Home » Haken » Nieuw haakpatroon in de maak

Nieuw haakpatroon in de maak

En zo heb je ineens heel veel tijd extra. In mijn geval althans. Net begonnen als zzp-er, had nog geen bomvolle agenda en met de maatregelen rondom het Corona-virus nu ook geen reistijd naar opdrachtgevers meer (gelukkig kan er veel online, dus dat scheelt). Verder vallen alle sociale verplichtingen weg en dat levert ook enorm veel extra haaktijd op.

Het was niet dat ik verder nog geen onafgemaakte haakwerken had liggen, maar ik had opeens de behoefte iets nieuws te starten. Met garen uit mijn voorraad. Want no way dat ik voor iets dat niet noodzakelijk is nu naar een winkel ga. Ik weet, ik zou online kunnen bestellen, maar ik had helemaal geen zin om na te denken over welk garen ik dan zou willen gebruiken, welke kleuren en hoeveel. Het is ook niet zo dat ik niets in huis heb…

Al een hele tijd geleden kocht ik bij Het Wolhuis een redelijk willekeurige hoeveelheid Stylecraft Special DK. In mijn hoofd ging ik daar een strependeken mee maken, maar in het echt kwam ik niet verder dan een proeflapje. Geen idee wat daarna weer mijn aandacht trok, maar dat garen lag er dus nog.

Wat was het fijn dat het de eerste dag van deze bizarre week mooi weer was. Zo konden we toch nog lekker buiten zijn. In het zonnetje ontstonden zo de eerste hexagon bloemen. Het bleek een heerlijk patroon. Niet al te ingewikkeld en een hexagonnetje is zo gehaakt. Uiteraard moeten er vele zeshoekjes worden gehaakt voor er sprake is van een deken, maar het is altijd fijn als er weer iets ‘af’ is.

Het is de bedoeling dat hier ook een kleurverloop in komt. Of eigenlijk, dat de kleur ‘er uit loopt’. Een beetje zoals bij deze eerdere hexagon deken. Maar dan anders. De laatste rijen zullen in ieder geval in ecru eindigen. Je ziet op de foto hierboven links al een eerste crèmekleurige toer.

De deken is nog lang niet klaar (ik heb nu 4 rijen van 13 zeshoeken af), maar ik kan natuurlijk al wel vast uitwerken hoe je deze hexagon met bloem haakt. Dat zal ik komende week gaan uitwerken. Als jij ook zo’n ‘stash buster’ haakproject kunt gebruiken en niet bang bent precies te weten hoe het zal uitpakken (in deze tijd best een goede oefening… 🙈) bestel je dit patroon nu alvast in pre order, mét korting.

Hoe het in z’n werk gaat

In de komende week werk ik het haakpatroon van een hexagon uit. Deze ontvang je uiterlijk volgende week vrijdag 27 maart. Daarbij ontvang je ook de kleuren en nummers van het garen dat ik gebruikte, mocht je toch garen willen bestellen (of dit toevallig ook op voorraad hebben liggen).

Ik maak ook een gesloten FB-groep aan waarvoor je een uitnodiging zult ontvangen als je besteld hebt. Alles wat ik eerder al beschikbaar heb, zal ik daar delen en het zou erg leuk zijn als jullie laten zien hoe jullie hexagon bloemen uitpakken. Een beetje haak-, garen- en kleurinspiratie over en weer is niet gek in deze tijd…

In de weken daarna zal ik steeds meer uitwerken en delen. Je ontvangt daarvan telkens een email. Aan het einde (en dit zal wel een aantal weken duren) ontvang je het compleet uitgewerkte patroon zoals je dat van mij gewend bent: een net opgemaakte pdf met foto’s, diagrammen, uitleg van gebruikte steken en hoe je de join maakt.

De korting op het patroon geldt zolang het patroon nog niet compleet is. Tot 27 maart is dat 25% (je betaalt dan maar € 3,38 terwijl je uiteindelijk toch het complete patroon ontvangt!). Daarna zal de korting steeds wat minder hoog worden, naarmate er al meer bekend is. Uiteraard kun je nu ook alvast bestellen met de hoge korting en wachten tot het patroon compleet is voor je begint 😉

Hexagon bloemen deken 
Stashbuster project

Ik zou het super leuk vinden om zo samen deze bizarre tijd door te komen. Wat een luxe dat we de online wereld nu hebben om zo toch een soort van samen te zijn en daar de liefde voor handwerk te kunnen delen.

Het ga jullie goed allemaal 😘

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.