Home » Haken » Niet echt een update – en een nieuwe winactie

Niet echt een update – en een nieuwe winactie

Geplaatst in: Haken, Landleven, Winactie 177

Mijn lopende handwerkprojecten delen op mijn blog is op zich een goede stok achter de deur, maar als je vervolgens een weekend naar Landleven Winter gaat, is er de week erop niet heel veel voortgang te delen 😉

Landleven Winter was echt een feestje. Van te voren zag ik telkens prachtige foto’s van eerdere jaren op Facebook voorbijkomen, maar vroeg me toch af: zou het een kunstige fotograaf zijn geweest of toch ook zo sfeervol in het echt? Beide bleken waar: want de foto’s zijn echt prachtig, maar de sfeer was ook in het echt geweldig. Het Openlucht museum was mooi winters aangekleed, er was veel te zien en te proeven en het museum an sich is de moeite van het bezoeken al waard.

Landleven Winter haken

Ik was in de Landleven-tent (heel gaaf ingericht door Stoer Yn Hout), waar heerlijk werd gekookt (en ik regelmatig van lekkers werd voorzien) en waar een tafel klaar stond voor het haken aan de Landleven jubileumdeken. Wat was het er ontzettend gezellig! Zoveel mensen die langs kwamen, interesse toonden, me hun foto’s lieten zien, vertelden dat ze er al mee bezig waren (of zelfs met drie dekens!) of zomaar gezellig kwamen kletsen.

Een aantal mensen kon nog niet haken en wilde het toch eens proberen. Zo ook deze twee Landleven-collega’s:

Landleven Winter haken

En deze leuke jongen die het ook wel eens wilde proberen en van zijn oma en moeder de eerste steken leerde:

Landleven Winter haken

Verder veel gehoord: “Oh, dat heb ik vroeger op school geleerd, maar al heel lang niet meer gedaan!”. Om vervolgens de haaknaald op te pakken en te haken alsof er geen dag was overgeslagen. Blijkbaar is het net als met fietsen, dat verleer je nooit meer.

Wat ook heel leuk en bijzonder was, was dat mensen naar me toe kwamen om me te vertellen hoe leuk ze het ontwerp vonden en hoe graag ze er aan werkten. Een van de leukste complimenten (en in ieder geval het meest hilarische) kwam van een man. Hij bedankte me voor het haakpakket, want sinds zijn vrouw dat had, haakte ze ook in de auto en daardoor kon ze hem niet meer van commentaar op z’n rijstijl voorzien. Ik vond hem geweldig.

De deken-in-wording die je op de tafel ziet liggen is een van de WIP’s uit mijn vorige blogpost. Ik heb er dit weekend denk ik welgeteld twee en een halve wieber bijgehaakt, maar dat mag de pret niet drukken. Daar zat ik er natuurlijk niet voor.

Landleven jubileumdeken patroon correctie

Ik kwam er door een vraag van een deken-haakster achter dat ik hier een typefout in het patroon nog niet had gemeld!

Bij de halve wieber (halve breedte) staat dat je een beginlus moet haken en daar ook de vaste van toer 1 in moet haken. Dat moest natuurlijk beginlosse zijn. Het haakschema dat er bij staat afgebeeld klopt gelukkig wel en ik heb al veel dekens voorbij zien komen die toch geslaagde halve wiebers aan de zijkanten hadden, maar toch, vervelend als je er door zo’n typefout niet uitkomt. Mijn excuus!

Win Landleven jubileum haakpakket Pastel

Wat ook niet hielp bij het werken aan mijn WIP’s is het feit dat ik mijn werkkamer aan het opruimen ben. Ik koop al tijden geen nieuw garen meer en toch heb ik zoveel dat ik nog minstens vijf levens nodig heb om dat allemaal op te maken. En zoals dat altijd gaat: als je dan aan een nieuw project wilt beginnen, heb je natuurlijk toch net niet dat ene garen of de juiste kleur.

Bij het opruimen kwam ik ook nog een Landleven jubileumdeken haakpakket tegen, in de kleur Pastel.

Landleven jubileumdeken Pelmolen Rijssen

Landleven jubileum dekens gehaakt
Foto’s: Landleven – Otto Kalkhoven

 

Ik ga het pakket hier verloten: 23 bollen Scheepjes Cotton 8, een haaknaald, een Landleven-knoop, een Scheepjes-label én natuurlijk mijn patroon voor de wieberdeken. Laat een reactie achter onder deze blogpost en ik laat volgende week weten wie de winnaar is. Ook leuk voor mannen dus, om mee te doen: als je de komende maanden zonder commentaar van rechts wilt autorijden 😉

Landleven deken haakpakket pastel

* NB: verzending is alleen binnen NL inbegrepen.

* Update: de winnaar is inmiddels bekend.

Winnares give away Draad en Praat Feestbeesten haakpakket

Het is hier echt de Decembermaand, met allemaal weggevers. Degene die het Draad en Praat Feestbeestenpakket krijgt dat ik vorige week in mijn blog had staan is:

Draad en Praat haakpakket Haas

Ingrid ten Hove

Haas mag binnenkort aan jouw rijtje WIP’s worden toegevoegd.

Ik wens jullie allemaal heel fijne feestdagen! En degenen voor wie de komende dagen niet vanzelfsprekend heel fijn zullen zijn wens ik sterkte ✨

 

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

177 Responses

 1. Antoinette Vissers
  | Beantwoorden

  Wat gaaf dat je een pakket verloot! Ik doe mee ?

  • Arjanne
   | Beantwoorden

   Oh wat zou ik deze deken graag willen winnen….

 2. Pamela de Koning
  | Beantwoorden

  Wat een mooie deken!! Ik wil hem graag maken voor mijn dochters waar ze lekker onder kunnen liggen. Die zijn zo fan van de haakdekens, dat ze intensief gebruikt worden in de winter. Bij de jongste zelfs in de kinderwagen, de koukleum van de familie!?
  Groetjes Pamela

 3. Natascha Reichl
  | Beantwoorden

  Wow, wat een fantastische winactie! Deze pastel deken zou prachtig op de bank van mijn dochter passen! Ze woont sinds kort op haar zelf en wil heel graag een gehaakte deken

 4. Bieke Boeckx
  | Beantwoorden

  Soms moeilijk om leuke kleurcombinaties te vinden. Moest ik dit pakketje kunnen winnen is dat probleem al van de baan. No stress, gewoon haken!?

 5. Minet Walters
  | Beantwoorden

  Lijkt mij heel leuk om te winnen. Kan ik mooi in de donkere maanden aan een vrolijke deken werken voor de lichtere maanden.

 6. Anita van der Tuuk
  | Beantwoorden

  Ik zou het zo leuk vinden om met al die mooie pasteltinten een lekkere deken te maken
  Ik heb de ziekte van Crohn en daardoor ben ik vaak thuis
  Gelukkig heb ik mezelf leren haken en daar ben ik zo blij mee, want ik doe het zo graag
  Dus ik ga graag aan de slag met het Landleven jubileum haakpakket Pastel
  Ik wens jullie alvast fijne feestdagen toe

 7. Ingrid
  | Beantwoorden

  Wat leuk om te lezen over Landleven winter, erg jammer dat ik er niet naar toe kon gaan.
  Ik waag graag een kans voor het haakpakket van de wieberdeken; dit pakket zou ik aan mijn zus geven, omdat zij als beginnend haakster dan meteen een mooi project heeft. ?

 8. Sara
  | Beantwoorden

  Ik zou heel graag het pakket willen winnen, dan maak ik de wieber-deken voor mijn dochter en kleindochter. En ja, ook ik haak (en brei) in de auto (als ik niet zelf rijd dan ?)

 9. Leonie
  | Beantwoorden

  Wow wat leuk die weggeef actie! Ik doe graag mee 🙂

 10. Anneke Peters
  | Beantwoorden

  Oh wat mooi zo’n compleet pakket! Ik heb nog nooit een deken gehaakt en ben nog steeds van plan dat te gaan doen. Wie weet wordt dit de eerste!

 11. Diana Pfaff
  | Beantwoorden

  Prachtige kleuren , ik wil deze graag maken .Heb een half jaar door blessures niet kunnen haken dus mijn handen jeuken?

 12. Heleen
  | Beantwoorden

  Wauw leuk leuk leuk ik wil natuurlijk graag een kansje maken dus loot graag mee

 13. Coos
  | Beantwoorden

  Goedenavond!
  Ik kreeg van mijn vrouw een soort van stille hint.
  Ik begreep dat ik als man ook mee kan doen met deze winactie;-)
  Nou… ze heeft dit pakket wel verdiend.
  ze is een fanatieke haakster, staat altijd voor mij en onze 4 kinderen klaar,
  en ze is nog eens pas jarig geweest(begin dec), waarvoor ik ze nog niet echt een cadeau gegeven heb.
  Dit zou een fantastisch cadeau zijn!

  Spannend!
  Groeten, Coos

 14. Jojanneke
  | Beantwoorden

  Ja ik doe graag mee!!!

 15. Alette Beeksma
  | Beantwoorden

  Ik heb het vrolijke pakket al besteld( natuurlijk ?) maar oh wat heb ik getwijfeld tussen dat pakket en het pastel pakket. Ik doe dus héél graag mee zodat ik voor mijn nieuwe huisje deze kan maken, om lekker onder te kruipen ?

 16. Yvonne
  | Beantwoorden

  Wat leuk. Ik doe ook mee. Mooie kleuren voor de wieberdeken. ?

 17. Renate hoogendoorn
  | Beantwoorden

  Ik zou super graag dit pakket willen winnen. Mijn dochter van 2 is gek op kleurtjes daarom wil ik voor haar dit deken haken voor op haar nieuwe kamer.

 18. Dieuwertje
  | Beantwoorden

  Omdat het zo leuk is om iets te winnen. En omdat ik bijna klaar ben met mijn wips, dus een nieuw project is welkom!

 19. Henrike
  | Beantwoorden

  Nou dat is welkom mijn doel is om te leren haken en dan deze deken te kunnen maken.
  Groet Henrike

 20. Bianca Gronouwe
  | Beantwoorden

  Wat een mooi pakket! Door deze mooie deken te haken kom je de winter wel door.

 21. Anneke
  | Beantwoorden

  Hij is écht prachtig en precies passend voor kleindochter Madelief,ik maak voor onze vijf kleinkinderen een deken van oma en ben met de tweede bezig,wie weet??

 22. Simone Groot Jebbink
  | Beantwoorden

  Wat een leuke blogpost weer! De landlevendeken lijkt me erg leuk om te maken en heerlijk om op de bank onder te kruipen, dus ik doe graag mee aan de winactie 🙂

 23. Mirjam
  | Beantwoorden

  Prachtige kleuren ?! Daar zou ik héél graag een deken van willen maken!!

 24. Jolanda
  | Beantwoorden

  Wat een gave actie. Deze wil ik heel graag makem dus ik waag een kansje om dit super pakket te winnen.

 25. Anneke Baas
  | Beantwoorden

  Hij is écht prachtig en precies passend voor kleindochter Madelief,ik maak voor onze vijf kleinkinderen een deken van oma en ben met de tweede bezig,wie weet??

 26. Anita Methorst
  | Beantwoorden

  Ik heb inderdaad op school leren haken en sinds landleven winterfair van afgelopen zaterdag meteen de draad weer opgepakt. Wat zou het leuk zijn om aan deze mooie deken te beginnen.

 27. Franka van den boom
  | Beantwoorden

  Wat een leuk pakket, ik ben nu bezig met het wieberkussen,deze deken zou er heel mooi bijstaan! Ik zeg ik doe mee!

 28. Janneke Knuiman
  | Beantwoorden

  Ik vind hem zo mooi, maar met al mn wip’s mag ik nog geen nieuw pakket aanschaffen. Er eentje winnen mag natuurlijk wel, dus ik waag graag een kansje!

 29. Dianne Ceelen
  | Beantwoorden

  Wat leuk om met de win aktie mee te mogen doen! Na twee dekens breien, is haken weer even anders, en ideaal voor de lange auto tochten!

 30. Lisette
  | Beantwoorden

  Heel graag loot ik mee voor dit prachtige pakket. Precies in mijn kleurtjes 🙂

 31. Zwanette Tutert
  | Beantwoorden

  Dag Janneke, oh wat wil ik graag dat pakket winnen. Ik maak 7 dekens, voor elk kleinkind eentje. Ik ben bezig met mijn derde, die is voor oud en nieuw klaar. Ondertussen ben ik bezig met de vierde, eindelijk gezellige gekleurde wiebertjes voor mijn kleindochter, de jubileum Landlevendeken. Mijn andere kleindochter van 3 jaar, wil ook een “dropjes” deken, heeft ze me nu al verteld. Dus……….
  Fijne feestdagen voor iedereen.

 32. Hendrika
  | Beantwoorden

  Wat een mooie kleurrijke deken, dit pakket zou ik wel willen winnen. Haken is voor mij ontspanning en hoofd leeg maken en daar ben ik wel aan toe ?

 33. Deana de Graaff
  | Beantwoorden

  Ik wil heel graag mee loten voor dit prachtige pakket . Ik vind het een prachtig patroon dat vraagt om heel mooi garen.

 34. Esther Brouwer
  | Beantwoorden

  Wauw, zou ik zo graag willen maken voor in ons nieuwe huis!

 35. Tertia
  | Beantwoorden

  Ja Landleven winterfair was leuk en sfeervol. Ook leuk je even gezien en gesproken te hebben en je dekens zijn prachtig! Zo’n garenpakketje zou een leuke aandenken zijn voor mijn ” first” landlevenfair. Een heuse deken om te maken, ja graag 🙂 Groetjes van Tertia

 36. Barbara
  | Beantwoorden

  Mijn vriend vind het ook fijn als ik haak in de auto, lever ik tenminste geen commentaar! Dus alleen daarom al ? zou ik heel graag het prachtige pakket willen winnen. Mijn vriend blij, ik heel blij.

 37. anja vd veen
  | Beantwoorden

  wat een leuke actie, misschien hoef ik dan niet meer bang te zijn na ons auto ongeluk en kan ik afleiding zoeken tijdens het rijden door aan de pastel deken te haken

 38. Willemien Seinen
  | Beantwoorden

  Ik loot graag mee, ben helemaal weg van je patronen en de door jou gebruikte garens!

 39. Hanneke
  | Beantwoorden

  Mijn favoriete kleurtjes 🙂 Lijkt me een mooi project!

 40. Riet
  | Beantwoorden

  Niet geschoten is altijd mis, dus daarom waag ik gewoon weer een kansje. Zoveel moois komt er niet elke dag voorbij.

 41. Johanna Verboom
  | Beantwoorden

  Nieuwe ronde, nieuwe kansen! De feesthaas ging aan mijn neus voorbij… maar zonder haakwerk zitten kan ik echt niet. Ben nog bezig met de landleven deken voor onze jongste en ben zo lekker bezig dat ik er best ook een voor onze middelste wil maken! Wie weet!

 42. Johanna
  | Beantwoorden

  Nieuwe ronde, nieuwe kansen! De feesthaas ging aan mijn neus voorbij… maar zonder haakwerk zitten kan ik echt niet. Ben nog bezig met de landleven deken voor onze jongste en ben zo lekker bezig dat ik er best ook een voor onze middelste wil maken! Wie weet!

 43. Eline
  | Beantwoorden

  Wat een leuke actie. Onlangs zijn wij verhuisd naar een boerderij. Heerlijk landelijk dus. Er mist alleen nog een mooie landelijke deken.

 44. carine van der klooster
  | Beantwoorden

  wat een super win actie ik doe graag mee!

 45. anouk brouwer
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke, al zo lang bij mijn de twijfel… zal ik of zal ik niet. Iedere keer kijk ik weer verlekkerd naar die mooie dekens en pakketten. Maar ja, ik heb nog een aantal ufo’s en ook een redelijke voorraad garen.
  En toch he, oh wat zou ik graag deze deken haken!
  Dus bij deze waag ik een kansje, want als ik hem win dan mag ik (nee moet ik want ik wil je natuurlijk niet teleurstellen) deze deken gaan haken zonder schuldgevoel 😉

 46. Ans Tijhuis
  | Beantwoorden

  Doe ook graag mee met deze actie. Haken werkt therapeutisch voor mij, het is een van de weinige dingen die ik op goede dagen kan doen en ik word altijd blij van vrolijke kleurtjes garen. Ik heb ook gauw koude benen (rolstoelgebonden) dus van een deken word ik erg gelukkig?

 47. Linda
  | Beantwoorden

  Supergaaf dat je een pakket verloot!! Ik maak er heeeeel graag kans op! Mooi volgend project!! Ik duim!! ?

 48. marjolein gosseling
  | Beantwoorden

  Wat een leuke actie, lijkt me super om dat te winnen, een wieberdeken met zulke gave voorjaarskleuren, die moet je gewoon hebben?

 49. Nienke
  | Beantwoorden

  Deze staat nog heel hoog op mijn verlanglijstje dus ik loot graag mee!

 50. Marieke
  | Beantwoorden

  Ik zou heel graag dit pakket winnen. Nog maar 1 rijtje blokken haken en dan is de sprei waar ik nu aan werk klaar, dus straks een nieuw jaar en een ruimte voor een nieuw groot project om te haken. Pastelkleuren zijn weer eens iets anders dan de kleuren die ik normaal kies en staan mooi op mijn donkere bank.

 51. Jacqueline
  | Beantwoorden

  Ik was toevallig op zoek zoek naar het patroon van deze deken, nu kom kom ik deze gave give away tegen met ook nog eens mijn lievelingskleuren. Ik doe graag mee met dit supermooie pakket en geweldige patroon.

 52. Hellen
  | Beantwoorden

  Superleuke deken en wat gaaf dat je die weggeeft, ik loot graag mee.
  Ik haak trouwens niet meer in de auto. Als ik dan druk ingespannen zit te haken en kijk dan op de weg, dan begin ik juist te gillen van pas op en kijk uit. Omdat ik dan niet de situatie goed heb kunnen bekijken en inschatten.
  Haken doe ik lekker thuis op de bank met de hondjes naast me of op mijn schoot. Manlief kan dan rustig zijn saaie sport programma’s op tv kijken, ik haak wel door.

 53. Georgina
  | Beantwoorden

  Ik doe zeer graag mee met deze win-actie!
  Wat een prachtige dekens. Ik popel om er eentje te maken.
  Ik woon in België, maar wil met alle plezier de verzendkosten betalen.

 54. Marieke Kok
  | Beantwoorden

  Ik zou heel graag dit pakket winnen. Nog maar 1 rijtje blokken haken en dan is de sprei waar ik nu aan werk klaar, dus straks een nieuw jaar en een ruimte voor een nieuw groot project om te haken. Pastelkleuren zijn weer eens iets anders dan de kleuren die ik normaal kies en staan mooi op mijn donkere bank.

 55. Shirley
  | Beantwoorden

  Wat een super leuke weggeefactie Janneke, ik doe heel graag mee!! Grote projecten vind ik ontzettend leuk om te maken en aangezien ik nog nooit een deken gehaakt heb, lijkt me dit een geweldige kans! ?

 56. Chantal
  | Beantwoorden

  Ik doe graag mee aan de winactie, ik zou graag samen met mijn tante haken als ik bij haar op bezoek ga, dan gaan de middagen voor haar ook wat sneller voorbij

 57. Gerke Alberink
  | Beantwoorden

  Wat een leuk pakket! Ik zou het graag winnen om voor mijn dochtertjes een mooie deken te haken!! :-))

 58. Marianne
  | Beantwoorden

  Het lijkt me geweldig om dit pakket te winnen. Daarom waag ik graag een kansje.
  Fijne feestdagen en een super fijn en creatief 2017!

 59. Gineke
  | Beantwoorden

  Ik doe graag mee

 60. Marga S.
  | Beantwoorden

  Wat een leuke actie, in mijn favoriete kleuren! Ik waag graag een kansje.
  Vriendelijke groet,
  Marga

 61. Sophie
  | Beantwoorden

  Wat een leuke actie! Ik zou graag het pakket willen winnen, want die deken lijkt me erg leuk om te maken!

 62. Yvonne van den Berg
  | Beantwoorden

  Heel graag waag ik een kansje om dit gave pakket te winnen!!

 63. Annemieke Verlinde
  | Beantwoorden

  Super leuke actie nog op het einde van het jaar! Het lijkt me superleuk om de jubileumdeken van landleven te haken! Ik doe dus graag mee met deze winactie!

 64. Patricia
  | Beantwoorden

  Alweer zo’n leuke actie voor een nog leukere deken. Ik loot weer mee 🙂

  Janneke, ook voor jou en je gezin hele fijne feestdagen en een creatief 2017 gewenst.

 65. Angela
  | Beantwoorden

  Oh wat lijkt me dat leuk om zo’n mooi pakket te winnen! Ik doe dan ook graag mee!

 66. Linda van Rijsbergen
  | Beantwoorden

  Ik zou graag mee willen doen! Wat zou het leuk zijn als ik het pakket zou winnen… ☺️

 67. Marc Grondman
  | Beantwoorden

  Deze mooie deken zou ik graag als verrassing voor mijn vrouw willen winnen. Nadat ze meegedaan heeft met de scheepjes cal heeft ze het haken helemaal ontdekt.

 68. Aafke
  | Beantwoorden

  Oh wauw! Ik doe ook graag mee. Onze dochter krijgt in de kerstvakantie een echte grote meiden kamer, en de deken zouter precies bij passen!

 69. Carin
  | Beantwoorden

  Allereerst Ingrid gefeliciteerd met haas !! Wat zag die landleven tent er toch mooi uit.
  Ik doe natuurlijk heel graag mee voor de verloting. Die pastelkleuren zijn geweldig !
  Voor jou hele fijne kerstdagen en een gezond 2017.

 70. Rianne
  | Beantwoorden

  Hele leuke weggeefactie. Ik ben bijna klaar met mijn huidige project, dus ja heel graag!

 71. Jose
  | Beantwoorden

  Dit zijn m’n lievelingskleuren dus ik doe graag mee!
  Groetjes,
  Jose

 72. Viola
  | Beantwoorden

  Gewoon omdat het zo mooi is. Fijne feestdagen.

 73. Eveline
  | Beantwoorden

  Wat een heerlijke kleuren,
  doe graag mee.
  Groetjes

 74. Nancy schoones
  | Beantwoorden

  Waarom ik deze wel wil winnen ? Nou … misschien gewoon wel omdat ik graag wil winnen en haken is gewoon een heerlijk tijdverdrijf !!!!!

 75. Jacquelien
  | Beantwoorden

  Heel graag doe ik mee aan de verloting, ik vilt, brei,spin en haak en de volledige opbrengst van mijn verkoop gaat naar mijn project in Zambia, LifeBegins
  Ik vind de pasteltinten ook erg mooi

 76. Jacquelien
  | Beantwoorden

  Heel graag doe ik mee aan de verloting, ik vilt, brei,spin en haak en de volledige opbrengst van mijn verkoop gaat naar mijn project in Zambia, LifeBegins
  Ik vind de pasteltinten ook erg mooi.

 77. Miranda
  | Beantwoorden

  Wat een leuke acties…ik waag graag een gokje. Wat een beeldschone kleurtjes.
  ik ga heel daardoor duimen
  Groetjes Miranda

 78. Carolien Schenk
  | Beantwoorden

  Oh wauw! Wat een bijzonder mooie give away! Ik kan vrij goed haken, maar een deken? In wiebertjes aan elkaar? Dat lijkt mij een enorm gave uitdaging. Ik doe graag mee voor deze mooie prijs ?

 79. Jannet
  | Beantwoorden

  Ik ben dol op winnen!

 80. Monique ten Heggeler
  | Beantwoorden

  Dit zou leuk zijn om voor mijn dochter zo’n mooie deken te haken.

 81. Daphne
  | Beantwoorden

  Ooooooooo, wat gaaf! Ik duim…

 82. Rianne
  | Beantwoorden

  Ik doe graag mee met deze leuke winactie! Super gaaf!!

 83. Christine
  | Beantwoorden

  Wat ontzettend leuk! Ik zie dat er heel veel reacties zijn, maar ik doe ook graag mee, dus waag toch maar mijn kans 😉

 84. Dat pakket zou ik graag winnen voor Tertia mulder . Tertia bracht de gehaakte deken (terug) naar Nederland en haar liefste lievelings haaksels zijn dekens. Ze denkt bij elk garen in “dekens”. Daarbij vind ik het fijn als ik dit haar geven kan. Zomaar voor de leuk en met een hoge gunfactor. Groetjes Claudia.

 85. Ingrid ten Hove
  | Beantwoorden

  Oh wat superleuk dat ik haas gewonnen heb! Wat een verrassing. Wat voel ik me een bofkont! Deze WIP is heel erg welkom!

 86. Elke
  | Beantwoorden

  Ooooo wat is hij mooi.
  Ik wil hem o zo graag haken Amazing!

 87. Wietske
  | Beantwoorden

  Wat een mooie deken is het toch. De pastel zou prachtig staan op mijn bed als de verbouwing van de zolder eindelijk klaar is. Dan heb ik ook lekker meer tijd om te haken

 88. Juffrouw Mier
  | Beantwoorden

  Steeds twijfel ik of ik het pakket zal kopen, ik vind het een mooi patroon in mooie kleuren. Erg leuk voor op het bed van onze middelste dochter, die net een nieuwe kamer heeft. Als ik zou winnen, dan hoef ik niet meer te twijfelen of iker wel aan durf te beginnen. Dan moet het gewoon. Net als met jouw stok achter de deur voor de wip’s.

 89. Bregje
  | Beantwoorden

  Hahaha die opmerking van die man, dat had mijn vriend kunnen zeggen.
  Maar wat een heerlijk pakket om te winnen, zo ontzettend gaaf!
  Alvast fijne feestdagen! ?

 90. Jannie
  | Beantwoorden

  Zou het erg leuk vinden om iets te winnen.
  Ik vind het een hele mooie deken.
  Leuk voor mijn nieuwe huis.

 91. Tialda
  | Beantwoorden

  Genoeg garen voor 5 levensjaren! Wow, wat een geweldige voorraad. Maar wil je wel van een projectje afhelpen hoor ?Dus stuur maar op dat pastel dekenpakket!

 92. Mirjam S
  | Beantwoorden

  Deken zou super staan bij ons nieuwe interieur, doe graag mee!

 93. Jolanda
  | Beantwoorden

  Ik ben nu een wieber kussen aan het haken die ik op de breidagen in Zwolle heb gekocht. Ook voor mijn dochter heb ik een gekocht en de deken zou er erg mooi bij staan.

 94. Thera
  | Beantwoorden

  Wat een mooie deken, graag doe ik mee

 95. Anja Snijders
  | Beantwoorden

  Ik doe graag mee met de loting van deze deken.

 96. Moeken
  | Beantwoorden

  Elke keer als ik de deken zie, denk ik “wauw, wat zou ik die graag willen maken”
  Supermooie kleuren ook, ik zou hem heel graag winnen..

 97. Lizzet Geels
  | Beantwoorden

  Ik zou heel graag willen winnen. Prachtige kleuren. Dus doe heel erg graag mee.

 98. Martine
  | Beantwoorden

  Hohoho … wat een schitterend deken! Laat de kerstman mij dit maar brengen :-))

 99. Regina
  | Beantwoorden

  Wat een geweldige deken om in 2017 te gaan maken, als ik het pakket winnen mag.

 100. Barbara
  | Beantwoorden

  Zo’n mooi pakket zou ik heel graag winnen……..ik zou stuiterend het jaar uitgaan!

 101. Elsa Zondervan
  | Beantwoorden

  Wauw, maar die wiebers heb ik net ook gemaakt voor je wiebertas. Laat die nu af zijn!! Kom maar op, ik ben al een geoefende wieber haakster. En ik vind deze kleuren prachtig!!

 102. Marijke
  | Beantwoorden

  Het openlucht museum vond ik vroeger als klein meisje geweldig en zou ik nog best eens naar toe willen! Wat de man betreft; ik heb het andersom, door te haken heb ik minder stress, omdat ik niet altijd meer zie wat er op de weg gebeurd (blush) en dus ook niet merkbaar zucht… Hihi ?
  Ik doe graag mee voor de win actief…net als vele anderen ???

 103. Esselyne Nieuwenhuizen
  | Beantwoorden

  Oh Yes heel graag, hoop zo dat het mijn geluksmaand is deze keer. Nu maar duimen wie weet helpt het??

 104. Marieka Op den Camp
  | Beantwoorden

  Wat leuk dat je het “verdwaalde” pakket verloot!! Ik doe graag mee! ?

 105. Bea
  | Beantwoorden

  Mooi pakket, doe graag mee!

 106. Susan van Regenmortel
  | Beantwoorden

  Wat een ontzettende mooie kleuren…en het super gave patroon…dat kan alleen maar een fantastische deken gaan worden!!

 107. Ineke de Rijk
  | Beantwoorden

  Wat een fantastisch cadeau. Om zoiets te winnen, zou geweldig zijn. ?

 108. Mirjam Verwoert
  | Beantwoorden

  Wat lijkt het me leuk om dit pakket te winnen, komt goed uit net klaar met mijn laatste handwerproject, zou dus goed van pas komen?.

 109. Wilma
  | Beantwoorden

  Leuke actie!!
  Zou hem graag winnen voor mijn zus Reina Muijlwijk!
  Ze verdient hem?

 110. Verhaeghe Sabine
  | Beantwoorden

  Ik doe graag mee. Het deken ‘puur’ is bijna af. Heb zin in een vervolgje…..

 111. Chantal Aspers
  | Beantwoorden

  Wat een gave deken. Zou hem graag winnen, lekker haken met dit vieze weer kat op schoot en tussendoor met mijn nieuwe maatje mijn hulphond Eddo naar buiten. Lekker samen dicht bij de verwarming.

 112. Elsbeth
  | Beantwoorden

  Door jou weer helemaal aan het handwerken. Zo leuk! Werkkamer net opgeruimd dus helemaal klaar om het pakket te ontvangen ?

 113. Ans Ruyten
  | Beantwoorden

  Wat een mooi pakket! Graag zou ik deze deken haken zodat 2 leuke meisjes van 1 en jaar oud er onder kunnen liggen als ze het koud hebben. Groetjes Ans

 114. Ine
  | Beantwoorden

  Zou heel dit pakket ontvangen, wij worden in juni voor de eerste keer oma en opa, en wat nu leuker als zo.n mooie deken maken voor ons toekomstig kleinkind.?

  Fijne dagen, en dank je wel voor je geweldig leuke blog. ?

 115. Astrid
  | Beantwoorden

  Ha Janneke ik doe graag mee. Ben bij je geweest op de beurs maar je was druk ingesprek. Heel herkenbaar verhaal van die man, ik zit tegenwoordig ook te haken. Mijn man is er blij mee die rijdt relaxter ? Fijne feestdagen

 116. Yvette
  | Beantwoorden

  Klinkt als een leuk event die Landleven dagen, ga ik voor volgend jaar maar eens in de agenda zetten 🙂
  Ik bedacht me gisteren nog dat ik wel weer eens een deken wil gaan haken, dus ik waag graag enen gokje om dit toffe lentepakket te winnen!!

 117. Esther
  | Beantwoorden

  Tja, eigenlijk al te veel WIP’s om te kunnen verantwoorden dat ik een landleven pakket zou kopen.
  Maar als ik dit pakket win, dan kan ik er zelf niets aan doen… ?

 118. Viviane
  | Beantwoorden

  Het zijn helemaal mijn kleuren! Mijn vorige deken (Cal 2016) is net klaar. Het zou leuk zijn om aan een nieuwe te beginnen!!

 119. Annemieke
  | Beantwoorden

  Wow, de deken is prachtig in pastelkleuren! Wat zou het gaaf zijn om die te winnen!

 120. Marijke Hegeman
  | Beantwoorden

  Wat een prachtige kleurrijke deken, Net zo mooi en kleurrijk als de omgeving van de Peltmolen waar de Regge zo sierlijk meandert. Zo Sierlijk is deze deken ook.

 121. Marjoke
  | Beantwoorden

  Dat Landlevenpakket zou een heel mooi Kerstcadeau voor mij zijn.
  Groet,
  Marjoke

 122. Marjolein de Klein
  | Beantwoorden

  Wat een gave winactie! Ik heb net mijn allereerste haakproject af en dit lijkt mij een super leuk project om te gaan doen. Dan kan ik weer lekker tomeloos gaan haken 🙂 Ik ben dol op pastel kleurtjes en het deken zou mooi staan bij mijn grijze bank.

 123. Saskia Vermaas
  | Beantwoorden

  Jaaaaaa ik doe heel graag mee. Heb voor mijn zoon al een deken gehaakt en nu zou mijn dochter heel graag deze landleven deken willen. Zou dus heel gaaf zijn om hem te winnen.

 124. ellensw
  | Beantwoorden

  Ik doe graag mee, want dit deken is super mooi! En wat een lieve kleurtjes! Ik zou hem daarna schenken aan het goede doel: zo heb ik het plezier van het maken en een ziek kindje heeft dan de troost aan het deken (en misschien fleurt het hem/haar dan op met die leuke kleurtjes).

 125. Leonie Niedermaier
  | Beantwoorden

  Wat een geweldige winactie!! Ik ben nederlandse, woon in zuid-duitsland en ben zooo blij dat ik via Fb alles van jullie kan volgen! Wanneer ik win, kunnen ze hier zien wat een prachtige ideeen wij nederlanders toch hebben!! Liefs Leonie

 126. Gina Nijhof
  | Beantwoorden

  Prachtige deken weet wel aan wie ik hem ga geven als ik hem win.

 127. Agnes Rozendal
  | Beantwoorden

  O wat een kleuren het begint al te kriebelen om hiermee wat te gaan maken. Ik doe zeker mee met deze give away

 128. Caroline Engels
  | Beantwoorden

  Wat een ontzettend lief gebaar in deze decembermaand, het verloten van het landlevendeken pakket. Ik ben pas een beginnend haakster, maar toch al wat leuke projectjes gedaan. Heel graag zou ik deze deken gaan haken, de kleuren passen perfect in ons interieur en inderdaad is het voor mijn echtgenoot erg rustig als ik zo bezig ben.
  Of ik nu win of niet in ieder geval hele fijne feestdagen, met of zonder dekentje.

 129. Lonneke
  | Beantwoorden

  Inderdaad wat een heerlijk sfeertje op de foto’s!
  Begin dit jaar heb ik haaklessen mogen geven op de school van mijn kinderen. Als ik dan zo de reacties hoor van jou, dat mensen het op de basisschool ooit geleerd hebben en het na jaren weer zo op pakken. Dan hoop ik dat er van de groep meiden én jongens die bij mij hebben leren haken, er misschien ook een paar zijn die over jaren weer/nog plezier hebben aan die lessen van begin 2016.

  Hele fijne, gezellige dagen en alle goeds voor het jaar dat komen gaat!

  En natuurlijk doe ook ik graag mee aan deze super winactie 😉

 130. marian
  | Beantwoorden

  Wat zou deze super mooi in onze kamer van het nieuwe huis passen. Het zou echt een grote verassing zijn als ik hem zou winnen!

 131. Alike
  | Beantwoorden

  Oh wat lief van je dat we er een kunnen winnen. Ik vind hem heel leuk. Dus ik doe graag mee!

 132. Nienke
  | Beantwoorden

  Wooow, wat zijn er al veel reacties! Toch waag ik graag een kans, de deken staat hoog op m’n to-do lijstje en als ik dit pakket win kan ik meteen aan de slag!!
  Fijne feestdagen voor iedereen met veel gezelligheid!
  Groet,
  Nienke

 133. Kirsten Aalbers
  | Beantwoorden

  Wow…gaaf. Ik doe graag mee voor dit mooie pakket

 134. Marije B
  | Beantwoorden

  Oh wat een toffe winactie! Ik gluur al tijden naar de pakketten, maar kan maar geen keuze maken tussen de kleuren. Ik zou hem dolgraag gaan maken in het nieuwe jaar. Voor nu fijne dagen en een creatief 2017 toegewenst!

 135. Carolien
  | Beantwoorden

  Super leuk dat je bij het opruimen van je hobbykamer aan ons denkt. Het Landleven deken vind ik super mooi. Hij staat op mijn lijstje om ooit te maken. 😉 Dus ik doe heel graag mee om dit pakket te winnen. Nog een leuk iets te laat verjaardagscadeautjes voor mij, 19 december mocht ik 33 kaarsjes uitblazen.

  Veel haak/brei/borduurplezier.
  Carolien

 136. Corrij
  | Beantwoorden

  Goede middag Janneke,
  Ook ik wil je graag verlossen van het pakket, we zijn toch op de wereld om mekaar te helpen , niet waar…
  En zeker in deze december maand is het een mooi moment om even stil te staan , om aan een ander te denken…
  De deken krijgt een plekje in ons uitvaart centrum, wil hem voor de kinderen maken om een beetje troost en kleur te geven in de rouwkamer van ons uitvaart centrum.

  Wens je fijne Kerstdagen, groetjes Corrij.

 137. Annette
  | Beantwoorden

  Wat een leuke winaktie!
  Prachtige kleuren en ook het patroon vind ik erg mooi. Graag zou ik het pakket willen winnen. Leuk project om 2017 mee te beginnen!

 138. Jopie
  | Beantwoorden

  Ook al zie ik dat ik weinig kans maak door het groot aantal deelnemers, wil ik toch een poging doen 😉
  Mijn zoon en schoondochter zijn op zichzelf gaan wonen en hun huisje is bijna compleet. Omdat ze beide astmatisch zijn, komt een katoenen sprei heel erg goed uit. Ik duim voor ze!

 139. marina
  | Beantwoorden

  O het zou zo leuk zijn als ik een keer iets zou winnen. En dan zeker deze deken!

 140. Rianne Jeuring
  | Beantwoorden

  Ik vind ze prachtig Janneke! De deken staat al op mn wishlist. En laat ik de pastel nou de mooiste kleurencombi vinden ?

 141. Yvonne van Holstein
  | Beantwoorden

  Wat een gaaf deken! Leuk voor de kleinkinderen om op te spelen!

 142. Liz
  | Beantwoorden

  Toch leuk zo’n weekend waarin je veel mensen ontmoet en complimenten in ontvangst mocht nemen! En ook zo leuk dat er weer mensen aan de slag gaan met haken terwijl ze dat al zo lang niet meer gedaan hebben. Ik denk ook dat hè zoiets niet verleerd.
  Liet ik de vorige give away nog aan me voorbij gaan, in dit geval doe ik heel graag mee! Wiebers haken is nou echt iets dat ik wel graag wil proberen, die deken zie ik helemaal zitten! 🙂 dus ik ga nu maar duimen dat dat pakket mijn kant op mag komen…
  Groetjes

 143. Diane
  | Beantwoorden

  Wat leuk dat je dit pakket weggeeft, zou deze voor onze dochter haken als ze uit huis gaat heeft ze haar eigen mooie landlevenjubileumdeken.
  Wens je mooie feestdagen en in het nieuwe jaar veel inspiratie waar je ons weer blij mee kunt maken!

  Groetjes Diane

 144. Judith
  | Beantwoorden

  WoW hier wil ik graag een kansje wagen. Wat mooi!

 145. Kelly
  | Beantwoorden

  Een half jaar geleden hebben we een nieuwe bank besteld en sinds vorige week staat hij in de huiskamer te pronken. Een mooie, landelijke stijl, grijze bank. Maar, we zoeken nog ‘iets’ om er echt onze bank van te maken. Deze deken staat super op de nieuwe bank!

 146. Nelleke
  | Beantwoorden

  Ja, wat een leuke actie! Deze stond al op mijn to-do lijstje! Ik doe dus graag mee!

 147. Iris Joziasse
  | Beantwoorden

  Ook ik wil heel graag meedoen aan je winactie. Een leuke gekleurde haken zeg ook ik geen nee tegen.

 148. Stella
  | Beantwoorden

  Wat een prachtig pakket om te winnen! Ik kan niet haken maar wil het pakket graag voor iemand anders winnen. Namelijk mijn super creatieve buurvrouw. Deze vrouw kan werkelijk alles. Ik gun het haar zo!

 149. Jeanette Renting
  | Beantwoorden

  Graag doe ik mee met deze give-away. Het pakket zou voor mijn zus zijn als ik win.
  Fijne kerst en een goed, mooi en gezond 2017.

 150. Bianca
  | Beantwoorden

  Wat een mooi pakket! Daar doe ik graag aan mee!

 151. Emily
  | Beantwoorden

  Hey Janneke,
  Ik doe super graag mee met je winactie. Lijkt me geweldig om deze deken te maken :-).
  Fijne avond.

  Lieve groetjes,
  Emily
  (casacreaemilia.blogspot.nl)

 152. Marja
  | Beantwoorden

  Wat een heerlijke give-away.
  Ik doe dan ook graag mee.
  Groetjes Marja
  ???

 153. Mieneke
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke. Altijd leuk om je post te lezen en extra leuk deze give-away. Heb in het voorjaar een kleine wieberdeken gehaakt, superleuk om te haken. Maar heb twee meiden, en nu nog maar één deken …. 😉 Dus ik waag graag een kansje voor dit superleuke haakpakket.
  In ieder geval alvast fijne feestdagen.
  Lieve groetjes, Mieneke

 154. Mariska Heerink
  | Beantwoorden

  Wat maak je toch prachtige dingen! Ik wil graag zo’n mooie deken winnen en haken. Een man rechts in de auto zonder commentaar klinkt ook wel leuk?

 155. Carolien
  | Beantwoorden

  Ik ben helemaal weg van de wieberdeken en wil graag meedoen aan de give-away.

 156. Petra ter Brugge
  | Beantwoorden

  Ik ben net klaar met de wolplein droomdeken….met veel plezier zou ik deze prachtige pastel deken willen haken!!

 157. Karen Schuuring
  | Beantwoorden

  Wauw wat een gave deken een uitdaging! Wil heel graag mee loten als ik niet te laat ben met mijn reactie

 158. Lidy
  | Beantwoorden

  Wat een geweldige deken zo leuk om te maken voor mijn kleindochter hij is zo apart!
  Ik wil heel graag mee loten

 159. Irene Hoekstra
  | Beantwoorden

  Fijn dat je deelt in je wolvoorraad! Ik ben zo iemand die het moeilijk vind om mooi garen te gebruiken. Beetje zoals het beste servies in de kast houden voor hoogtijdagen. Ik loot heel graag mee voor dit prachtige pakket. De kleurtjes zijn perfect voor de zomer, wanneer ik deze deken af heb. ♥

 160. Ilse
  | Beantwoorden

  Ik waag graag een kansje, wat een mooie kleurtjes!

 161. Hanneke
  | Beantwoorden

  Wat een mooi pakket, ik heb er op de landleven dagen ook al likkebaardend naar gekeken, maar ik wil graag mee doen,
  Hartelijke groet en goede kerstdagen gewenst

 162. Jantine
  | Beantwoorden

  Het lijkt me erg leuk dit pakket te winnen!

 163. Judith
  | Beantwoorden

  Als ik creatief bezig ga is het hier (7 persoons huishouden) gelijk gezellig. Om me heen gaan ze dan ook lekker bezig met hun projectjes. Daarom waag ik een kansje. Creatief bezig en dan ook nog een mooi resultaat!

 164. Lieke
  | Beantwoorden

  Wat zou dit toch een mooi kerstkado zijn! We hebben nog niet zo lang een nieuwe bank. Voor onze vorige bank heb ik mijn eerste deken gehaakt, dit was mijn 1e grote project toen ik pas begon met haken. Voor de nieuwe bank heb ik nog geen deken gehaakt.. De kleuren vd wieber deken zouden super bij de nieuwe bank staan dus ik maak graag een kansje…

 165. Henriët
  | Beantwoorden

  Wat een mooie deken! Zou mooi zijn voor ons kleinste meisje, die vraagt al wanneer ik aan haar deken begin…

 166. Annet
  | Beantwoorden

  Ik zou zo graag dit deken willen maken en helemaal als het gewonnen is, dubbel feest!

 167. Arianne Schenkelaars
  | Beantwoorden

  Ik loot heel graag mee voor de mooie deken!

 168. Ingrid
  | Beantwoorden

  Ik doe ook graag mee. Heerlijk zo’n mooie warme deken!

 169. anja
  | Beantwoorden

  Wow, hier val ik helemaal stil van. Ja, natuurlijk doe ik heel erg graag mee met deze geweldige give-away, wat zou ik mijn dochter daar blij mee kunnen maken!

 170. Margriet
  | Beantwoorden

  Owwwww ik heb nog een aantal werkjes (werken) in wording. Ik doe maar niet mee….Ik mag m niet winnen, ik kan m niet winnen, ik moet m niet winnen, beter om ‘m niet te winnen… maar… Neeeeee, ik moet niet meedoen ….. maar vind m zo leuk…… Ik doe wel mee. Graag!! Lang leve de WIP’s ?

 171. Gaby
  | Beantwoorden

  Ohhh wat een mooie actie en wat blijft de deken mooi! Zou het niet gaaf zijn alle dames (en heren) 1 wieber te laten maken en dan een reusachtige landleven deken te haken samen?!?! Het pastel pakket zou ik graag winnen voor mijn meiden.. tenminste het maakplezier voor mij en het eindplezier voor hen… ze zijn dol op onder een deken op de bank te hangen, tenten mee te maken en noem het maar op! En zo’n mooi gekleurde deken fleurt deze grijze dagen goed op!

 172. sigridkatkatkatoen
  | Beantwoorden

  Ja, leuk! Ik doe mee aan je winactie en zou zeggen: ‘Ruim nog maar verder op’, wie weet wat kom je nog allemaal tegen 🙂
  Echt grappig van die man, die zo blij was dat zijn vrouw geen kans meer had om commentaar te geven, hij zou pech hebben met mij, want ik kan haken en opletten tegelijk 😉
  Prettige eindejaarsfeesten,
  Sigrid

 173. Diana
  | Beantwoorden

  Ik loot graag mee, wat een mooie kleurige deken.

 174. Carmen
  | Beantwoorden

  Hoi Janneke, regelmatig lees ik mee op je weblog. Wat een mooie dingen maak (uh haak) je! Ik ben nu bezig met je wiebertas te maken in mintgroen en roze. Lekkere frisse kleuren, alvast voor de zomer!
  Ik zit er helemaal in met het haken van wiebers, het lijkt mij ook leuk om het pakket te winnen. Wie niet 😉
  Alvast een gezellige jaarwisseling toegewenst en veel creativiteit in 2017!

 175. Linda
  | Beantwoorden

  Wat een mooie deken! Ik doe graag mee!

 176. Myrthe
  | Beantwoorden

  Aaahhh die is mooi!! Ik ben GEK op haken! Ik heb echt een zwak voor bolletjes wol (katoen). Ik word zo blij van de kleurtjes. Ik heb tot nu toe vooral kleinere projecten gehaakt; met name amigurumi knuffels. Ik wil zo graag een keer een groot project beginnen. Het lijkt me een heel goed voornemen om dat in 2017 te gaan doen! Een deken lijkt me echt heel geschikt, omdat je daar relatief weinig bij hoeft na te denken, omdat het gewoon lapjes zijn. Kan ik echt goed ontspannen tijdens het haken. Ik doe dan ook héél erg graag mee met de winactie!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.