Home » Haken » My favorite spot in our house

My favorite spot in our house

Geplaatst in: Boeken, DIY, Haken 3
My home sweet home: mijn favoriete haakplek Jip by Jan

Absoluut mijn favoriete plek in ons huis: de rechter stoel in de erker. Ik zat altijd al heerlijk in die erker, maar dan links, naast het boeken- en tijdschriftenrek (zie foto onder). Sinds ik besmet raakte met het haakvirus zit ik om de een of andere reden altijd rechts.

This is absolutely my favorite spot in our home: the chair on the right side in our bay window. It has always been an enjoyable spot, that bay window. But I used to sit at the left side, beside the books and magazines rack (see picture below). But since the crocheting virus got to me, for some reason I always pick the chair on the right side.

My home sweet home: mijn favoriete leesplek Jip by Jan

En de stoel blijkt een perfecte haakstoel: als ik er in zit heb ik genoeg ruimte naast me voor de bolletjes garen. En op de leuningen blijven haakwerkjes (de granny squares bijvoorbeeld) liggen, maar ook het schaartje en de naald rollen er niet van af.

The chair seems to be the perfect crocheting chair: when I’m sitting in it, there’s enough space next to me for yarn. And the crocheting (theย granny squaresย for example) stays put on the armrests, as are the little scissors and needle.

My home sweet home: mijn favoriete haakplek Jip by Jan

Op het poefje ligt momenteel het Mollie Makes boek Haken open. Nog steeds op diezelfde bladzijde 41

On the little footstool lies Mollie Makes book Crochet, still open on that same page 41

My home sweet home: mijn favoriete haakplek Jip by Jan

Want daar staat een patroon voor hele leuke onderzetters. Die zijn heel eenvoudig te haken (en de steken die je nog niet kent, zoek je op in het tweede deel van het boek, waar alle basissteken heel duidelijk staan uitgelegd). En naast eenvoudig ook nog eens heel snel te doen. Ideaal als je even een paar minuten hebt dus. En aangezien alles toch klaar ligt in mijn stoel, is het eenvoudig even beginnen. Met dit als voorlopig resultaat. Want dat er meer gaan komen, dat staat vast ๐Ÿ™‚

Cause on that page there’s a pattern for very cute coasters. They are very easy to crochet (and in case you don’t know the stitches, you can look them up in the second part of the book, where all basic stitches are explained very clearly). Besides easy, they’re fast to crochet. Ideal for if you have a few minutes to spare. Since everything is already lying there in my chair, ready to be picked up, it’s easy to start. Below you see the result for now. Cause there will be more in the foreseeable future, that is for sure ๐Ÿ™‚

My home sweet home: mijn favoriete haakplek Jip by Jan
My home sweet home: mijn favoriete haakplek Jip by Jan
My home sweet home: mijn favoriete plek in huis Jip by Jan

3 Responses

 1. Studio 92 designs
  | Beantwoorden

  Leuk om te zien dat je (ook) zo besmet bent met het haakvirus. Ik vind haken ook heerlijk. Je hebt trouwens een erg leuk blog. Ben blij dat ik je/je blog een tijdje terug ‘ontdekt’ heb.

 2. ANNASOER
  | Beantwoorden

  Ziet er heel gezellig uit, zelfs als de herfst los barst heb jij er waarschijnlijk geen erg in! Haak-ze! ๐Ÿ™‚

 3. Wat een leuke zithoek, lekker knus! Die kussens vind ik super!

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.