Home » Garen » Nieuw gratis haakpatroon online: Vlaggetje Nije Huis

Nieuw gratis haakpatroon online: Vlaggetje Nije Huis

Dat was al snel duidelijk: het moest ‘vlaggetje nummer 1’ (of: ‘de linker’) worden (zie mijn vorige blogpost). Hoewel voor velen ook vlaggetje nummer 2 favoriet was, dus wie weet werk ik die ook nog eens uit, maar nu eerst: het haakpatroon voor het Nije huis vlaggetje!

Haakpatroon Nije huis vlaggetje

Het haakpatroon voor dit vlaggetje maakte ik ten behoeve van de recordpoging De langste gehaakte vlaggenslinger en stel ik gratis ter beschikking op mijn blog. Er is maar een voorwaarde voor het gebruik van dit gratis patroon: dat je er ten minste één vlaggetje – maar liever nog meer natuurlijk – voor het goede doel mee haakt. Ik kan (en ga) dat niet controleren, maar vertrouw erop dat het goed komt 😉

Meer informatie over deze actie ten behoeve van Het Nije huis vind je hier en er is ook een Facebook-groep. (Ps: ik zit verder niet in de organisatie of iets dergelijks, dus eventuele vragen die niet over dit specifieke patroon gaan mag je daar stellen)

Wil je wel meehaken, maar is dit patroon nog iets te hoog gegrepen, begin dan met een eenvoudige granny triangle of een driehoekje van vasten. Voor die laatste vind je hier een patroon op mijn blog.

Haakpatroon vlaggetjes haken met vasten

Ik ben benieuwd, haak jij mee voor dit goede doel?

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

16 Responses

 1. R.Schaapkens
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke,

  Ik vind dit een super leuke actie, dat is natuurlijk ook de reden dat ik wil proberen mee te haken (ben wel niet zo goed in haken). Nu heb ik een proef vlaggetje gehaakt met Hawai 6 zonder friebeltje met haaknaald 5 en met haaknaald 5,5 heb ik hetzelfde probleem, nu is het vlaggetje bovenaan 20cm en de lengte is maar 18,5cm.
  Heb dit probleem eigenlijk altijd, hoe kan ik dit oplossen.
  Vriendelijk groetjes. Ik vind dat u een super mooi en gezellige Site heeft.

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Dank je wel voor je compliment! Ik ken het garen niet en vind het lastig in te schatten van afstand wat je zou kunnen veranderen. Ik weet wel dat vooral de breedte boven 18 cm moet zijn, dus misschien een toer eerder stoppen?

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Ik las net op de FB pagina dit wat betreft de hoogte: “Alles tussen 15,5 en 18 lang is perfect!”

 2. Wat ontzettend leuk dat je speciaal voor de Nijeslingers dit patroon hebt gemaakt en uitgewerkt. Ik ga m zeker ook gebruiken. Nu eerst een lijn van 20 met je basispatroon, daar was ik op vakantie al mee begonnen (gelukkig had ik wat katoen mee in de koffer).

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Geweldig, ik zag het: vlaggetjes haken in Griekenland! Heel goed, katoen mee in de koffer 😀 Veel haak- en vakantieplezier nog!

 3. […] al het vlaggetjes haken en het uitwerken van het haakpatroon daarvoor, nam ik de tijd om me vast voor te bereiden op de […]

 4. […] Het design van Jipbyjan is echt heel erg mooi. Deze wil ik zelf in ieder geval gaan maken. Op haar site legt ze met een […]

 5. […] Het design van Jip by Jan is echt heel erg mooi. Deze wil ik zelf in ieder geval gaan maken. Op haar site legt ze met een […]

 6. Els
  | Beantwoorden

  Hoi! Wat een mooi vlaggetje! Bij toer 2…klopt het dat je niet begint met 3 losse (=1e stokje)? Ik ben geneigd dat wel te doen maar t staat er niet bij?

  • Janneke
   | Beantwoorden

   Leuk dat je mee haakt! Toer twee begint met twee samengehaakte stokjes (2sgst). Hoe je die haakt aan het begin van een toer staat boven het begin van het patroon (bij speciale steken). Kom je er zo uit?

 7. […] vlaggenslinger haken geef ik vrijdagmiddag 25 augustus van 14.00 – 16.00 uur een workshop Nije huis vlaggetje haken. Voor de gelegenheid is dat een gratis workshop, waarbij Het Wolhuis de locatie en koffie en […]

 8. […] haken geef ik volgende week vrijdagmiddag 25 augustus van 14.00 – 16.00 uur een workshop Nije huis vlaggetje haken. Voor de gelegenheid is dat een gratis workshop, waarbij Het Wolhuis in Rijssen de locatie en […]

 9. […] vlaggenslinger haken geef ik vrijdagmiddag 25 augustus van 14.00 – 16.00 uur een workshop Nije huis vlaggetje haken. Voor de gelegenheid is dat een gratis workshop, waarbij Het Wolhuis de locatie en koffie en […]

 10. […] daarbuiten) hard gewerkt aan de langste gehaakte vlaggenslinger ter wereld (lees daar meer over in deze blogpost, waar ook het gratis haakpatroon voor mijn Nijehuis-vlaggetje in staat gelinkt). De opbrengsten […]

 11. […] patroon inderdaad ooit een variatie was op het lente square patroon. Van de tijd dat ik daar een driehoekige variant op aan het maken was geloof ik. Geen idee eigenlijk waarom ik ook met een achtkant kwam, maar he. […]

 12. […] te vroeg geboren baby’tjes, breide ik mutsjes voor het Nationaal Ouderfonds, maakte ik een haakpatroon voor Het Nije Huis en ging de opbrengst van Haakspiratie naar Stichting De […]

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.