Home » Haken » My Home Sweet Home – Woonkamer in kerstsfeer

My Home Sweet Home – Woonkamer in kerstsfeer

Geplaatst in: Haken 6

Oh wat ben ik blij dat het 5 december is geweest. En niet omdat ik een hekel heb aan Sinterklaas, helemaal niet! Ik vind het altijd heel gezellig wanneer hij er is, maar aangezien ik het huis pas in kerststijl mag hullen als de beste man het land uit is, snap je dat ik best blij ben als het weer 6 december is. Mijn vader was zo lief geweest de kerstboom alvast op te zetten én alle lampjes er in te doen, terwijl hij daar een ontzettende hekel aan heeft (en ook niet blij is met het resultaat, maar ík wel!). Dus ik hoefde alleen de dozen met kerstballen en -decoratie van zolder halen en meteen aan de slag. Dit het resultaat. Voorlopig dan… ik ben nog niet klaar 🙂 Deze foto’s zijn in de woonkamer gemaakt:

Witte vogeltjes op witte takken in vazen. Deze vazen hebben een heel mooi parelmoer effect. Ik heb ze het hele jaar in de kamer staan, maar dan telkens met andere takjes. Ik vind het zo, met het mooie wit/zilverkleurige schilderij erboven, heel mooi winters.

Bij het raam aan de voorkant heb ik een stok, met daaromheen een guirlande gewikkeld, opgehangen. Daar heb ik tig kleine kerstballetjes, -klokjes en -hartjes in gehangen.

De witte potten staan er ook het hele jaar (gekregen van manlief op mijn verjaardag ♥), ik heb er nu alleen parelmoerkleurige sterren aan een lint aan gehangen.

 Dit schattige kerstboompje hangt voor het zijraam:

In de vensterbanken van de andere twee voorramen staan glazen potten (het hele jaar door). Die worden nu vergezeld door besneeuwde kerstboompjes. En een sneeuwbol die niet echt mijn stijl is,  maar ik vind ze zo gezellig.

In de buffetkast is niet heel veel veranderd. De elandjes bovenin en het kerstboompje onderin heb ik er nu bij in gezet. De rest staat er het hele jaar. Min of meer. Heel vaak vind je er ook lego-creaties, die mijn zoons veilig stellen achter glas.

Naast de buffetkast staat de kerstboom met al voor het 11e jaar achter elkaar dezelfde kerstballen. Ik blijf ze mooi vinden. Ik heb wel eens geprobeerd ze te combineren met andere, aangezien het aantal met de jaren slinkt…, maar die ‘nieuwe’ halen het nooit en dus blijf ik bij deze matte en glanzende champagnekleurige kerstballen.

 

Hoe leuk dat het weer meewerkt dit jaar; de dag nadat ik de kerstboom heb staan komt de sneeuw met bakken uit de lucht. Hier zie je het een beetje op de achtergrond.

In de erker staat dit schattige rendiertje dat ik maakte met Leon aan de hand van de leuke DIY van Nelleke Langius

Nog meer beestjes: hertjes op een ster-vormige etagere die ik van mijn lieve schoonzus kreeg.

 

En de laatste is helemaal niet kerstig, maar wel mooi 😉 Deze bak heb ik alweer bijna 2 jaar geleden laten opmaken, nadat er een heel mooi kerststuk in had gezeten. Maar nu vind ik deze zo mooi, dat ik hem er niet uit wil halen voor een nieuw kerststuk. En ach, voor de rest is de kamer inmiddels al aardig kerstig, dus laat ik deze even gaan.

 Nu op naar een keuken in kerststijl! Maar daarover later meer…

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

6 Responses

 1. Meetje Lief!
  | Beantwoorden

  Dat ziet er weer gezellig uit!! Wij gaan zo ook aan de slag. Liefs Marcella

 2. Wendy
  | Beantwoorden

  Wow wat mooi allemaal, dat geeft veel inspiratie! Bedankt voor het delen Janneke.

 3. Tante Jannie
  | Beantwoorden

  Oh wat heb je je huis prachtig versierd!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.