Home » Tutorial » New bag for my wicker basket

New bag for my wicker basket

Geplaatst in: DIY, Handwerk, Naaien, Tutorial 3

Twee weken geleden maakte ik de eerste tas voor mijn fietsmand. Niet helemaal in de kleuren die ik voor ogen had, maar ‘t was te warm om er op uit te gaan voor ander zeil, dus maakte ik de tas van zeil en stof die ik nog had liggen.

Two weeks ago I made the first wicker basket bag. I had different colors in my mind, so it would match my bike, but it was too hot to go out and get the oilcloth and cotton I wanted. So I made that first one with material I had lying around.

Ondertussen bestelde ik online zeil (www.tafelzeil.com), stof en biaisband (www.stoffenkraam.nl) en tassenband (www.fournituren.nl) in de kleuren die bij m’n fiets passen. Gisteren maakte ik de tas, precies zoals ik hem hebben wilde. Het grote voordeel van zelf maken: je kunt het maken precies zoals je ‘t hebben wilt. Tijdens het maken schoot ik foto’s zodat ik binnenkort ook een tutorial zal plaatsen. Voor degenen die ook zo’n handige tas in hun fietsmand willen maken. Of gewoon een tas van zeil en stof willen. Hij hoeft natuurlijk niet perse in een fietsmand.

Meanwhile, I ordered oilcloth (www.tafelzeil.com), fabric and biastape (at www.stoffenkraam.nl) and nylon straps (www.fournituren.nl) in colours that match my bike. Yesterday I sew it all together, exactly as I wanted it. That is the big advantage of DIY: you can make it just like you want it! While making the bag I took pictures, so I can write a tutorial. For the people who want a practical bag for their wicker basket too. Or the ones who just want a bag made of oilcloth and fabric. It doesn’t necessarily have to be for your bicycle basket of course.

♥ Wil je zelf ook zo’n handige tas voor in je fietsmand naaien? De tutorial vind je hier ♥
Naai een tas voor fietsmand tas Jip by Jan
Tutorial fietsmand tas Jip by Jan
Tutorial fietsmand tas Jip by Jan
Tutorial fietsmand tas Jip by Jan
Tutorial fietsmand tas Jip by Jan
Tutorial fietsmand tas Jip by Jan

3 Responses

 1. Meetje Lief!
  | Beantwoorden

  Schitterend! Ben heel benieuwd naar de tutorial! Ik vind je tas erbij ook super! Liefs Marcella

 2. Anonymous
  | Beantwoorden

  This comment has been removed by a blog administrator.

 3. anja
  | Beantwoorden

  wat een mooie fietstas zeg ik wil wel zoiets voor achterop mijn fietstassen

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.