitdagende baan, ook nog eens een fulltime versie. Daarmee had ik voldoende, naast gezin, sporten en allerlei andere bezigheden om niet ook nog een blog draaiend te houden, nieuwe haaksels te verzinnen en vooral niet: die nieuwe ontwerpen uit te werken. Bijna twee jaar lang was het dan ook redelijk stil hier. Tot even geleden. De oplettende lezer zag me ineens weer voorbij komen op Facebook en Instagram met haak- en breiwerk.

Dat had een reden. Ik stopte met die functie namelijk. En voor ik met een nieuwe uitdaging begon (zie onderaan deze blogpost) had ik een tijdje om zomaar eens even niks te doen. Maar poe he, dat viel niet mee! Van tijdenlang in de zesde versnelling, naar dagenlang niks in je agenda, niks moeten.

Van de weersomstuit begon ik nieuwe dingen te haken.

Haakpatroon Heerlijke Herfstsjaal

Omdat het kon. Omdat ik daar weer zin in had. En omdat er ook weer allerlei nieuwe ideeën in m’n hoofd ontstonden door de vrijgekomen ruimte. Hoewel het zeker niet tot niets doen behoort, ging ik dan toch het patroon uitwerken. Toch weer een doel, een deadline, nuttig bezig zijn, werk…

Toen ook nog even de gebreide versie van de Heerlijke Herfstsjaal er achter aan: de Wollige Wintersjaal.

Ik breide nog twee babymutsjes en ik leer momenteel sokken breien. Dat stond al heel lang op mijn lijstje en nu komt het er van. Ik ben net voorbij de boord. Het gaat niet snel, maar hé, dat hoeft ook niet. Ik had toevallig net heerlijke wollen sokken op de markt gescoord 😉

Ik vond dan ook dat mijn logo een update kon gebruiken

Die breinaalden erbij kan ik nu wel claimen toch? 😀

En nu is de tijd aangebroken dat mijn nieuwe uitdaging van start gaat

Achter de schermen was ik er al even mee bezig: ik ga voor mezelf beginnen! Hoewel ik dat de afgelopen periode vaak heb gezegd, blijf ik het een beetje een rare gewaarwording vinden. Na 20 jaar in loondienst, mag ik vanaf nu m’n boontjes helemaal zelf doppen. En daar heb ik me toch een potje zin in! Natuurlijk is het ook spannend. “Zal het me wel lukken?”, “Kan ik dit wel?”, “Is er íemand die me in wil huren?” en allerlei andere onzinnige gedachten gaan door m’n hoofd. Ik besluit ze te negeren en te zien wat er op m’n pad gaat komen.

Ik heb de afgelopen 20 jaar ontzettend veel kennis en ervaring opgedaan. Zowel werkinhoudelijke op verschillende vakgebieden (zoals HR, BI, Strategie en innovatie en Marketing), maar heb vooral ook veel over mezelf geleerd. Wat mijn talenten zijn, en wat m’n valkuilen. En die talenten, die wil ik nu dus in gaan zetten voor verschillende klanten. Dat doen waar ik goed in ben, waar ik m’n ei* in kwijt kan. Op plekken waar dát ei nou net is wat nodig is.

Ik heb ook geleerd dat je ‘t van te voren allemaal niet kunt verzinnen. Dat je uiteraard een doel moet hebben, maar dat je vooral ook moet genieten van de weg daarnaar toe, het proces. En dat die weg geen gebaand pad hoeft te zijn. Het heeft me 43 jaar gekost om dat ook zo te voelen, maar daar ga ik dan!

Vanaf 6 januari ben ik beschikbaar als

OrganisatieAdviseur | Coach | Procesbegeleider

Op mijn website lees je meer over mijn achtergrond, werkervaring en de verschillende projecten die ik al heb uitgevoerd. Mocht je nou toevallig iemand zijn die zich aangesproken voelt door de eerste drie vragen op mijn homepage of zakelijk kennis met me wilt maken, ik hoor graag van je! Ik waardeer het uiteraard ook zeer als je iemand kent die wat aan mijn capaciteiten zou kunnen hebben en mij bij hem of haar onder de aandacht brengt.

* wat dat ei dan is? Dit is wat ik doe:

Ik help ondernemers en leidinggevenden inzicht en overzicht te krijgen, breng structuur aan en bied projectondersteuning. Zodat grote, vaak nog abstracte ambities vertaald worden in concrete zaken en daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Mijn haak- en breiwerk zal dus weer op een lager pitje komen: geen nieuwe patronen en blogberichten. Ik heb de afgelopen tijd genoeg nieuws op de naald gezet (ik ben bang dat het aantal WIP’s inmiddels al weer is opgelopen naar 5, dat is voor mijn doen veel) om me avonden mee te kunnen vermaken, dus dat gaat goed komen. Je zult ze zeker langs zien komen op Instagram, Facebook en Pinterest. Daar is het me veel te gezellig om mee te stoppen 💕

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

14 Responses

 1. heidihammers
  | Beantwoorden

  Wauw Janneke, wat een mooie stap! Heel veel succes maar vooral heel veel plezier met je eigen bedrijf. Dat gaat je lukken! 💐

 2. Sabine Verhaeghe
  | Beantwoorden

  Succes met je nieuwe uitdaging. Maar blijf ons toch maar af en toe eens iets nieuws voorschotelen of ideetjes delen. Ze zijn super.

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Dank je wel Sabine! Ik ga m’n best doen. Een van de redenen om voor mezelf te beginnen is ook meer ruimte voor privé en m’n creatieve kant, dus ik ga m’n best doen dat uit te laten komen. 💕

 3. Astrid van Amerongen
  | Beantwoorden

  Super Janneke heel veel succes! we zullen je weer gaan missen met je leuke nieuwe patronen

 4. Willemien
  | Beantwoorden

  Heel veel succes Janneke!

 5. Stefanie Schreurs
  | Beantwoorden

  Gaaaaaaf Janneke! Superleuk, gaat je vast en zeker lukken! Topper!

 6. Loes
  | Beantwoorden

  Lieve Janneke, ik had natuurlijk ook gemerkt dat je weer terug was en hoe! Maar wat een waanzinnige ontwikkelingen zijn er! Heel veel succes met de nieuwe uitdaging! Liefs, loes

 7. Hanneke Bakker-Janssen
  | Beantwoorden

  Wat een grote stap ga je zetten. Heel veel succes, plezier en geluk hiermee. En vergeet je hobby’s daarbij niet!☘

 8. Ilse (by-ik.blogspot.nl)
  | Beantwoorden

  Heel veel succes en plezier in je nieuwe uitdaging.
  Klinkt als een mooie, nieuwe job!
  En blijf ook vooral genieten van haken, breien en naaien als hobby (doe ik ook ;-)).
  Groet, Ilse

 9. Liza
  | Beantwoorden

  Super Stoer Janneke!

 10. Mooie stap! Ik wens je heel veel succes en plezier! XXX Manuela

 11. Willy
  | Beantwoorden

  Geweldig! Ik wens je heel veel succes!

 12. Shirley
  | Beantwoorden

  Oh, wat ontzettend leuk en spannend Janneke. Ik wens je heel veel succes, maar ben er van overtuigd dat dat wel goed komt.Volg je hart en blijf lekker dicht bij jezelf.

  Liefs Shirley

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.