Home » Naaien » More ‘Fun with fabric scraps’ houses

More ‘Fun with fabric scraps’ houses

Geplaatst in: Naaien 7
Leuks met lapjes Huisjes sleutelhangers Jip by Jan

Als je mijn blog al langer leest, weet je inmiddels dat ik fan ben van het boekje Leuks met lapjes van Arda Meijburg. Ik maakte er al verschillende dingen uit. Een van mijn favorieten zijn de huisjes, die je maakt van kleine stukjes stof (en wie heeft niet ergens een bak of zak met restlapjes?), wat vilt en vliesofix. Afgelopen weekend maakte ik er weer twee bij.

If you’ve been reading my blog for a while, you know by now that I’m a fan of the book ‘Leuks met lapjes’ by Arda Meijburg (translated it means Fun with fabric scraps). One of my favorite patterns is the one where you make cute little houses with scraps of fabric and felt. This weekend I made another two.

Leuks met lapjes Huisjes sleutelhangers Jip by Jan

Leuks met lapjes Huisjes sleutelhangers Jip by Jan
Leuks met lapjes Huisjes sleutelhangers Jip by Jan

Leuks met lapjes Huisjes sleutelhangers Jip by Jan

In het boekje maakt Arda magneetjes van de huisjes. Ik naaide in plaats daarvan een stukje lint mee en maakte er een sleutelhanger van. Op de launch party van het boekje maakten we huisjes met een elastiek eraan, zodat je ze kunt gebruiken als boekenlegger (zie het linker huisje op onderstaande foto). Kortom, niet alleen leuk om te maken, ook nog all round inzetbaar die huisjes :-).

In the book Arda made little magnets with the houses. I made key chains in stead. At the book launch party we made bookmarkers by adding a piece of elastic (the house on the left in the picture below). So these houses aren’t just cute and easy to sew, they are quite versatile too 🙂

De badges op bovenstaande foto maakte ik ook uit het boekje met transferlabels van Arda die ik kreeg toen ik het boekje kocht (in het boekje staat beschreven hoe je zulke labels zelf kunt maken).

The badges in the picture above are also made according to the book. I got the transfer labels from Arda when I bought the book. The book also explains how to make transfer labels yourself.

De ronde met het vogeltje plakte ik op een cadeautje.

I stuck the round badge to a present. 

Vilten badge Leuks met lapjes Jip by Jan

Arda maakte op haar blog een pagina met alle Leuks met lapjes creaties. Heb jij het boekje ook en heb je er iets uit gemaakt? Lees hier wat je moet doen om je foto terug te zien op Ard’s catch 22.

Writer Arda made a Made-by-you-gallery on her blog where she shares all creations made by readers of her book.

Bloglovin

Volgen Janneke:
Is gek op alles wat met garen en stof te maken heeft. Haakt, naait en breit. Auteur haak- en naaiboek Haakspiratie (2016). Is overdag organisatieadviseur @ www.EigenWijzeWerken.nl

7 Responses

 1. OOOo ik vind ze zooo leuk! Ik zou willen dat ik een goede naaimachine had… Echt dol op huisjes!
  Groetjes Lisanne
  draad en praat…

 2. so beautiful!!!!!
  xxxxxx Ale

 3. Tineke
  | Beantwoorden

  Ik vind je nieuwe huisjes ook weer geweldig. Het lijkt me zo leuk om ze te maken .

 4. kreamade
  | Beantwoorden

  blijft genieten! Mooi! Vandaag op mijn blog het OV-kaartmapje. Zo leuk om met kleine lapjes iets moois te maken. gr. Hennie

 5. Jolanda
  | Beantwoorden

  Deze huisjes zijn geweldig, je brengt me weer op een leuk idee. Groetjes Jolanda

 6. Arda
  | Beantwoorden

  Leuk Janneke, je bent echt goed bezig, ook met dat freestyle stitchen! Gaat het naar je zin?

 7. Dank je voor het meesturen van die mooie rode label die hagr nu trots aan mijn (huis)sleutelbos.

  Gr Bernardette

  http://www.meidendejong.nl

Ik ben benieuwd naar je reactie en/of vragen!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.